Reklama

Reklama

Od doby, kdy Sarah Connorová (Linda Hamilton) zabránila dnu zúčtování, změnila budoucnost a přepsala osud lidské rasy, uplynuly už více než dvě dekády. Zbrusu nový smrtící Terminátor, Rev-9 (Gabriel Luna) se vrací v čase, aby dohonil a zabil Dani Ramosovou (Natalia Reyes), která žije obyčejný život v Mexico City se svým bratrem (Diego Boneta) a otcem. Daniino přežití závisí na jejím spojenectví s dvěma bojovníky – Grace (Mackenzie Davis), vylepšenou super bojovnicí z budoucnosti a bojem posilněnou Sarah Connorovou. Zatímco Rev-9 nelítostně ničí všechno a všechny, kdo mu stojí v cestě při honbě za Dani, nachází tyto tři cestu k T-800 (Arnold Schwarzenegger) ze Sářiny minulosti, který se zdá být jejich poslední nadějí. (CinemArt)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (1 078)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

There is one more shit, and it must be destroyed also.. Dark Fate? Kde? Jako průměrný akční film budiž, ale v rámci kultovní značky Terminátor ani omylem. Při akci, která mimochodem může jen obdivně vzhlížet k Salvationu od McG, nemá Miller pro samé záběry z blízka a do očí bijící CGI moc co nabídnout a když se nastoupí do nákladní C-5, zvrhne se vše do pitomosti s parametry finále Blackova Predátora. Sarah Connor jako sprostá cool stařena a polidštěný Carl von Cyberdyne užívající si na terase s pivkem v ruce důchod? Pokusy o to být extremely funny? Ne, díky. Chci Terminátora jako Mangoldova Logana a ne Deadpoola. Tohle všechno spolu s femini kurzem a protláčením současných sociálně-politických tendencí mi přijde jako podceňování diváka, ale zase buďme rádi, že Rev-9 netweetoval a neměl na hlavě blonďatou přehazovačku.. Tvůrci proklamovali, že jejich film ignoruje vše po T2. Ti další mohou s klidným srdcem prohlásit to samé.. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Ripoff tych najpamatnejsich laskominiek z Cameronovho diptychu, ktory samozrejme prave na tieto svoje predobrazy nedosahuje, ale stale nechava za sebou vsetky tie nepodarky, ktore vznikli po T2. Linda mladu girl power prekonava rozdielom triedy a spolocne s Arniem krasne balansuju na hrane odkazu a vtipneho pomrkavania na minulost. Akcia v dnes bezpohlavnej digi dobe je pochopitelne tiez miestami digi a bordel, ale prekvapivo vie zanechat aj obstojnu pachut uveritelna a celkovo po T1 a T2 zatial jediny dalsi termix, ktory si pozriem znova. A ked trzby daju a Jim si popri modraskoch najde znova cas aspon na scenar a produkciu pripadnych dalsich pokracovani, rad budem pritom. 70%. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Slizká lesba, testosteronová mužatka a prudce nehrající cigánská barbína, to je prostě neporazitelné genderově diskriminační komando, před kterým sebevíc vytuněnému Téčku prostě strachy steče amorfní polymerová břečka z vysokomodulové karbonové kostry. Takže i nejnovější verze 9.0, Juan Antonio Rematar, uplácaná další apokalyptickou multikulti umělou demencí, je již předem odsouzená k sešrotování, a já velmi doufám, že následující ze řetězu utržený algoritmus bude bezvýhradně korektní, načež si pro dalšího světospasitele, žlutého geje, přijde verze 10.0 v podobě tekuté černé feministky! Nicméně není to zdaleka tak špatné jako Guvernátorova angličtina, má to i své klády, a ty jednoznačně vítězí nad globální debilitou, dírami v sýru a tendenčním pohlavním útiskem. Tou největší je samozřejmě Karel, prodavač závěsů a vyhlazovač v robodůchodu, který z toho udělal totální nostalgické retro a po čtyřech parazitických sračkách i něco, co se alespoň trochu přiblížilo legendárním T1 a T2. Už jen jeho jedinečná replika o vhodnosti květinkového či motýlkového vzorku, pronesená obvyklou dickcí Obersturmbannführera Weissenbleicha, je naprostý kult a automaticky napálila filmu tři hvězdy. A ta čtvrtá je za opravdu kulantní akcičku a pro klasická Téčka typickou přímočarost děje. Prostě poctu vzdávající, v premise hloupé, ovšem v detailech rozkošné dvouhodinové intenzivní honění, tentokráte prosté zacyklovacích časoskoků a ajronmenovské mentálofyziky pro ožužlávače leporel. A proto se to některým těm kokůtkům, tedy pardon, chtěl jsem samozřejmě říct slabikovačům bublin a pětkovačům Mrvelu tolik nelíbí. Nemá to fylozofyckou hloupku omalovánek, dyznejofskou logyku, kozmickou bubuhlavu, Tetanus ani Spájdrgeje. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlépe napsaný a obsazený Terminátor od trojky, která si v rámci narativu (vzhledem ke svým kvalitám) ignoraci nezaslouží, ale tvůrci pro to mají sakra dobrý důvod. Duchem se to originálním dvěma dílům blíží, jak jen to jde a osobně mám vlastně jen dva problémy, díky kterým nemůžu mluvit o maximálním uspokojení. V prvé řadě se Tim Miller extra nevytáhl. Není to tak, že by nějakou akci vyloženě zazdil. Ale současně jí nikdy nedá nic s opravdu wow efektem, ani jí nevyšperkuje takovou dynamikou, aby to bylo jedno. Když to člověk porovná například s posledním Šíleným Maxem, je Temný osud "jen" solidní řemeslo. No a pak kamera. Na můj vkus zabírá až příliš často detaily, takže akce není zdaleka tak přehledná, jak by mohla být. Noční scény navíc mají svým zabarvením takový ten laciný nádech, který je smutnou připomínkou toho, že dnes už se akčňáky na film netočí (úplně stejně mě to rušilo v posledním Rambovi). Cíl se každopádně povedlo splnit - konečně je tu film, který má šanci (a i si zaslouží) odstartovat novou trilogii. Tak snad to tentokrát vyjde. 70% ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Spoustu akčních scén. Herce Gabriela Lunu neznám, ale Terminátora zahrál skvěle. Jinak velké plus ty letadla a přehrada. Jen mne rozesmály ty akční scény s důchodci, s Lindou a Arnoldem. To už bylo i na mne moc :-) Linda Hamilton má 63 let, nepracovala v dolech, ani nebyla servírkou v nonstop zakouřeném prostředí, tak jak to že má ksicht jako promáčknutý plech? ()

Galerie (70)

Zajímavosti (40)

  • Film se odehrává v letech 1998, 2020 a 2042. (kesinaa)

Související novinky

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

03.06.2023

Herečka Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Národ grázlů, Doktor Spánek) se rozhodně nebojí střídat žánry. Vedle akčních blockbusterů si tak střihla i hororového záporáka, nyní vede sci-fi seriál… (více)

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

21.01.2022

Skoro to začíná vypadat, že se pokračování ze série Mission: Impossible už nikdy nedočkáme. Po několika odkladech a přerušování produkce z důvodu pandemie totiž přichází další smutná zpráva. Studio… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Reklama

Reklama