Reklama

Reklama

Drtivý dopad

  • USA Deep Impact (více)
Trailer

Obsahy(1)

K Zemi se blíží Wolf-Biedermanova kometa, větší než Mount Everest. Ke srážce, jež bude znamenat konec planety Země, má dojít za necelý rok. Zatímco se chystá vesmírná expedice, jež se má pokusit rozstřílet kometu jadernými zbraněmi, na Zemi se rychle chystají podzemní kryty, jakési archy záchrany. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (417)

kingik 

všechny recenze uživatele

Tohle scifi mělo velké ambice, ale bylo svěřeno do rukou amatérky Mimi Leder, která s daným žánrem nemá žádné zkušenosti, a tak kromě vizuálních a speciálních efektů, v ničem nevyniká. Na filmu je celkem znát, že ho natočila televizní režisérka. Amerického prezidenta hraje Morgan Freeman. Po dějové stránce je to bída. Špatné dialogové scény jsou prokládány působivými scénami destrukce, ale zase jich není tolik, aby tento film vytáhly z bídy. Je to slabota. 40% ()

Falko 

všechny recenze uživatele

V roku 1998 vznikli dva filmy o niceni Zeme. V akcnejsom a zabavnejsom podani nam ho ukazal Michael Bay v ARMAGEDDONE (1998) a v tomto pre zmenu reziserka Mimi Leder, ktora ma za sebou PEACEMAKER (1997) alebo POSLI TO DAL (2000). Mozno je tento film brany az prilis vazne, skor sa tu jednalo o rodinne problemy redaktorky Tei Leony a jej rodicov a hlavne o tom, co by asi robili ostatne rodiny posledne tyzdne zivota pred dopadom nicivej komety, pricom este stale dufali, ze by vesmirna expedicia dokazala kometu znicit. Mne osobne sa film velmi pacil a vobec mi nevadilo, ze sa takmer cely film vobec nic nenicilo, pretoze mi stacilo bohate hviezdne obsadenie, nadherna hudba Jamesa Hornera a produkcia Stevena Spielberga... 28.12.2009 ______ Téa Leoni - (Jenny Lerner) +++ Elijah Wood - (Leo Biederman) +++ Morgan Freeman - (Prezident Beck) +++ Robert Duvall - (Spurgeon Tanner) +++ Maximillian Schell - (Jason Lerner) +++ Vanessa Redgrave - (Robin Lerner) +++ James Cromwell - (Alan Rittenhouse) +++ Leelee Sobieski - (Sarah Hotchner) +++ Blair Underwood - (Mark Simon) +++ Produkcia: Steven Spielberg +++ Hudba: James Horner +++ ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Slušné katastrofické dílo, které v některých chvílích postrádá logiku a silný scénář. Dost tomu chybí více poutavá a zajímavější režie než je mimi Ledera. Srovnání v ostatních komentářích s Dnem nezávislosti a Armagedonem... No nevím, ale Den je mnohem mnohem lepší a Armáč i přes svůj odhadnutelnej happyend je více nadupaný a Bay tam více poutá sledující osoby k dění. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

V momentě, kdy se Elijah Wood rozhodl zachránit na malém vršíčku, bylo jasné, že to s tím filme jde do záchodu. Film vyšel ve stejné době jako jeho pompéznější brácha Armagedon a je to znát. Je znát, že producenti dali hlavy dohormady a ten nejbohatší pak řekl: "Sakra, chlapi, na druhej Armagedon už nemáme prachy. Dáme tam dva záběry z Armagedonu, jak se k zemi řítí ten velkej meteorit, ale záběr bude horizontálně převrácenej, aby to nikdo nepoznal a po zbytek filmu necháme Froda běhat po lesích. A jestli tam neprocpeme alespoň dva patetický projevy o lidskosti a solidaritě v USA, skončíte všichni na dlažbě. A teď všichni do střižny, hajzli intelektuálský." ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Vela ľudí si tu robí srandu s Drvivým odpadom, ale ja si tiež myslím, že ďaleko nie sú. Bavil ma príbeh, ale nebavili ma postavy v príbehu. Akcia na meteorite a na zemi nezaujímavá. Nečakal som, že to bude druhý Armagedon, ale aby sa tu furt len lúčili a zmierovali zo smrťou, to ma teda nebaví pozerať. Pri tom to nebol ani moc veľký problém zachrániť sa ako som videl, Frodo vybehol na kopček a hotovo. Nebyť skvelej Hornerovej hudby išiel by som ešte nižšie. Obľúbený soundtrack: Wedding. 50% - 2* ()

Galerie (57)

Zajímavosti (21)

  • Film se s tržbami téměř 350 milionů amerických dolarů stal nejvýdělečnějším ze snímků roku 1998, režírovaných ženou. (Terva)

Související novinky

Hezký den Vám všem!

Hezký den Vám všem!

17.04.2005

Spielbergova stejnojmenného hitu z roku 1951. Trochu ovšem zaráží jméno scenáristy a režiséra, který má projekt na starosti. Je jím totiž Stephen Sommers. Snímek protentokrát neprodukují Sommersovi… (více)

Reklama

Reklama