Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Byl naprogramován tak, aby sloužil veřejnosti, udržoval pořádek, chránil nevinné, zneškodňoval zločince, kteří ovládli ulici. Napůl člověk, napůl stroj, ale celý policista - říkají mu RoboCop. Obří průmyslová společnost OCP převzala kontrolu nad policejním útvarem ve městě a od té chvíle přišlo o život 31 policistů. S rostoucí zločinností je třeba něco udělat. Vědcům a technikům se ale první pokus nezdaří - jejich robot zabije omylem nevinného člověka. Potřebují něco tak dokonalého, jako byl policista Murphy - než ho gangsteři rozstříleli na kousky - ale nezranitelného. Mladému vědci Mortonovi se podaří úžasná věc - spojí to, co zbylo z Murphyho s nejmodernější technikou a na světě je RoboCop - sen každého policejního náčelníka. RoboCop předčí ve své výkonnosti všechna očekávání - při jeho neuvěřitelných akcích se tají dech a naskakuje husí kůže. Jeho dokonalost má malou chybičku, která se stane osudnou těm, kdož pod záminkou ochrany veřejné bezpečnosti doufali, že totálně ovládnou město... (INTERAMA a.s.)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (667)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"RoboCop" je absolutne béčkový americký akčný sci-fi snímok z osemdesiatych rokov. Film o fízlovi-cyborgovi a bande gangstov, ktorí vizerajú ako učitelia zo strednej školy. Celé je to prešpikované neuveriteľne stupidnými dialógmi. Predstava režiséra P.Verhoevena o budúcnosti s počítačmi ako skryňa, nezmyselnými technológiami a autami, ktoré už v dobe vzniku tohto diela nemohol nikto považovať za model budúcnosti, je hlúpa. Ako nakonec aj idea a spracovanie celého filmu. A mimo to: A.C.A.B. (All Cops Are Bastards!). ** ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Jeden z dalsich filmov 80-tych rokov, na ktorom som v detsve vyrastal. Posobi to takto ako detsky film o dobrom policajtovi-robotovi, ktory bojuje proti gangom, ale v skutocnosti je to film v niektorich statoch pristupny az od 18-tich rokov kvoli brutalite a krvi, ktorej Paul Verhoven nesetril, ale aj tento film patril medzi jednym z tych, ktory bol pred dvadsiatimi rokmi casto nahravany na VHS-ky a navzajom sme si tieto filmy vtedy poziciavali, kym otvorili videopozicovne. Dnes by som dal tomuto filmu asi 80%, ale nostalgia je silnejsia, takze 100%, pretoze toto su presne filmy, ktore mam velmi rad. Skoda, ze dalsie casti sli dolu vodou... 11.11.2010 ________ Peter Weller - (Policajt Alex J. Murphy / RoboCop) +++ Nancy Allen - (Policajt Anne Lewis) +++ Ronny Cox - (Dick Jones) +++ Miguel Ferrer - (Bob Morton) +++ Robert DoQui - (Seržant Warren Reed) +++ Ray Wise - (Leon C. Nash) +++ Felton Perry - (Johnson) +++ Hudba: Basil Poledouris +++ ()

Reklama

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Netuším čím to je, ale filmy Total Recall a Robocop mne naprosto fascinují. Verhoeven dokázal vytvořit nadčasové sci-fi klenoty, které se dají srovnávat pouze s Lucasovými Star Wars. V době, kdy se podobná dílka točí už jen na zeleném pozadí, je možnost vidět starou ruční práci potěšením. Příběh filmu je možná přimočarý, ale jeho provedení, ať už se jedná o dialogy či hrdnivo "vzpomínání" na dávnou lidskost, mně vyrazilo dech. Velkou zásluhou na tom má samozřejmě také nezapomenutelná hudba, skvělé pojetí budoucnosti, nijak zmatené akční sekvence a sama kultovní postava neohroženého bojovníka za spravedlnost. Chápu že v tom někteří vídí sračku, ale pro mne, člověka jenž vyrostl na trikovém Matrixu či Pánu Prstenů, je tohle nezapomenutelný zážitek, který si v srdci a mysli uchovám až do smrti. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem si v televizi nahrál jaksi "mimochodem." Věděl jsem, že to byl snímek v různých dobách vychvalovaný a...sám se divím, že jsem jím byl tak nepokrytě nadšen. Triky nepůsobí bombasticky, ale roztomile starosvětsky a celé to zobrazení budoucna (no, teď už spíše současnosti) působí velice věrohodně. Zvlášť střižené TV zprávami a reklamami na oblbovací počítačové hry... ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrý film od režiséra takových perel jako Starship Troopers nebo Showgirls (a abychom byli féroví - na druhé straně i Total Recallu a Základního Instinktu).... Pěkně neutěšená vize blízké budoucnosti, odporní záporáci, skvělé technické výdobytky, spousta krve.... trochu tvrdý, ale výborný akční film, i když mi vždycky mnohem líp sedělo: "Živý nebo mrtvý, půjdeš nebo budeš táhnut se mnou.":) ()

Galerie (122)

Zajímavosti (109)

  • Ve scénáři byla i scéna, v níž RoboCop (Peter Weller) navštíví hrob Alexe Murphyho. K jejímu natočení ale nakonec nedošlo. (Dinsberg)
  • Zpočátku nemělo žádné studio o scénář k filmu zájem. Až nakonec scenárista Edward Neumeier náhodou na letišti při čekání na zpožděný let potkal producenta ze studia Orion Pictures. Tak dlouho mu přehrával nejzajímavější scény ze scénáře, až producent podlehl a slíbil účast na natáčení. (Davosh)
  • Některé záběry byly z filmu vystřiženy, aby film získal kýžený rating R (mladiství pod 17 let pouze v doprovodu rodičů či dospělého poručníka). Existuje ale i necenzurovaný režisérský sestřih, který je asi o půl minuty delší než původní kino verze. (cariada)

Související novinky

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

13.09.2023

Největší středoevropský filmový festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje svůj jubilejní desátý ročník 26. září v pražském kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní… (více)

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

RoboCop našel režiséra

RoboCop našel režiséra

21.11.2019

Vycházející australský filmař Abe Forsythe (Little Monsters) byl čerstvě najat k režii chystaného filmu RoboCop Returns pro MGM a Atlas Entertainment. Forsythe tak nahrazuje Neilla Blomkampa, který… (více)

RoboCop přišel o režiséra

RoboCop přišel o režiséra

16.08.2019

Režisér filmů Elysium a především chváleného District 9 Neill Blomkamp se té smůly nezbaví. Jeho pokračování Vetřelce se Sigourney Weaver bylo zaříznuto poté, co se Ridley Scott rozhodl pokračovat ve… (více)

Reklama

Reklama