Reklama

Reklama

Oběti

(seriál)
všechny plakáty
TV spot
Česko, (1999–2008), 11 h 10 min (Minutáž: 78–90 min)

Režie:

Petr Slavík

Scénář:

Miroslav Sovják

Hrají:

Zbyněk Fric, Karel Zima, Libor Žídek, Josef Nedorost, Jiří Bábek, Vladimír Dlouhý, Klára Pollertová-Trojanová, Bohumil Klepl, Bronislav Poloczek, Jenovéfa Boková, Jiří Kodet, Marie Spurná (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Na televizní obrazovku se vrací cyklus Oběti o lidech postižených zločinem. Vzrůstající zločinnost a stále častější osobní zkušenost každého z nás, kteří jsme byli oloupeni, vykradeni, napadeni, s nemohoucí spravedlností, která někdy z nepochopitelných důvodů nahrává spíše zločinci než jeho oběti, vedla scenáristu Miroslava Sovjáka a režiséra Petra Slavíka k vytvoření této série. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Kamil.Berane k tomuto seriálu (3)

Přepadení (1999) (E01) 

Vůbec nejhorší co může být je oběť oběti. Hrozný fakt, který se stává tak často, že si to ani neuvědomujeme. Geometrická řada toho, co se oběť naučila od těch co ho v určitém smyslu ničili. Oběť takové oběti potom zažívá dvojí viktimizaci a to za své utrpení a pak i za utrpení toho, který páchal zavrženíhodné činy na ní samotné. Nakonec své utrpení považuje za zanedbatelné a toho agresora, který oběti páchal utrpení začne litovat. Tento stav je fatální a téměř nemožné ho nijak zvrátit k lepšímu, obvzlášť když agresor - oběť není už naživu. 95% opravdu silný příběh, ale velmi smutný ()

Živnostník (2005) (E06) 

Musíme se podívat na obě strany. Vždy však řešit v počátku. Nenechat nic zajít příliš daleko. Pak mohou být následky fatální a nenavratitelné. Když se totiž člověk změní, tak se mu může dát další šance. A věřte, platí a funguje obecné pravidlo. Tvrdé, ale nutné. Třikrát a dost. To musí pochopit každý. 90% silný příběh zavinění chamtivosti a následně nezvladnuti těžkých situací ()

Karambol (2008) (E08) 

Nevím jak může být tento příběh zařazen mezi oběti. Pokud někdo viděl nějaké části seriálu ulice, tak asi obdoba. No víc bych k tomu asi nenapsal, protože není příliš co. 40 % slabý odvar že všech epizod Oběti. ()

Reklama

Reklama