Reklama

Reklama

Za pár let už nebudeme muset ani hnout prstem, protože moderní technologie za nás všechno obstarají. Technofobům se v takové době nebude žít zrovna lehko. Grey Trace (Logan Marshall-Green) je pověstný tím, že jako jeden z posledních lidí dává před technologiemi přednost vlastním rukám. Jedna noc, která mu obrátí život vzhůru nohama, však tenhle přístup rázně změní. Autonehoda na noční dálnici a střet s bandou grázlů, kteří mu zavraždí přítelkyni a jeho nadosmrti zmrzačí. Greyovy vyhlídky na invalidním vozíku jsou víc než temné, dokud mu kamarád vědec nenabídne technologické vylepšení. S čipem v míše dokáže Grey nejen znovu chodit a pohybovat rukama, ale získává i další, dosud netušené možnosti. Experimentální zařízení zvané STEM totiž dokáže například i vystopovat pachatele onoho nočního přepadení a také Greyovi pomoci si to s těmi gaunery vyřídit ručně. Kdo by odolal? Grey rozhodně ne. Když však zanechá prvního z pachatelů v tratolišti krve, napadne ho, jestli by STEM neměl aspoň trochu zbrzdit. Otázka zní, jestli to půjde. A jestli to Grey vůbec chce. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (961)

castor 

všechny recenze uživatele

Podíl lidské práce ve fabrikách rok od roku klesá, což u manuálně pracujících budí oprávněné obavy. Technologie jdou závratným tempem kupředu, takže zanedlouho přijde doba, kdy továrny budou bez oken, protože stroje denní světlo nepotřebují. Náš hrdina naopak stále dává přednost vlastní hlavě a vlastním rukám. Jenže tvůrce tohohle béčka mu život dokonale zpřehází. Na jedné straně je to celkem decentní, na druhé nekompromisní, ač je cítit, že snímek stál s ohledem na podobné produkce pár šupů. Přesto je výsledek příjemným překvapením, chytře uchopeným a brzy velmi (děsivě) aktuálním. Dosud především scénárista (pro Jamese Wana) Leigh Whannell solidně zabodoval. Určitě bych každopádně přivítal víc emocí a vlastně i trochu jinak uchopil myšlenku, se kterou se chtě nechtě pracuje lehce povrchně. Cyberpunková zábava. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Chceš vytisknout pizzu?'' - Kucí australský, sakra vy jste mi zase udělali jednou pořádnou radost. Takovejhle sci-fi thriller si dám líbit! Nemám co vytknout, úžas střídal úžas, překvapení se kupila jedno na druhé ! Paráda, netřeba více slov ! Film je trochu na zamyšlení kam že až nás věda může dostat. Mozkem ovládané umělé končetiny už lékařská věda umí, takže abychom se u druhého dílu Nedotknutelných nedivili.. :-). Jo a supr byl český dabink ! Dávám 5 hodně vytuněnejch inteligentních čipů ! * * * * * ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Připomnělo mi to seriál Black Mirror, ve kterém se nesou některé epizody v podobném duchu. Upgrade mě bavil, to bezpochyby, ale nemůžu říct, že by to byla nějaká extra pecka. Fajn sci-fi námět, který je svým způsobem originální. Dobrá, ale trochu předvídatelná pointa. Natočeno je to docela zajímavě, i když ten styl nemusí sednout každému. 75% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Poté, co Wan natočil Rozsudek smrti, přichází i jeho dvorní scenárista Whannell s vlastním sympatickým revenge akčňákem, kterému dal zajímavý a zábavný sci-fi twist a v duchu Saw i závěrečnou "šokující" pointu. Jen škoda, že těch cool brutálních bitek nebylo víc a nebyly delší. Není to žádná instantní klasika, ale svou funkci zábavného béčka to plní. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Když tedy není po ruce Robocop, tak se tenhle stylový mírně kyberpunkový výlet do blízké budoucnosti rozhodně šikne. Australani zase jednou vystrčili drápky a naservírovali sice poměrně dosti jednoduchý příběh, ve kterém se ovšem najde pár luxusních vychytávek. Zbraně v rukách rozhodně vévodí. Hororový prvek se ukrývá maximálně v určité depresi, že stroje nám jednou všem nakonec vládnout stejně budou ať se nám to líbí nebo ne. 80% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (20)

  • V záběrech na město je možné vidět sídla společnosti Cobalt a Vessel pouhých několik bloků od sebe. (NiWi)
  • Když se Eron (Harrison Gilbertson) snaží Stema (Simon Maiden) vypnout na dálku, jsou na obrazovce vidět identifikátory (anglicky process identifier či PID) některých vybraných procesů. Obzvláště nevěryhodný je proces PID 1 nazvaný Caches. V unixových systémech dochází ke spouštění procesu s PID rovno jedna hned na začátku systému a jedná se tak o první proces se zvláštním postavením (abvykle nazvaný init nebo např. systemd), který je primárně zodpovědný za spuštění a vypnutí systému. (honza.kuzel)

Související novinky

Vlkodlak s Goslingem našel režiséra

Vlkodlak s Goslingem našel režiséra

09.07.2020

Reboot hororového Vlkodlaka v originále The Wolfman našel režiséra. Chystaný snímek od producenta Jasona Bluma nakonec natočí Leigh Whannell, jehož poslední filmy Upgrade a především Neviditelný… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno