Reklama

Reklama

Pátrání

  • USA Searching (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když Davidovi Kimovi (John Cho) zmizí šestnáctiletá dcera, policie se pouští do vyšetřování. O 37 hodin později ale nemá žádnou stopu a David se rozhodne prohledat jediné místo, kam se ještě nikdo nepodíval: její laptop. V supermoderním thrilleru, jehož vyprávění se odvíjí prostřednictvím zařízení, která používáme ke každodenní komunikaci, musí David nalézt digitální stopy jeho dcery dřív, než nadobro zmizí. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (460)

misterz 

všechny recenze uživatele

Naozaj veľmi štýlová vychytávka úplne prispôsobená dnešnej modernej dobe. Zaujímavé a napínavé do posledného momentu, pričom záver po obsahovej stránke tiež milo prekvapil. Vlastne väčšina dejovej linky sa skladá iba z čítania správ a sledovania pátrania prostredníctvom počítača, internetu a sociálnych sietí, no i tak som od toho nedokázal odtrhnúť zrak. Veľká spokojnosť, slušný nadpriemer. 80/100 ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Po nepříliš velkém úspěchu filmu Odebrat z přátel a dalších podobných přichází i tento film, který sledujeme pouze skrz monitor/mobil, TV apod. Docela zajímavé je natočit tento film s detektivním námětem. Mladá dívka Margot se ztratí. Její otec a celé město ji začne hledat. Když už případ nikam nevede, objeví se nové okolnosti. Nakonec vše nabere nečekané obrátky a pravda se ukáže. Tento typ filmování je rozhodně zajímavý. Třeba jich bude víc. "Cos udělal s mojí dcerou?!" ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Originalna forma, ked sa cely film odohrava akoze na pracovnej ploche PC, v ramci ktorej je podany funkcny a celkom napinavy detektivny pribeh. Lenze mne tieto experimenty nesedia rovnako ako napriklad found footage filmy. Nemal som pocit, ze sledujem film, ale skôr, ze jak nejaky voyer sledujem komunikaciu cudzieho cloveka. To ma cely cas vyrusovalo od toho, aby ma pribeh dokazal pohltit. Ale to je môj problem a na ostatnych najskôr vdaka tejto forme bude film pôsobit intenzivnejsie. 6/10. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Originálně pojaté moderní kriminální pátrání ve světě sociálních sítí. Neotřele natočené, kdy standardní filmový záběr není ani jeden - vše se odehrává přes kamery na mobilním telefonu a přes displej počítače.  Povedený kriminální thriller s překvapivou zápletkou (tak si to nepokažte, nekoukejte na fotky ani ukázky a rovnou si to pusťte). 4,5 hvězdy 85% (viděl jsem 1x, titulky) ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Jako kdybych koukal na nějakou epizodu Black Mirror. (Mínus teda následná deprese a úzkost.) Searching divákovi velice originální formou představí investigativní příběh ustaraného otce pátrající po své ztracené dceři, vyprávěný čistě skrze obrazovky notebooků, telefonů a kamer. To, co je na snímku opravdu působivé, je především fakt, že zvládá být ve stejný čas realistický, napínavý a nesmírně poutavý, což v rámci takového sofistikovaného pojetí musí být pěkně těžký. Film to ale zvládl působivě. Taktéž totiž jasně prezentuje, že sociální sítě mají nejen nesmírnou moc, ale taktéž dokážou být pěkně nebezpečným místem. Jasně, to není nic nového, nicméně právě ona podmanivá forma celého snímku diváka natolik zaujme, že ona stereotypní myšlenka mu vlastně ani vadit nebude. I přestože je samotné vyústění trochu přitažené za vlasy. Searching je rozhodně velice příjemným překvápkem letošního roku. A já už konečně vím, co je to tumbler, yeeeeey! Lepší 4* ()

Galerie (17)

Zajímavosti (52)

  • Film bol natočený za 13 dní, avšak následné úpravy a animácie trvali dva roky. (Real Tom Hardy)
  • Celosvětová premiéra proběhla 21. ledna 2018 na filmovém festivalu Sundance. (ČSFD)
  • Margotina učitelka piana, Vartohi Shahinianová, je pojmenována po matce scenáristy Seva Ohaniana (konkrétně jejím prostředním jménem). Na fotografii učitelky v tomto filmu je sama matka Ohaniana. (SpicyNugget)

Související novinky

Režisér Wanted chystá vertikální blockbuster

Režisér Wanted chystá vertikální blockbuster

14.02.2020

Pokud jste si právě přečetli nadpis novinky a netušíte, co si pod pojmem vertikální blockbuster představit, pak nemějte strach, to zatím totiž nikdo. Režisér a producent Timur Bekmambetov (Wanted,… (více)

Reklama

Reklama