Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detroit v blízké budoucnosti. Policie stávkuje proti svému zaměstnavateli, společnosti OCP, a obyvatelstvo je sužováno řáděním ozbrojených gangů, navyklých na silnou drogu zvanou Nuke. Kybernetický organismus Robocop se svojí partnerkou Lewisovou pokračují v boji proti zločinu a snaží se především dopadnout gangsterského šéfa Caina, s nímž má ale OCP naprosto jiné plány... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

fars 

všechny recenze uživatele

Pro me absolutni guilty pleasure. Jo, priznavam se ze jsem si film ted po letech poustel a pulku jsem fakt prochechtal, ale ono to snad ani jinak nejde, nektere sceny jsou tak tezce wtf ze tvurcum ani neverim ze to mysleli vazne :-) Navic akcni sceny na tu dobu vypadaji i dneska docela slusne. A zaverecne akcni peklo s bitkou robocop vs. velka masina na drogach.. ale no tak, stejne vas to vsechny bavilo :-) ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Dvacetiprocentní propad v hodnocení a jen třetina hodnotících oproti prvnímu dílu. Zvláštní to jev. Přitom dvojka kultovního RoboCopa rozhodně není o třídu horší film. Verhoeven byl možná akorát odvážnější v krvavých scénách, Kershner šel zase, a s humorem, mnohem dál v představách vývoje společnosti. Reklamní vložky na tohle téma jsou třeba naprosté dokonalé. Klasická akční osmdesátková "dějová anarchie" mi tu pak přijde prakticky stejná jako v prvním robopoldovi. Karty jsou rozdány naprosto jasně, listy a srdce od sebe poznáte na první pohled, žádná velká psychologie se nekoná, možná snad jedině Murphyho zbytkové člověčenství tu zase dostává trochu prostoru, ale nijak se na něm zase nestaví. Akce je tu pak i víc než minule a je i kapku velkolepější a jediné drobné zklamání mi přinesl po těch letech Robocop verze 2, žil jsem v tom, že to byla vymakanější a pohlednější plechovka než tahle podivná čapatá kraksna. Čtyři základní příkazy a jeden s klasifikací tajný navíc. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tohle patří k devadesátkám stejně jako stará bezdomovkyně, co s nákupním vozíkem plným prázdných plechovek přechází silnicí. Motivy jako hledání Murphyho lidské stránky, nevědomé „programování“ společnosti vnějšími silami, kritika kapitalismu a korporátní moci, šťouchance do liberalismu, to všechno nakonec přelije vlna násilí bez nějakého hlubšího impactu. Koneckonců, jsme tu kvůli roztomilé poťouchlosti (reklamy na MagnaVolt a Sun Block 5000) a Tippettovým trikům (připadal jsem si jak v továrně na konci Cameronova Terminátora, projekce agónie Cainova obličeje zase nápadně připomínala budoucí horké konce T-1000). Za předpověď bankrotu Detroitu dostávají tvůrci Zlatého Nostradama.. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

O třídu horší, než první film. Ani ne tak temnějším pojetím, jako WTF momenty a příběhovými nápady (vážně malý kluk může být šéfem drogového kartelu, kterého všichni poslouchají?), které jsou zde zpracované v tak divné formě, že to činí celé pokračování až stupidní. Palec nahoru za linku Robocopa a jeho upgradem ze 3 systémových zákonů, kterými se řídí na 300. A též za linku krachujícího Detroitu a pokusy o Robocopa 2. Mínusy za psycholožku, drogový kartel a zmíněné příběhové kiksy. Prostě průměr. 60% ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Dle hodnocení jsem se bál velkého úpadku. Naštěstí šlo jen o úpadek mírný. Je to vlastně větší ptákovina ve smyslu, že se to bere ještě méně vážně než díl první. Trošku jsem se bál, že to najede na rodinnou linku a ono to šlo úplně jinudy. Děj je opět poměrně chytrý a servíruje několik skvělých nápadů. Například Alex a jeho osobnost věnující se životnímu prostředí je super. Úplná bomba jsou pak záporáci. Vedle nich je RC jako policajt ze školky. Škoda, že dnes už takhle nekompromisní postavy téměř nedostaneme. Abych jen nechválil. Vše je hodně očesané a neubráníte se dojmu, že to mělo být asi kratší a že tam chybí ta jiskra jedničky. Celkově ale 78 procent za odlehčenou akční řezničinu. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (25)

  • Peter Weller (RoboCop) si stěžoval stejně jako během natáčení předchozího dílu na těžký oblek, ale také na přítomnost některých nelidských postav ve scénáři. (Terva)
  • Ve scéně, kdy je RoboCop (Peter Weller) přeprogramován doktorkou Faxxovou (Belinda Bauer), přejede na obrazovce následující číselná sekvence: 50 45 54 45 20 4B 55 52 41 4E 20 49 53 20 41 20 47 52 45 41 54 20 47 55 59. Pokud čísla pomocí kódovacího jazyka ASCII převedeme na písmena, dostaneme větu: „Pete Kuran je skvělý chlapík.“ Peter Kuran byl tvůrce speciálních efektů. (HellFire)

Reklama

Reklama