Reklama

Reklama

Oběti

(seriál)
všechny plakáty
TV spot
Česko, (1999–2008), 11 h 10 min (Minutáž: 78–90 min)

Režie:

Petr Slavík

Scénář:

Miroslav Sovják

Hrají:

Zbyněk Fric, Karel Zima, Libor Žídek, Josef Nedorost, Jiří Bábek, Vladimír Dlouhý, Klára Pollertová-Trojanová, Bohumil Klepl, Bronislav Poloczek, Jenovéfa Boková, Jiří Kodet, Marie Spurná (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Na televizní obrazovku se vrací cyklus Oběti o lidech postižených zločinem. Vzrůstající zločinnost a stále častější osobní zkušenost každého z nás, kteří jsme byli oloupeni, vykradeni, napadeni, s nemohoucí spravedlností, která někdy z nepochopitelných důvodů nahrává spíše zločinci než jeho oběti, vedla scenáristu Miroslava Sovjáka a režiséra Petra Slavíka k vytvoření této série. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Nick321 k tomuto seriálu (6)

Svědek (2001) (E03) 

Úděsný příběh, který se může stát komukoliv z nás. Na počátku postarší muž, který má ženu, dceru, byt, žije si relativně v pohodě. Na konci typický umouněný potácivý bezdomovec s beranicí na hlavě, kterého nikde nechtějí a na kterém se pouze osud svezl nejkrutěji jak to jen šlo. Dokonce mu mladistvá svině, která způsobila smrt jeho kamarádovi, ukradla boty. Zkrátka ideální zakončení života. ()

Jiný člověk (2003) (E04) 

Mám ohledně tohoto příběhu svou teorii, a to, že za Karolovým krachem stál z podstatné části i ten majitel bordelu, ve kterém zaměstnával jeho dceru. Od začátku se chtěl zmocnit jeho firmy a rozhodně není náhoda, že o Karolovi všechno věděl, i o zaměstnanci, který v jeho firmě kradl. ()

Hadí tanec (2005) (E05) 

Policista: "Ženská musí nějaký to šťouchnutí vydržet. Kdyby vás aspoň znásilnil, to by byl důkaz, ale takhle..". Mistrně zpracované téma domácího násilí se všemi detaily. A odstrašující příklad pro ty ženy, které to trpí v naději, že to třeba bude lepší, takzvaný syndrom vařené žáby. Ivana Chýlková (nar. 1963, Československo) , která ve filmu Čas sluhů (1989) sehrála strůjkyni domácího teroru, zde naopak skvěle ztvárnila oběť, stejně tak Alois Švehlík (nar. 1939, Protektorát Čechy a Morava) přestárlého démonického manžela tyrana. Popravdě docela mi zde připomínal Josefa Fritzla. ()

Živnostník (2005) (E06) 

Smutný a realistický příběh o dvou bratrech, kteří se rozhodli po listopadu vrhnout se do podnikáni. Ovšem jak Pavel Řezníček řekl "Když jsem se do toho pouštěl, ani jsem neměl tušení, co všechno to obnáší". Je to tak. Příběhy podobné Jeanu Valjeanovi z Bídníků, který se z trestance vypracoval na starostu a majitele fabriky, ačkoliv sám neuměl číst, se stanou jednomu člověku z miliard. Nemůžeš podnikat, pokud nedokážeš ani v účetní knize spočítat, jestli blbá prodavačka neudělala manko. A pokud máš navíc smůlu na lokaci plnou feťáků, kteří Ti tam každý měsíc dělají LP, tak je vymalováno. ()

Nevlastní bratr (2006) (E07) 

Skvělé věrohodné herecké výkony. ()

Reklama

Reklama