Reklama

Reklama

Papírový dům (Netflix verze)

(seriál)
  • Španělsko La casa de papel (Netflix version) (více)
Trailer
Akční / Krimi / Thriller / Mysteriózní
Španělsko, (2017–2021), 38 h 55 min (Minutáž: 41–76 min)

Tvůrci:

Álex Pina

Hrají:

Álvaro Morte, Úrsula Corberó, Alba Flores, Itziar Ituño, Jaime Lorente, Miguel Herrán, Darko Perić, Paco Tous, Esther Acebo, Pedro Alonso, María Pedraza (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(48)

Osm zlodějů vezme rukojmí a zamkne se v Královské španělské tiskárně cenin, hlava zločinců manipuluje s policií, aby postupovala podle jeho plánu. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (579)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Idealistická, na Jánošíkovskom princípe vyskladaná, za vlasy pritiahnutá rozprávka pre všetky vekové kategórie, ktorá má asi toľko spoločného s logikou, ako Matovič s celou svojou bandou pojebaných úžerníkov s inteligenciou a pokorou. Kým však človeka z pohľadu na týchto idiotov doslova “napína”, na tento počin sa veru zle nepozerá. Mám to komplet za sebou, prvé dve série s hodnotením nad “milión” % bavili paradoxne najmenej, a tak chvála Bohu za štvrtú a poslednú v poradí, ktoré vďaka “kúzelníckym variáciám” konečne naplnili očakávania. Rozmýšľal som, ako to celé ohodnotiť. Prvé tri sezóny to schytali po “trojke”, štvrtá štyri, piata Jackpot. No a i keď je priemer kadejaký a nevychádza to, čert to ber, Ja tu piatu udelím, lebo “La Casa De Papel” si to práve kvôli námetu, ktorý mňa osobne nijak nebaví, no presto všetko si ma dokázal plnohodnotne získať, určite zaslúži. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Po první sérii mám hodně smíšené dojmy. Poměrně zručně vystavěný heist film neustále sráží na zem fakt, že se všechny postavy chovají jako úplní idioti - čistě kvůli tomu, aby scenárista udělal nějaký nečekaný dramatický zvrat - i kdyby to sebevíc nedávalo smysl. Už teď polovina postav chodí s některým unesených, s policistou nebo s jiným únoscem. Což samozřejmě adekvátně maří hlavní cíl jejich mise. Je to napínavý, takže to diváka drží u sledování, ale zároveň mám chuť v každém díle si prostřelit hlavu. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Precizně vysoustružený seriálový klenot ze Španělska, který Vás od první vteřiny vtáhne přímo doprostřed dění a už nepustí. Tak asi nějak takto lze velmi stručně popsat seriál La casa de papel, který mimoto zaujme také vrstevnatým komplexním scénářem, barvitými charaktery (Nairobi, Denver, Helsinki) či třeba úderným ikonickým soundtrackem. Tvůrci ze všech těchto ingrediencí vytváří chytrý a neuvěřitelně vtahující seriálový koktejl, u něhož budete po většinu času v němém úžasu nad propracovaným plánem loupeže v režii geniálního Profesora. Celý seriál je navíc koncipován tak, že si po skončení dílu zkrátka MUSÍTE pustit díl další, takže se mi mnohdy stalo, že jsem začal sledovat po obědě a končil až ve čtyři ráno. Ale nelituji, jelikož La casa de papel je na seriálovém poli neotřelým a dominantním hráčem, kterému byste měli věnovat svou pozornost. Vážně za to totiž stojí. Výborná práce! (Netflix) „Bella Ciao!” ()

T2 

všechny recenze uživatele

Kto by to povedal, že Španieli natočia takýto už teraz legendárny seriálový nárez. Aj amerikánci môžu slepo závidieť, nuž Bella ciao. Prešpikované, prekvapivé, zábavné, herecky pútavé, občas troška zlomyselné, každým dielom to naberá grády. __klip Delia: Bella Ciao (Tribute to La Casa de Papel)__ /85%/ ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"GENTLEMEN, IT HAS BEEN A PLEASURE TO ROB YOU." ------------- Mimoriadne seriálové prekvapenie k nám privialo zo španielskej pôdy. Sofistikovanejšia lúpež sa na plátne snáď ani neobjavila. Dokonalý plán, kde sa bral do úvahy každý milimeter, sekunda, možnosť, dôsledok. Nechýbal úchvatný soundtrack a ani explozívne finále. Pomerne neznáme herecké mená predvádzali lepšie výkonové rodeo, než väčšina veteránov, no hviezdil najmä Pedro Alonso. Španielčina tomu celému dáva exotickejší vibe a drobný pocit neznáma. La Casa de Papel ma úplne pohltila a o to viac ma teší, že takáto kvalitka vyšla práve v európskych končinách. --- Druhou sériou som skončil. Netflix nech si nasere. ()

Galerie (186)

Zajímavosti (78)

  • K výrobě peněz byly použity stroje na výrobu novin, a tak i samotné bankovky byly z novinového papíru. (Taninaca)
  • Na začátku tohoto dílu můžeme slyšet skladbu „Friday I'm in Love“ od zpěvačky Phoebe Bridgers z roku 2018. Tato píseň je coververzí od britské hudební kapely The Cure. (Trajektt)

Související novinky

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

12.10.2022

Nová minisérie Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera od tvůrce Ryana Murphyho (American Horror Story, American Crime Story) se na Netflixu stala doslova smrtícím hitem. Příběh nechvalně proslulého… (více)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Reklama

Reklama