Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detroit v blízké budoucnosti. Policie stávkuje proti svému zaměstnavateli, společnosti OCP, a obyvatelstvo je sužováno řáděním ozbrojených gangů, navyklých na silnou drogu zvanou Nuke. Kybernetický organismus Robocop se svojí partnerkou Lewisovou pokračují v boji proti zločinu a snaží se především dopadnout gangsterského šéfa Caina, s nímž má ale OCP naprosto jiné plány... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Famózní hra Robocop: Rogue City, jejíž děj se odehrává mezi druhým a třetím dílem filmového Robocopa mě přiměla doplnit si kontext, a tak jsem se po mnoha letech znovy vydal do "blízké budoucnosti", ve které Detroit prakticky vlastní megakorporace OCP. A navzdory nevysokým očekáváním jsem byl docela příjemně překvapen. Byť se tu mnohem víc tlačí na pilu (občas doslova, ehm;)), vykreslení rozpadu společnosti bez policie je naprosté WTF (ano, sedmiletí baseballisté, dívám se Vaším směrem), a vizuální efekty už jsou dost za zenitem, dokáže být poslední film režiséra Epizody 5 místy správně nepříjemný. Tom Noonan jako feťácký guru Cain je skvělý, scéna s mozkem, míchou A OČIMA v kádi je správný raně devadesátkový úlet, a scény, kde se Murphy musí vyrovnat se svojí rodinnou minulostí, jsou taky parádní. Jenže na každé pozitivum je tu negativum jako dětský záporák, kterému se nejde nesmát, nebo naopak navzdory záměru tvůrců šíleně nevtipná figurka černošského starosty. Za úplně ztracený čas to nepovažuju, ale rozhodně to bylo víc guilty než pleasure... 60% maximálně. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Velmi hloupé a špatné. Na tenhle film nemůže být hrdý snad ani jeden ze zúčastněných - dokonce ani animátor Phil Tippett, který sice robotického záporáka rozpohyboval výborně, ovšem výsledek jeho práce i tak působí směšně, protože režie zkrátka neznala míru. Z Robocopa se navíc vytratil satirický podtón a stala se z něj pouhopouhá přeplácaná akční nesmyslnost, která si na styl původního filmu akorát hraje. ()

Reklama

LiVentura 

všechny recenze uživatele

..již trochu se opakující vtip, ale pořád na velmi dobré úrovni....interesantní dílko nad jehož krutou pravdivostí kroutím hlavou....:-)) Opakující se idiocita lidí, kteří si pořád musí dokazovat své nadřazení druhým tím, že sestrojí brutální ničící stroj. A takovým to většinou i projde, jako např.zde v imag.světě spol.OCP . ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Typická ‚dvojka‘ 90-tých let, kdy muselo být všechno větší, velkolepější a nabubřelejší. Jenomže děj nic neřeší, jednotlivé motivy, jinak velmi slibně rozehrané, posílá po chvilce bručet do kouta, aby se sunul dál až k tragickému finále s robotem na drogách. Akční scény jsou fajn, ale všechno ostatní působí dojmem nedokončeného díla podle slibného náčrtu. Nevím, jestli Kershner s Millerovým námětem vymrdal úmyslně, nebo to dostal pod ruky už takhle děravé, každopádně od spolupráce těch dvou bych čekal mnohem lepší výsledek. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Totálne béčko! Rovnaká naivná a lacná zlátanina ako prvá časť. Ak sa mi gangstri v prvom dieli zdali na smiech, tak v tomto pokračovaní je to ešte väčšia absurdita. Veď najväčšiemu šéfovi krutej zločineckej bandy je niečo cez dvanásť rokov. Trápne smiešne! Dialógy sú tak stupidné, že to až nie je možné. Ale keďže úvodný film som hodnotil dvoma hviezdičkami, tak ostávam pri tejto miere a "Robocop 2" odo mňa dostáva rovnako dve hviezdy. Pretože je to taká istá kravina ako jeho predchodca. ** ()

Galerie (76)

Zajímavosti (25)

  • Nový příkaz RoboCopa (Peter Weller) č. 262 zněl: „Vyhnout se setkání s Orionem.“ Orion Pictures byla společnost zajišťující distribuci RoboCopa 2. (HellFire)
  • Jednou z budov, které OCP předvedla na prezentaci svých plánů pro Detroit, je budova Bank of America na adrese 700 Louisiana v centru Houstonu (oranžová budova ve třech trojúhelnících). (HellFire)

Reklama

Reklama