Reklama

Reklama

Kingsman: První mise

  • Velká Británie The King's Man (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Zatímco se sebranka nejhorších tyranů a geniálních zločinců připravuje rozpoutat válku, jež má zahubit miliony lidí, jeden muž musí vyhrát závod s časem a zastavit je. Ve snímku Kingsman: První mise se stanete svědky zrodu první nezávislé tajné služby. (Falcon)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (487)

verbal 

všechny recenze uživatele

Se šarmem, lehkostí a kreativitou sobě vlastní Matouš stále skvostně vyplňuje díru staré Brokolice, která netknutě zela prázdnotou poté, co bába z Bondáže udělala masturbační video pro starobince a pásové opary způsobující telenovelu. I tento koncert pro Ralfa a bandu houslí s vkusně ztřeštěnou alternativní konspirací vzniku První světové je parádně odsejpajícím a vtipným velkovýpravným akčňákem, plným svěžích a neotřelých nápadů a fantazie, který si dnešních pouhých 71% procent od zdejších nevkusných bukanýrů, artových rozumbradáčů, kvocientně strádajících hospodyněk a degenerativním konzumem vypláchlých, jednoduchých dětí rozhodně nezaslouží. Je to sice tak o šedý chlup z Barbařina ohanbí slabší než předchozí Královci, ovšem stále kreativní i exekuční nadstandard, dávající vzpomenout, že film nutně nemusí být z valné většiny jen lobotomizovaným digitálním mrdníkem či nástrojem účelového kokotporátního programování stáda k bolševicky kolektivnímu vědomí unifikovaně přežvykujícího spotřebitele a dokonale inkluzního, sterilního světoobčana bez páteře, osobnosti i kritického myšlení. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Kingsmani jsou asi po pátém odložení konečně tady, a jak jsem za ty roky viděl ty trailery asi 30x, tak už jsem se na to moc netěšil a docela mě to příjemně překvapilo, jelikož jsem fakt čekal po zklamání ze dvojky dost málo, jelikož mě ten setting příliš nelákal. I tak je moje kdysi neochvějná víra v Matthew Vaughna ta tam, nicméně kdyby alespoň takhle točil každý filmař, nebylo by tolik sra*ek. Jen jsem byl u tohoto tvůrce zkrátka zvyklý na víc. Leč 130 minut krásně uteklo, Ralph Fiennes je i v tomto věku tahounem i v akčních sekvencích a to víc mě samozřejmě mrzí, že film v pokladnách pohořel. Vaughn se nechal slyšel, že to ho nezastaví v přípravách trojky, tak snad tuhle ságu uzavře ještě velkolepě. PSHarris Dickinson mě tu nakonec neštval tak, jak jsem se po prvním traileru bál. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Nechce-li člověk postupovat posloupně, jeví se prequel (téměř) vždy jako svěží nápad - a třetí Kingsman si na tento nápad vsadil. Zasadit příběh do období první světové války se vzhledem k povaze filmu tvůrcům jistě nabízelo a Vaughn se toho ujal s vervou. Třetí kingsmanské dobrodružství není rozhodně pro milovníky exaktní historie - což já naštěstí nejsem. Ve filmu se objeví řada historických osobností, které však dostávají zcela nový rozměr - Rasputin by o tom mohl sáhodlouze vyprávět - a Vaughnovi se vesměs podařilo i jejich netradiční pojetí humorně využít. Identita hlavního záporáka je jasná takřka od začátku, což však kompenzuje vcelku nečekané úmrtí jedné z hlavních postav. První mise má sice několik míst, které tlačí moc na pilu, přesto jsem se ale v kině bavil a s napětím jsem sledoval počátky novodobých "rytířů kulatého stolu". P.S. Při nejednom Fiennesově výkřiku jsem si nemohl nevzpomenout na Voldemorta ničícího obranný bradavický štít. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Nebyť post-covidového filmového sucha, k tretiemu Kingsmanovi sa pravdepodobne nedostanem. Matthew Vaughn má jedinečný štylistický rukopis, ktorý je pre mňa dosť často za hranicami vkusu, ale nedá sa mu zaprieť, že je na trhu nezameniteľný - a to je v dobe, keď už divák videl takmer všetko, veľmi silná vizitka. Film má pasáže, ktoré ma k vlastnému udiveniu veľmi bavili. Každopádne podobne, ako u prvých dvoch filmoch, ani tento tretí si nebudem mať potrebu pustiť znovu. Divná, štýlová jednorázová jazda. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Po oznámení prequelu namísto dalšího sequelu mých milovaných "Kingsmanů" jsem nebyla 2x nadšená, ale božský Matthew Vaughn opět nezklamal. Je to emotivní, je to svižné, vizuálně podmanivé, o "šokující" zvraty není nouze a sílu a vizuál zákopové části by mohl závidět kdejaký válečný film. Palec nahoru také za tu diváckou hru na kočku a myš, kdy máme záporáka přímo před sebou, ale nevidíme mu do tváře. (Poznal ho někdo?xD) Hvězda dolů za přehnaného Rasputina a super-rychlý šplh po skále, ale i nadále si stojím za tím, že síla, s jakou mě Matthew Vaughn dokáže během akční scény přikovat do křesla, je až neskutečná. ♥ ()

Galerie (54)

Zajímavosti (19)

  • Tržby ze severoamerických kin byly 37,2 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 125,9 mil. (NIRO)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

17.10.2023

Režisér Matthew Vaughn (Hvězdný prach, X-Men: První třída) se čerstvě zúčastnil newyorského Comic-Conu, kde mimo jiné propagoval svůj nadcházející špiónský film pro Apple Argylle s Henrym Cavillem a… (více)

Vaughn by stále rád natočil Supermana

Vaughn by stále rád natočil Supermana

22.12.2021

Režisér Matthew Vaughn (X-Men: První třída) v posledních dnech dělá press tour ke svému nejnovějšímu snímku Kingsman: První mise, a během nedávných rozhovorů tak již stihl potvrdit celou řadu věcí.… (více)

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

17.12.2021

Režisér Matthew Vaughn momentálně promuje svůj nový snímek Kingsman: První mise a vedle toho, že už před pár dny potvrdil chystání klasického sequelu ke Kingsmanům s Taronem Egertonem, vyjádřil se… (více)

Reklama

Reklama