Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další díl z cyklu České televize Oběti o lidech postižených zločinem vypráví příběh tzv. smíšené rodiny, o manželství Roma (Ivo Gogál) a Češky (Veronika Žilková), o lásce, která na začátku manželského svazku odmítala vidět rasovou nesnášenlivost české společnosti. Ukazuje neřešitelné situace, do nichž jsou lidé, rozdělovaní podle etnik a rasy, vháněni. Příběh je ale také o kořenech, z nichž se nevymaní ani sebevstřícnější člověk, je o údělu a osudu a marném pokusu se mu vzepřít. Když si myslíte, že jste to zvládli, osud vás totiž může zaskočit v povaze vašich potomků... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (35)

gotham 

všechny recenze uživatele

Poměrně kvalitní tv film o rasistických problémech současného světa. Některé scény jsou působivé, dokonce i Žilková zahrála vcelku civilizovaně a nesnažila se za každou cenu být středem pozornosti, vynikající výkon pro mě neznámého Gogála, bohužel vyústění příběhu bylo sice efektní, ale naprosto nelogické a celý film zbytečně degradovalo. Když točím reálný příběh, musím natočit i reálný konec. 50% ()

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Průměrnější díl z cyklu Oběti, avšak stále vcelku uvěřitelný. Ivo Gogál a Veronika Žilková hrají dobře, zbytek je bohužel podprůměrný, což kazí výsledný zážitek. Nejlepší složkou filmu považuji hudbu Michala Pavlíčka, jehož jazzově ambientní pasáže na saxofon mě hodně evokovali německou temnou bandu Bohren und der club of gore. Povedený a působivě stylový soundtrack. ()

Reklama

WoWoW 

všechny recenze uživatele

Mohlo to být zajímavé, jenže to by se nesměl scénárista snažit vytáčet scény za hranici uvěření. Je tam tolik přehnaných momentů, že film s přibývajícím časem doslova umlátily. Navíc herecké výkony byly jen průměrné. A tak bych to shrnul tím, že na tuhle pilu se tlačilo tak moc, až v mých očích přišla o všechny zuby. Škoda. ()

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, cyklus OBĚTI je koncipován tak, aby všechny situace rozehrál do extrému. Ale co se excelentně povedlo v Přepadení, ve Svědkovi a v určité omezené míře i ve Znásilnění, to tady dostává až komický a parodický nádech, který nakonec vyústí v to, že je vám hlavní hrdina tak nějak volný a spíše čekáte, co na něj scénáristé ještě vymyslí a buď se nad tím usmíváte anebo si říkáte, že tentokrát se to trochu nepovedlo. Příliš vykonstruované, příliš umělé. Ale je to jen taková malá kvalitativní pauza, v Hadím tanci už jsou tvůrci zpátky ve vrcholné formě. ()

igi B. odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bílá a tmavý, jojojo, to je to, v čem je dneska hlavně problém... To je fakt nosný, to bylo zase úplně ze současnosti. A ty úžasně vypointované dialogy! Hotový blablablablablablublej... A já myslel, že z reality jsou vytržení naši politici, ale tohle je prostě zoufalství nad zoufalství... Obsahem zkrátka pokrytecky vylhaná sračka, formou pak jinak jen režijně i herecky ubohá rutinně splácaná televizáčtina... - - - - - (Poprvé a naposledy viděno 27.3.2011 na ČT1, hodnocení 75., komentář zde otráveně jako čtvrtý - 27.3.2011) ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Filmový návrat Ondřeje Kepky po 9 letech na filmové plátno. (M.B)

Reklama

Reklama