Reklama

Reklama

Pátrání

  • USA Searching (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Když Davidovi Kimovi (John Cho) zmizí šestnáctiletá dcera, policie se pouští do vyšetřování. O 37 hodin později ale nemá žádnou stopu a David se rozhodne prohledat jediné místo, kam se ještě nikdo nepodíval: její laptop. V supermoderním thrilleru, jehož vyprávění se odvíjí prostřednictvím zařízení, která používáme ke každodenní komunikaci, musí David nalézt digitální stopy jeho dcery dřív, než nadobro zmizí. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (460)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Během sledování se mi to celkem líbilo, ale s odstupem jednoho dne to vnímám čím dál kritičtěji. Prvních 14 minut je nesnesitelně nudných (svou banálností), ten celkový nápad se sledováním něčí plochy není nic nového a už to tady bylo mockrát (a většinou i v lepším zpracování), a závěrečné rozuzlení mi osobně přišlo směšně nepravděpodobné a velmi nepovedené. Nesednul mi ani herecký představitel hlavní role, film má ale myslím docela dobrý soundtrack. Searching osobně vnímám jako ucházející (leč nepříliš původní) experiment, který celkem stojí za vidění - že by to byl ale nějaký zázrak, to si určitě nemyslím. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Pozdávala sa mi zvolená forma samotného nakrúcania tohto tak trochu atypického, sviežeho, filmového dielka, i keď ja osobne nie som bohvieakým sympatizantom vlastností, T_U_ , prezentujúcich sa. « Dnes si môžte nakrútiť svoj vlastný malý filmík na mobilný telefón, ktorý sa čoraz viac približuje technológiou dobrej FULL HD kamere». Mladý, začínajúci režisér Aneesh Chaganty sa rozhodol vymeniť „ťažko-tonážne” kamery za miniatúrne laptop-kamery, najnovšie mobily, kedy hlavná postava David Kim často komunikuje cez I.N.T.E.R.N.E.T. , pravidelne sem vkladá videá svojej pubertiackej dcérky Margot, ktorá čochvíľa záhadne zmizne, a odvtedy sa z jej otca stáva internetový závislák, snažiaci sa vypátrať, kam zmizla nezvestná Margot ? Toto pátranie je výhradne sprostredkované cez tieto „elektronické hračky” , síce do procesu vstúpia i média, pre ktorých sú takéto reportáže doslovným chlebíčkom, z pohľadu ich strany sa taktiež dívam na film, alebo sympatický tatko David NIKDY neodlepí zrak od monitoru, a keď som zase pozoroval jeho verbálnu komunikáciu, tak som si spomenul na svojho šéfa, pre ktorého je mobil extrémne podstatný. David volá, behá po mnohých sociálnych sieťach, hľadá, pátra, skúma, rieši nezodpovedané otázky, že Ty si ani svoju neplnoletú dcérenku poriadne nepoznáš ? Ako sám postupne zisťuje, tak nie ! _ Sám strávim pri počítači, napríklad hodinu-dve denne, tak si to teraz znásobte priemerne 10-15 krát= abnormálny časový úsek Davida Kima. Je posadnutý, ale má k tomu dôvod. «Ľudia povedia na nete o sebe všetko, čo sa dá pomerne ľahko zneužiť, čo aj rázne predkladá tento snímok. Nástrahy číhajú úplne všade. Nie som fanúšikom sociálnych sietí, ktoré sa mi vidia, ako dementné, sú bez-významné, ja sa na www venujem maximálne písaniu o filmoch, čo mi príde oveľa zmysluplnejšie, ako sa chvastať, že mám stovky „virtuálnych priateľov” . Z facebooku sa hlúpne...?!» PS: Scenár je plný zvratov, nástrah a samých účinných prekvapení, len tvorcovia na konci zachádzajú, tak trochu, do extrému, z čoho mi vlasy dupkom stoja ! ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Originálně pojatý thriller o otci, který pátrá po zmizelé dceři a hlavním nástrojem je pro něj počítač a telefon. Film není nijak akční, ani vyloženě napínavý, ale komorní pojetí, kdy ve většině případů sledujeme pouze hrdinu a obrazovku počítače je natolik zajímavé, že filmu odpustíte i pomalé tempo. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Originálně pojaté moderní kriminální pátrání ve světě sociálních sítí. Neotřele natočené, kdy standardní filmový záběr není ani jeden - vše se odehrává přes kamery na mobilním telefonu a přes displej počítače.  Povedený kriminální thriller s překvapivou zápletkou (tak si to nepokažte, nekoukejte na fotky ani ukázky a rovnou si to pusťte). 4,5 hvězdy 85% (viděl jsem 1x, titulky) ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Na Searching kouknu klidně a ráda ještě několikrát. A to hned z několika důvodů. Prvním z nich je originální zpracování, které sebou nese překvapivě také velké emoce. Vidíte pouze obrazovku počítače, slyšíte pouze zvuky vycházející z člověka, který do počítače kouká, a přesto přesně dokážete chápat, jak se cítit. Na jednu stranu to až děsivě vystihuje dnešní dobu, na druhou stranu je to geniální. To, jak tvůrci vymysleli finálně mě nadchlo o něco méně, proto ta hvězdička dolu. Stejně si ale myslím, že se jedná o jeden z nejdůležitějších filmů loňského roku. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (52)

  • Když David (John Cho) objeví bratrovo tričko v Margotině autě a hledá číslo prostřednictvím svých kontaktů, lze vidět, že jedním z nich je režisér filmu Aneesh Chaganty. (Dr Lizal)
  • Veškeré počítačové operační systémy, programy a převážně webové stránky, byly pro film znovu vytvořeny a animovány v počítači. (Dr Lizal)
  • V záverečnej scéne je zobrazené okno s nedávnou aktivitou priateľov. Najvyššia aktivita od priateľa pochádza od Timura Bekmambetova, čo je vlastne producent filmu. (Pat.Ko)

Související novinky

Režisér Wanted chystá vertikální blockbuster

Režisér Wanted chystá vertikální blockbuster

14.02.2020

Pokud jste si právě přečetli nadpis novinky a netušíte, co si pod pojmem vertikální blockbuster představit, pak nemějte strach, to zatím totiž nikdo. Režisér a producent Timur Bekmambetov (Wanted,… (více)

Reklama

Reklama