Reklama

Reklama

Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba

  • Česko Hvězdné války: Epizoda I - Skrytá hrozba (více)
Trailer 1

V Galaktické republice přibývají neshody ohledně zdanění obchodních cest k odlehlým hvězdným soustavám. Chamtivá Obchodní federace doufá, že záležitost vyřeší její armáda bojových droidů, která zcela zablokuje mírumilovnou planetu Naboo. Zatímco kongres vede o těchto dramatických událostech zdlouhavé rozhovory, nejvyšší kancelář tajně vyšle dva rytíře Jedi, aby konflikt zažehnali. Na pomoc ohroženým se vydávají mistr Qui-Gon Jinn a jeho mladý chráněnec Obi-Wan Kenobi. Poté, co muži zachrání mladou královnu Amidalu, ztroskotají na pusté planetě Tatooine. Tam objeví devítiletého Anakina Skywalkera, mladého otroka, který vládne neobyčejnou silou. Anakin zvítězí v napínavém závodě kluzáků, tím získá svobodu a stane se učedníkem řádu Jedi. Všichni se pak vrací do Naboo, kde musí Anakin s královnou čelit masivní invazi, zatímco oba Jediové se střetnou se zákeřným nepřítelem jménem Darth Maul. (TV Nova)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (1 302)

akisha 

všechny recenze uživatele

Hrůza. Malý Anakin, Jar Jar Binks - nejvíc nenáviděná postava v dějinách - který hned při svém prvním zjevení všechny ujistí, že je ten nejpitomější, obludný slizký hnusný tvor, co se kdy objevil na plátně. Původní feeling Star Wars je ztracen v nenávratnu. Jediná pořádná chvíle je na konci - souboj s Darth Maulem, ten má aspoň švih a dobrou hudbu. Ten logicky klade otázku, proč se to v tomhle duchu neneslo od začátku. Ale co rozhodně neodpustím, jsou ty midichlo-cosi = naprostý výplod chorého mozku a vůbec ta myšlenka ohledně "zplození" Anakina je tak dementní, až nechápu, že si toho nikdo nevšiml. Podle mě nejslabší díl celé série a strašně slabé nové série. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Musím dať 4* už len z jediného dôvodu - túto Epizódu som videla už asi tri krát, ale stále sa na ňu dalo pozerať a div sa svete, nenudila som sa. Ale zároveň ju mám z celej ságy najmenej rada. Či je to tým, že sa vyhýbam filmom o deťoch a s deťmi, neviem. Každopádne malý Anakin ma nijako extra nedojíma. Ale inak je to fajn akčná oddychovka, plná fantázie a správneho scifizmu. No vadil mi napr. gumový Yoda (vzhľadom na rok výroby) alebo prehnane nemotorný Jar-Jar (vzhľadom na infantilný humor), z ktorého sa tvorcovia snažili vyžmýkať groteskový fórik v každej scéne, až mi to nakoniec riadne išlo na nervy. Čoho by som naopak prijala viac, to by boli zábery Amidaliných kostýmov, najmä škoda posledného kratučkého záberu na bielu róbu :-) ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Začiatok. Pre mnohých to bol však koniec. Šestnásťročné čakanie sa mohlo pre mnohých fanúšikov a fanatikov pôvodnej trilógie stať čímsi neúnosným. Nový koncept, s ktorým prichádza tentokrát Lucas sám a nesie na ramenách obrovskú ťarchu nesklamať verných a potešiť nezasvätených, je naozaj znamenitý. A pre mňa znamenal osvieženie. Celú šeticu filmov som sa totiž rozhodol pozrieť za menej ako jeden týždeň, takže som do sveta medzigalaktických vojen Dobra a Zla nestihol vstúpiť ako zarytý fajnšmeker, ale ako nezávislý pozorovateľ a filmový labužník. Možno preto som s týmto výsledkom tak spokojný. Muchy, ktoré som pôvodnej trilógii vyčítal tvorcovia spoľahlivo vychytali, čo je ale samozrejme spôsobené pokročilým štádiom vyspelej techniky vo filme použitej. A tá tentokrát dala prednosť tomu, čím si získali divákov pôvodné časti. Ale ja mám rád zábavu, akciu, dobrodružstvo, takže som si to naozaj užíval. Dosýta. 80%. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Návrat legendární ságy, návrat na počátek. Bylo mi čtrnáct a do kina jsem se na oficiální start kosmického kultu těšil půl roku předem. Nemůžu říct, že by se kouzlo trilogie z osmdesátek úplně vytratilo, každopádně je celkem úspěšně potlačováno (přemíra pyšně ukazovaného CGI, supraotravný Jar Jar, kdekomu nebude po chuti komplikovaný politický scénář). Naštěstí se tam docela často všichni perou, řežou a odsekávají si končetiny, přičemž u toho dobře vypadají a dělají kravál (chrocht). Akční scény jsou vůbec největší plus, malý pomníček zaslouží zejména souboj s Darth Maulem, doprovázený Williamsovým majstrštrykem Duel of Fates. Bohužel, mor s názvem Jar Jar Binks je - obzvláště s časovým odstupem, kdy už CGI postavy a převážně digitální blockbustery nejsou vyjímkou - neuvěřitelně imbecilní komickou vložkou, na scéně přítomnou více než často. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ja viem hovoriť.“ – „To neznamená, že aj rozmýšľať.“ Nech už to EPIZÓDA I počas premiéry v roku 1999 schytala akokoľvek, faktom je, že strýčko Lucas bol (zasa) trikovo revolučný. Mnohé postavy a väčšina výpravy vznikla kompletne v počítačoch ILM. Po stránke scenára bol snímke vyčítaný infantilizmus, čo je znepokojujúce, pretože napriek hŕstke detských ústupkov (pseudorozkošný chlapček, pseudovtipný Jar Jar Binks) sa jedná o dospelý, vážny a dokonca temný príbeh. V podstate je to kvalitný politický triler so všetkým, čo k tomu patrí (sprisahania, zákulisné ťahanicce, množstvo postáv s nejednoznačnými rozhodnutiami...). K tomu výborné herecké obsadenie (Ewan McGregor, Permilla August, Ian McDiarmid), veľkolepá hudba Johna Williamsa a, to predovšetkým, úžasný návrat k veciam, ktoré dôverne poznáme, ale až teraz sa na ne môžeme pozerať z iného uhla pohľadu. Nech žije prequel. ()

Galerie (291)

Zajímavosti (171)

  • Jedná se o první prequel série Star Wars. (tyzmrde)
  • Battle droidi mali byť pôvodne bieli ako stormtrooperi z pôvodnej trilógie. (klayman)

Související novinky

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

03.12.2023

Já, legenda bylo hitem, zejména na domácí půdě. Postapokalyptický snímek, v němž se Will Smith jako vědec a domnělý poslední člověk na světě snaží vypořádat s následky nákazy, jež zdecimovala lidstvo… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Jar Jar Binks dostane vlastní seriál

Jar Jar Binks dostane vlastní seriál

01.04.2021

Jen pár dní poté, co studio Lucasfilm odhalilo kompletní obsazení nadcházejícího seriálu s Obi-Wanem Kenobim, přichází ze světa Star Wars další zpráva. Nového seriálu na streamovací službě Disney+ se… (více)

Liam Neeson odchází do akčního důchodu

Liam Neeson odchází do akčního důchodu

18.01.2021

Herec Liam Neeson (96 hodin, Schindlerův seznam) minulý týden oznámil, že se nadobro loučí s akčními rolemi. 68letý herec má před sebou údajně ještě asi dva akční snímky, a posléze si prý hodlá dát… (více)

Reklama

Reklama