Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Honza Rambousek je svým způsobem sympatický podvodník, který je v podsvětí ceněný jako odborník na zámky, počítače, elektroniku a auta. Je to také nenapravitelný sukničkář, přesto ho ženy milují... Právě mu teče do bot, protože ho má v hrsti mafián Vytloukal kvůli velkým dluhům. Pokud Honza neukradne z galerie obraz Dívky v modrém, tak je s ním amen... Zachrání ho náhoda – do cesty se mu připlete jeho dvojník, středoškolský profesor Richard Prospal, pedant a slušňák k pohledání, a těm dvěma se zázračně změní život. Zatímco si Honza užívá v Richardově kůži doma i ve škole, Richard je pronásledován mafiány, protože mu nevěří, že není Honza. A když se jim do rukou dostane i Richardova dcera Natálka, tak mu nezbývá, než zapomenout na slušné vychování a najít způsob, jak vyzrát na mafiána a jeho gorily a dostat nejen obraz, ale i dceru do bezpečí. Kolotoč překvapivých komediálních situací se roztáčí... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (284)

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Pokud si stejně jaké já pletete moderátora toho nováckého pořadu se zpívajícími maskovanými celebritami a detektiva z nejmenované novácké kriminálky, budete po většinu filmu polemizovat právě nad tím, kdo z výše uvedených si duplicitně zahrál v Dvojníkovi. Tenhle film je v pozici televizního filmu standardem. Kdo za něj ale zaplatil vstupné v nějakém multiplexu, tomu hanba! 59% ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Na to, že se mi při té první scéně v autě chtělo vzít nohy na ramena a utéct z kina, jsem si film nakonec užila. Kdyby totiž v těch prvních minutách Kohák celou dobu mlčel, bylo by to vtipnější. Věřte nebo ne, před proměnou byl o moc zábavnější život učitele a jeho hudrující manželky, než zloděje, kterého chce dostat do chomoutu sama Simona. Po proměně už je sranda na obou frontách. Sokol si to docela dává a působí u toho přirozeně. Boduje i Etzler, který mi přivodil zřejmě jeden z největších záchvatů smíchu od mé puberty. Jen s Nárožným si nejsem jistá. Silnější 3* ()

Reklama

Danny F. 

všechny recenze uživatele

Sice už je filmový svět plný dvojčat, dvojníků a dvojrolí, tento film, jelikož je český, překvapil. Zápletka ničím nevybočuje ani nevyčnívá. Dvojice Sokol vs Kohák k sobě sedli a jejich humor pobavil. Po dlouhé době se českým filmařům povedl koukatelný film na který se divák dokáže dokoukat do konce aniž by film vypnul nebo prospal. 70% ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Až prekvapujúco príjemná česká komédia. Dejovo zložito-jednoduchá, herecky dobre obsadená, dobre zahraná, v solídnom tempe len s občasnými výpadkami, trefnými fórkami ktoré nie sú prízemné a vedia pobaviť a Jágrom ako prezidentom. Sokol v dvojúlohe obstál, ale len preto, že obidve postavy mu boli napísané na telo a veľmi z nich nemohol vybočiť. Nečakajte ale nič prevratné, proste lepšia česká komédia poslednej doby, ktorá si skutočne stojím za svojí žánrom. Príjemné 3 z 5 ( Kino Dukla Svidník ) ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu žádná hitpoška.Nepovedenej Nárožný,děsnej Kohák(sorry Jakube),a celý mi to připomínalo Ještě většího blbce než........... se Sobotou.Ale výměná Sokolíků filmu pomohla,myslim že prásknutí většího důrazu na tu výměnu,a hlavně delší čas by film slušně nakoplo.Původně to bylo na dvě,ale dám tři.50%. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení filmu se odehrávalo v letních měsících za tropických teplot, kdy všichni ze štábu a i někteří herci chodili velmi vyletněni. Pouze k mafiánskému bossovi Vytloukalovi (Petr Nárožný) a Bobanovi (Jan Filipenský) byli kostýmní návrháři zcela neúprosní. První jmenovaný byl nucen po celou dobu filmu oblékat sako z průmyslové imitace exotických usní a druhý dokonce těžké polní vojenské boty a těžkou koženou bundu „křivák“ o těsných jeansech ani nemluvě. Vše samozřejmě v černé barvě. Při natáčení v Litoměřicích na náměstí v plném poledním žáru prý panovalo tak pekelné vedro, že oběma hercům bylo zakázáno v záběru svěsit ruce dolů, protože jim z rukávů vytékaly čůrky potu. Oba herci svorně přiznávají, že to sice nebylo jednoduché, ale že jim více než odměnou byl krásný pohled na vyletněné půvabné kolegyně ze štábu a samozřejmě dobrý pocit z dobře odvedené řehole. (Fuego)
  • V čase 00:00:49 si lze všimnout, že vjezd na nábřeží byl kvůli natáčení střežen policejní hlídkou a znemožněn nataženou páskou. Přitom v předcházejících bližších záběrech žádná páska není. (klukluka)
  • Josef Melichar má ve svém bytě všude šály AC Sparty Praha, jelikož jeho představitel Jakub Kohák je její velký fanoušek. (mazuka)

Reklama

Reklama