Reklama

Reklama

Papírový dům (Netflix verze)

(seriál)
  • Španělsko La casa de papel (Netflix version) (více)
Trailer
Akční / Krimi / Thriller / Mysteriózní
Španělsko, (2017–2021), 38 h 55 min (Minutáž: 41–76 min)

Tvůrci:

Álex Pina

Hrají:

Álvaro Morte, Úrsula Corberó, Alba Flores, Itziar Ituño, Jaime Lorente, Miguel Herrán, Darko Perić, Paco Tous, Esther Acebo, Pedro Alonso, María Pedraza (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(48)

Osm zlodějů vezme rukojmí a zamkne se v Královské španělské tiskárně cenin, hlava zločinců manipuluje s policií, aby postupovala podle jeho plánu. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (579)

Soundtrack 

všechny recenze uživatele

Spoilers | Do poloviny první série parádní podívaná, která zaujala propracovaným plánem působícím, že by se to tak skutečně mohlo odehrát. Lupiči tahají jedno eso z rukávu za druhým a vždy jsou o krok před policií. Od epizody na vrakovišti mi to ale přišlo jako přestřelená fantasmagorie, která baví, ale nedá se brát vůbec vážně. "Mistrovský plán" stál výhradně na náhodách (Profesor je všude přesně o minutu dřív než policie.. prostě tak, aby mu to vždycky vyšlo). No a s tím identikitem si snad dělali srandu. Nejinteligentnější komisařka zároveň radši věří na první pohled podezřelému člověku, o kterém neví vůbec nic a zná ho pár hodin (doslova), než kolegovi, s kterým si dlouhých 15 let kryjí záda. Tam už to na mě působilo jen jako fajn seriál, kde se může stát cokoliv, aby si tvůrci "pohráli s divákem" - viz závěrečné série Dextera nebo Lost. Míň je někdy víc. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Parádně promyšlená, zahraná a ohudebněná (nějak mě netrápí, že je to hudba tak nějak zapůjčená) věc, kterou dolů táhnou jen občasný snahy o přílišnou "kůlovost", leč jsou to snahy, který nakonec maj spíš opačnej výsledek. Vytknout se dá i několikero failů postav, jakož i záchrana situací za pomoci okatých "náhod". Tím ale moje rejpání končí a se zdejším hodnocením nelze nesouhlasit. Takže bella ciao! Vlastně ne, ještě se uvidíme u dalších sérií! (Komentář psán po druhé sérii) A i tý třetí a čtvrtý sérii těch pět dám! Sice nabídly pár logických failů, několik slabších epizod a zbytečně moc vztahových peripetií, ale ty ostatní peripetie jsou opět lahodný, ještě líp natočený a už dokonce ani trapně "kůlovitý". Napětí je místy brutální, emoce totálně tečou a když Profesor začne střílet rakety proti státnímu aparátu, tak se zastavuje dech (a to nejsem žádnej anarchista, ba naopak). ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z výbornej prvej série sme sa dostali cez druhú a ďalšie k takému prepadu, že človek len „zírá“. Tu by som si pomohol komentárom warhammera k poslednej časti 4. série: „je to ještě pořád seriál o zlodějích nebo o teplouších?“ Presne tak to vyzerá, keď to chytí do ruky propagandistická kanalizácia menom Netflix. Z dobrého námetu ostalo len opakovanie tých istých floskúl, kde geniálny profesor je taký výnimočný, že ani sám pri niektorých úskokoch ešte časť predtým nevedel, že ich vlastne naplánoval. Normálne oklamal aj sám seba. A do tej opakovačky rovnakých „prekvapení“ nám tu spočiatku zaujímavé diverzné postavy menia na hysterické, ukričané osoby s IQ meňavky. Samozrejme všetkému velia ženské s gramážou lúčneho koníka a statní chlapi sú buzeranti. Keď už je tradičnej lgbt agitky málo, pridajú tam aj pokrivený gender a kecy o preoperovaní pohlavia, čo inak nemá s dejom v podstate vôbec nič spoločné. Je to tam len aby sme oslavovali zvrátené novoty. Celkovo bol seriál svojimi replikami zbytočne presexualizovaný a hlavne z úst žien sme počúvali také prasačiny, že ak toto je znak feminizmu, tak nech sa páči, ale také dámy budú vždy považované len za lacné štetky. Takže v závere sa z nadšenia stalo sklamanie a ďakujem Trevorovi za skvelé komentáre k filmom a poukazovanie na nelogickosť dejového vývoja a pribúdajúci telenovelový nádych. Jeho postrehy sú od tretej série rozhodne lepšie než samotný seriál. 👏 ()

kolda1990 

všechny recenze uživatele

Eňos ňuňos aneb španělský skvost. Neuvěřitelně návykový, skvěle natočený seriál, který jsem hltal od začátku do konce. Inteligentní dialogy, zvraty ze kterých se tají dech. Všechno naprosto precizně promyšlené, až se tomu nechce věřit...no všechno vlastně taky ne:) A v neposlední řadě perfektně vykreslené postavy, které střídavě máte rádi a nemůžete ani cítit. Od Berlína po Tokio v čele se šarmantním ultrasympaťákem profesorem který tomu všemu velí. Určitě se najde i pár chybiček, které ale s radostí a mávnutím ruky přejdete, protože tady máte nachystanou absolutní bombu. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Prvé dve série sú výborným mixom dvoch vecí. Útěk z vězení a Dannyho parťáci. Užívate si plán. Plán, ktorý myslí na všetko a všetkých. Bavia Vás postavy, baví Vás prostredie. Užívate si tú všade prítomnú kontrolu a neustály boj o ňu. Naozaj zaslúžené a kvalitné 4*. A teraz vysvetlím, prečo som nemohol dať plný počet * a prečo od 3. série ide kvalita do hajzlu. Teda čítať len na vlastné riziko = séria spoilerov. 1. + 2. séria: Prečo by Profesor kazil šancu na úspech tým, že by do party bral Tokio? V čom je expertka, že sa nedala nahradiť? Je expertka jedine tak na prúsery. Prečo začali kopať únikový tunel z druhej strany až im išlo vyložene o minúty? To sa tam nemohli dokopať s predstihom bez časového dramatu? Prečo celú dobu tlačili 50 eurové bankovky a keď už im tieklo do topánok, tak zrazu nevadilo tlačiť 100 eurové? Napriek týmto výtkam som si spomínané série užil. 3. + 4. séria: LGBT propaganda, ktorá urobila z charizmatického Berlína akéhosi bohéma, ktorý serie na pravidlá a miluje riť čuchajúceho a nevychovaného "čokla". Zobral by Profesor do party transku? Ale no ták, to v 5. série príde na scénu hlučná, 150 kg asexuálna černoška? Všetko nabralo oveľa akčnejší štýl. Čo neznie špatne, len bohužiaľ so všetkými klišé. Milión výstrelov a žiadny zásah. Gandía je prezentovaný ako bývalý elitný zabiják a robí neuveriteľné stupidity. Strašne často sa tu plače, emócie hore dole. Profesor sa stáva paródiou sám na seba. A rozhodne tu nenájdete nejakú kontrolu a boj o ňu. Tu sa všetko serie, všetko sa rieši streľbou a výbuchmi. Dojem klesá k 2*. Jediným výrazným pozitívom je Alicia Sierra. Tá mňa bavila v každej scéne. Záverečná 5. séria je našťastie lepšia než 3. + 4. dohromady (zážitkovú kvalitu prvých dvoch sérii však nedosahuje) a má zaujímavo vygradovaný šach mat. Bohužiaľ úplne záverečné rozuzlenie má veľkú logickú dieru, ktorá dosť zamrzí. Napriek tomu viac než dôstojné rozlúčenie sa s dnes už kultovou partičkou. ()

Galerie (186)

Zajímavosti (78)

  • V epizodě zazní mimo jiné i skladba „You'll Never Walk Alone“, tedy v překladu „Nikdy nepůjdeš sám“. Poprvé se objevila v roce 1945 v muzikálu „Carousel“, proslavila se ale především jako hymna anglického fotbalového klubu Liverpool FC. (FIAT 500)
  • Často jde u všech zbraní vidět zavřený prachový kryt závěru, a to i bezprostředně po střelbě, ačkoliv by měl zůstat otevřený. Díky tomu však nebylo vidět na „vnitřnosti“ zbraní a tvůrci tak mohli zakrýt fakt, že zbraně byly z většiny airsoftové repliky, které se se jinak při otevřeném prachovém krytu viditelně liší od ostrých zbraní. (FullHaDes)

Související novinky

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

12.10.2022

Nová minisérie Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera od tvůrce Ryana Murphyho (American Horror Story, American Crime Story) se na Netflixu stala doslova smrtícím hitem. Příběh nechvalně proslulého… (více)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Reklama

Reklama