Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

John Shaft (Samuel L. Jackson) se v roce 1989 dostal do přestřelky, které byla přítomna i jeho žena s dítětem. Nestalo se jim sice nic, ale tahle událost vedla k rozvodu. Od té doby Shaft svého syna JJ (Jessie T. Usher) neviděl. Ten momentálně pracuje jako kybernetický analytik u FBI. Jednoho dne je jeho nejlepší přítel, bývalý voják, nalezen mrtvý. Podle policie se předávkoval heroinem a případ je uzavřen, nicméně JJ najde pár nesrovnalostí, které indikují vraždu. Obrací se proto na svého otce, který pracuje na volné noze jako soukromý vyšetřovatel. (C0r0ner)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (200)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Až po shlédnutí filmu jsem zjistila, že Shaft je součástí série, která začala již v roce 1971. Ale pokud jste divák, který o předchozích filmech také netušil, tak to ničemu nevadí. Shaft se tváří jako skvělá akční sólovka, která má za úkol diváka pobavit a navalit do něj slušnou akci, aby nebyl přehlcený, ale ani hladový. Naštěstí se tohle podařilo. Jackson v hlavní roli je bombový, nedokázala bych si představit nikoho jiného a stále žasnu nad tím, jak slova jako pussy, cunt, motherfucker v jeho podání znějí jako slova normálního člověka. Film má ale jediné mínus a to je záporná postava. Škoda, že ta nedostala více prostoru, aby to bylo zajímavější a lépe jsme se s postavou ztotožnili. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Každej frajer, kterej má obě oči a péro, by tě prokouknul." Jó Harlem. V Harlemu je lepší bejt John Shaft než James Bond. Jinde bych byl radši Bondem, ale v Harlemu jedině Shaftem. Jen ten umí stylově přejít ulici, bez otálení vyzvat jakoukoli ženu k sexu a bít lidi bez ohledu na jejich pohlaví. Já se tedy obvykle nerad dívám na černý filmy určený pro černý lidi, protože ze mě masáž pozitivní diskriminací spolehlivě udělala genderově nevyváženýho rasistu, ale tohle mě bavilo. Shaft byl totiž zábavnej a kromě toho si s chutí kopnul do rasismu, genderu i neziskovek. Nechci spekulovat o tom, že mu to prošlo, protože je černej, ale kdyby Shafta hrál třeba Bruce Willis, tak bych se už asi chystal na pohřeb Johna McClanea ve Smrtonosný pasti 6. ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Omnoho lepšie ako predposledný Shaft. Do klasickej Jacksonovej One Man Show sa nakoniec podľa nemastných neslaných traileroch Jessie T. Usher hodil, nebola to čistá komédia, skôr krimi s komediálnymi prvkami na úrovni. Jackson bol fantastický a zo synáčika sa nakoniec vykľul tiež celkom zaujímavá moderná (Capuera) varianta Shaft. Malý film, ktorý ani nenudil, skôr potešil a na Netflix jeden z tých lepších počinov. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Minulý film byl trochu jako Drsný Harry, tenhle je spíše jako (třetí či čtvrtá) Smrtonosná zbraň. Velmi, velmi, velmi komediální a s dobrými akčními scénami. Shaft je na tom ve vztahu k synovi podobně jako Indiana Jones v Království křišťálové lebky, akorát že Shaft samozřejmě není Indy, a tak jsou jeho postupy a otcovské rady poněkud, řekněme, motherfuckerovitější. Film má švih a dobře vypadá, navzdory trochu ošoupanému příběhu mě nenudil. Nejstaršího z rodu Shaftů ale mohl do děje klidně zapojit dříve, byla by ještě větší legrace. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Jako akční komedie naprostá pecka. Jako bych se vrátila do starých dobrých časů, kdy hlášky byly politicky nekorektní, akce brutální a krvavá, hlavní hrdinové lehce nezničitelní, trošku vagabundi, nicméně srdce měli na pravém místě. Zcela ve stylu "Posledního skauta". Prostě klasika. Jako jediné negativum vidím poněkud neslaného-nemastného záporáka. Jinak trio děda, otec a syn naprosto skvělé, přičemž ženské osazenstvo se také nedá zahanbit. Za mne zcela spokojených 90%. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Na konci filmu po prestrelke rozreže JJ (Jessie T. Usher) svojej priateľke putá, avšak o pár scén nato má ruky opäť zviazané. (johnsnow)

Reklama

Reklama