Reklama

Reklama

VOD (1)

Ve světě sužovaném smrtícími tvory, kteří loví podle zvuku, hledá dospívající dívka se svojí rodinou útočiště za městem, kde narazí na tajemný kult. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (166)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak nízkemu hodnoteniu skutočne nerozumiem, za mňa film takmer vôbec nezaostáva za tou spomínanou konkurenciou oboch filmov nakrútených v cca rovnakom čase s podobnou tematikou. Ale tu sú monštrá pozemského pôvodu. Atmosféra je dosť temná (...búrka...), niekoľko scén je vygradovaných na maximum (...had, telefóny...), občas sa človek aj čierno-humorne zasmeje (...drtička...) a ako to už chodí, tou najväčšou hrozbou, či skôr zlom, nie je príroda, ale ľudia. V tomto prípade ale v trochu inej forme, než by ste čakali a možno aj preto nemusia mať film v tak nábožensky založených Štátoch radi. U mňa zapojením istej skupinky ľudí do deja Potichu zabodovalo ešte viac. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Tak hned z traileru bylo jasný že to bude kopírka quiet place. Bylo to vyprávěný trošku z jinýho úhlu, trochu odlišný příšery v uvozovkách, ale jinak slabší odvar. Napětí se moc krájet nedalo a bylo tam bohužel spoustu hluchejch pasáží, kdy se tam buď nic nedělo a nebo naopak dělo, ale úplně mimo mísu, plno blbejch keců. Divím se, že do něčeho takovýho Netflix šel, když už se jim povedl Bird box. Nicméně závěr potěšil a na dvojku bych se určitě podíval. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Ach jo, to zas někde hollywoodští soudruzi vymysleli "nový" trend. Tiché místo, Bird Box a teď tohle. V podstatě na tohle téma nejde nic moc vymyslet, co by nenatočil dejme tomu Hitchcock v Ptácích, případně co by nebylo v nějakém dílu Krajních mezí, ale přesto to furt někdo zkouší znovu a znovu, asi jako Shymalan natočit jeden film o nerozbitných a rozbitných na čtyřicet různých způsobů. Jsem tak nějak čekal pořád něco víc, třeba nějakou mytologii za těmi netopýry, nebo něco originálnějšího, než SPOILER že je chudáčkům lidožravým netopýrkům zima (a v těch jeskyních jim snad někdo topil?) KONEC SPOILERU, navíc i tady mi přijde, že se postavy nechovají zrovna logicky, ani celé ty mantinely nedávají smysl. Třeba všichni vědí, že hluk ty potvory přitahuje, ale policajti pořád jezdí se zapnutou sirénou a nikdo je nenapadne? Pak ta potřeba tam hned nacpat potrhlé věřící, to snad ani nedávalo smysl. A žádný pokus třeba do barelu hodit ty zvonící mobily, na lákat tam potvory a barel zneškodnit, nebo prostě jakýkoliv pokus, než že je budou po jednom sestřelovat šípama - ufff. I některé smrti byly zbytečné a nevyplývaly z nutnosti věci, jen scenárista potřeboval nějaké ty slzičky divaček. Zbytečný film a ztracený čas. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

The Silence z vás nevyždímá poslední kapičku strachu a ve výsledku není nijak podnětným nebo dokonce originálním hororem, ale přece dokáže nastolit podmanivou atmosféru a vykreslit věrohodný portrét společenského kolapsu. Závěr na jednu stranu přichází moc náhle, avšak krátká stopáž vyprávění svědčí a divák se nejenže nebude nudit, ale pravděpodobně si zvládne k postavám a jejich situaci také najít potřebnou cestu. Více zde. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Napriek podobnosti so snímkom Tiché miesto (2018) je tento film založený na rovnomennej knihe od Tima Lebbona, ktorá vyšla v roku 2015, teda celé 3 roky pred filmom Tiché miesto. (Astonko)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno