Reklama

Reklama

Johanka z Arku: Boží bojovnice

(TV film)
  • Česko Jana z Arku: Boží bojovnice (více)
Velká Británie, 2015, 59 min

Obsahy(1)

Anglická spisovatelka a historička dr. Helen Castor zkoumá život a smrt Johanky z Arku. Johanka byla neobyčejnou osobností – žena bojovnice v době, kdy se věřilo, že ženy nemohou bojovat, sama vedla armádu. Ale Johanku vedla víra, jenže dnes více než kdy dříve jsme si vědomi, že síla víry může vést k dobru i ke zlu. Díky ohromujícímu rukopisu uslyšíme Johančina vlastní slova při soudu, a jak Helen odhaluje Johančin příběh a umístí ji zpět do obyčejného světa, vyvstane skutečná Johanka. (Viasat)

(více)

Recenze (2)

Marze 

všechny recenze uživatele

Pěkně odvyprávěný dokument. Konečně jsem se o této historické postavě dozvěděl podrobnosti. Nechtěl bych Janu potkat dnes jako feministku. Líbil se mi závěrečný komentář upozorňující na souvislost s dnešní dobou a náboženským fanatismem, občanskými válkama. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi kvalitná práca jednej historičky, ktorá študovala stredovek 30 rokov, aby nám poskytla čo najdôveryhodnejšie informácie. Som rád, že sa aspoň v niektorých televíziách dáva šanca takýmto ľuďom a programom. Takto vyzerá inteligentná práca na obrazovke. Skutočne vedecký dokument. ()

Reklama

Galerie (5)

Reklama

Reklama