Reklama

Reklama

Vlci za dveřmi

  • USA Wolves at the Door (více)
Trailer 1

Los Angeles roku 1969. Léto lásky. Čtyři přátelé se setkají v luxusním domě. Netuší však, že na ně venku číhají vražední predátoři. Původně obyčejný večírek na rozloučenou se promění v noc plnou teroru poté, co začnou vetřelci pronásledovat a trýznit čtveřici, která se snaží vyváznout živá z nesmyslného chaosu. Napínavý thriller, inspirovaný nechvalně proslulým vraždícím běsněním rodiny Mansonových, vás přiměje zamykat dveře. Jakmile padne noc, vlci se vydají na lov. Nepouštějte je dovnitř. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (57)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Hororový thriller z ranku "Home Invasion", který sleduje poslední chvíle života Sharon Tate, kdysi krásné herečky a manželky Romana Polanského, kterou v roce 1969 brutálně ubodali Mansonovi přívrženci. Těhotnou! A že to nejsou žádný kecy, utvrzují tvůrci několika překvapivými detaily: ať už se jedná o jména a popravy všech obětí, způsobu vpádu do letního sídla, nápisů "Pig" nebo dokonce restaurace "El Coyote". A jak je na tom film samotný? S ohlédnutím na fakt, že za snímkem stojí režisér nenáviděné Annabelle, tak dopadl až nečekaně dobře. Tedy hlavně po stránce napětí, protože atmosféra je od začátku do konce hustá skoro jako bramboračka, nuda nemá šanci, protože stopáž má bez závěrečných titulků 67 minut a násilí je poměrně intenzivní, ač ne příliš explicitní. A pokud kroutíte hlavou nad tím, že několikrát bodnutá oběť toho dokáže ještě tolik naběhat, zjistěte si veškerá fakta, jak to tehdy bylo. Možná se budete divit. (65%) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Kůzlátka, otevřete svoje vrátka, to jsem já, váš Karlíček Mansonovic, ovšem jen v zastoupení čtyř fanatických zabijáků. Rekonstrukce událostí z léta 69, při nichž zemřela rukou sekty vedené Charlesem Mansonem těhotná modelka a herečka Sharon Tate a její přátelé, kteří přišli strávit poklidný srpnový večer do rezidence Cielo Drive, ukázala temnou stránku kalifornského snu. Předesílám ale, že sled událostí, jak je tento film líčí, se v mnohém liší, ačkoliv základní slupka tragédie je zachována. A je působívá. Filmu určitě nešlo o detailní převedení tehdejší tragédie, ostatně vynikající kameraman John R.Leonetti není natolik zdatným režisérem, aby se pouštěl do nějakých milníků, i tak se tentokrát vzepjal k enormnímu režijnímu výkonu, až film můžu směle označit za jeho nejzdařilejší počin. Plusem je určitě obsazení, Katie Cassidy jako Sharon Tate byla ideální volba, pojí je i určitá vnějšková podoba, zbytek jejich přátel moc hrát nemusel, neb byl vbrzku zlikvidován. Zvláštní kapitolou je čtyřčlenná sekta, která se mezi sebou nebavila, zkrátka nikdo z nich nevydal ani hlásku, působila vskutku šíleně, pomohlo i to, že kamera jen minimálně zabírala jejich obličeje, zvláštností je, že v závěrečných titulcích jejich role uvedené nejsou. A nyní se dostávám k slabině filmu. Každý zřejmě očekával, že pořádná "domovní invaze" se nemůže obejít bez potoků krve. Tak v tomto případě tady zurčí až bublá jen mírný potůček. Mordy, lišící se v mnohém od toho, jak tehdy proběhly, měly svůj potenciál. Parta zabijáků vyrazila s noži i palicemi, jenže veškeré vražedné běsnění probíhá mimo záběr, takže si divák musí gore domyslet. Spíše režisér vsadil na postupně houstnoucí atmosféru strachu, uvěřitelné reálie konce šedesátých let, včetně hitů té doby, které hrají v domě souseda Williama a výrazně krátkou stopáž (cca 70 minut). V závěru dokonce nechybí autentické záběry fanatických zabijáků i fota jejich obětí. Od tvůrců poměrně odvážný počin pustit se do takto citlivé tragédie. 8/10 ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Leonetti je náhodou frajer. Má oko pre štýlové vizuály, snaží sa a napr. za solídnu "Annabelle" schytal z nejakého dôvodu omnoho väčšiu kritiku než by si zaslúžil. Takže aj keď mu druhý diel už nepriklepli (a namiesto toho ju dali tvorcovi, ktorý schytal z nejakého dôvodu omnoho väčšiu chválu než by si zaslúžil), som rád, že sa angažuje aspoň v takýchto menších projektoch. A hoci tu ide o námet dávno vyčerpaný, snáď až otrepaný, dokázal to natočiť tak, že sa na to nielen dobre pozerá, ale podľa mňa to aj vcelku dobré je. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tohle se na poslední film, co jsem v roce 2019 viděl opravdu hodilo, jelikož tu bylo pár ohňostrojů. Každopádně, přemýšlel jsem, jestli tomu nakonec nedám slabé 3*, ale co jsem nad tím přemýšlel, tak mi to na ně nestačí. Téma to má silné a opravdu drsné, bohužel se to i přes tu sympatickou délku zrovna nepovedlo. Snaží se to místo brutality sázet na atmosféru, to oceňuji, ale i tak to ne vždy zrovna vyšlo, hlavně dost dlouho trvá, než se něco začne dít. I jako horor to působí poněkud průměrně a emocí to ve mě zanechalo minimum. Lepší 2* ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vzhledem ke stopáži bylo jasné, že tady asi o nějakou výraznou práci s postavami nepůjde a taky že ne. Nějaké pokusy tu sice byly, ale nebylo to nic, co by stálo za pozornost. To by ale nevadilo, protože většina z nás byla stejně zvědavá na masakr, ke kterému to všechno směřovalo. A ten bohužel dopadl bídně. Atmosféra baráku sice místy ušla, ale když mělo dojít na krev, tak produkce šetřila. Vše se vlastně jen omezilo na zakrvácené kladivo, kopající nohy a jekot. To by možná stačilo v případě, že by byl celý příběh uchopen v širších souvislostech, ale v tomhle formátu to bylo na nic. 30% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Film je natočený podľa skutočných udalostí, ktoré sa stali v Los Angeles roku 1969, kedy bola brutálne zavraždená jedna z vtedajších najkrajších hollywoodskych herečiek - Sharon Tate, ktorá bola v dobe svojej smrti vo vysokom štádiu tehotenstva, a to až v 8 a pol mesiaci. (westerns)
  • Skutočný vrah Charles Manson zomrel 19.11.2017 vo veku 83 rokov. (ČSFD)
  • Natáčanie trvalo od polovice mája do konca júna v Los Angeles v roku 2015. (westerns)

Reklama

Reklama