Reklama

Reklama

Žena v okně

  • USA The Woman in the Window (více)
Trailer 3

VOD (1)

Kvůli agorafobii se drží doma, ale posedlost novými sousedy jí nedá spát – psycholožka, co se snaží vyřešit brutální zločin, který na vlastní oči viděla z okna. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (217)

Marze 

všechny recenze uživatele

Prototyp nespolehlive vypravecky vas nechava stale na pochybach.Kombinuje cervene vino s antidepresivy a zije sama s bilym kocourem.Tvurci venuji velkou pozornost vizualu filmu,ktery znazornuje dusevni rozpolozeni teny Dekorace honosneho novogotickeho domu, tmave mistnosti s vysokymi stropy jimiz prostupuji uzke pruhy svetla.Hlavni hvezda se pred kamerou odvazne zosklivila.Jeji strhane opuchle,nenalicene tvare s vyhaslyma kralicima ocima,neforemna postava s nepadnoucim oblecenim.Za svym zivotem zatahls roletu a prestala o sebe dbat.Skryva tajemstvi z minulosti a behem jednoho zaberu dokaze az chameleonsky vyjadrit emoce.Tim dokaze za vlasy pritazeny pribeh alespon ze zacatku vzbuzovat zvedavost a trochu toho napeti.Goldman hraje zuriveho a nasilnickeho partnera a mozna mohl dostat vic prostoru. Kdyby dnes nekdo spachal zlocin,asi by si ve strachu pred kamerama zatahl zaluzie.Misto dramatizace lacinymi lekackami a radoby sokujicimi blahovymi zvraty se spis meli tvzrci venovat detailnejsi a psychologicky verohodnejsi studii hrdinky.Zaverecna scena je jako vystrizena ze slash hororu a je brakove premrstena. ()

hhannie 

všechny recenze uživatele

Nemohla jsem se rozhodnout, jak tento počin zhodnotit. Knižní předlohu jsem četla a naprosto mě pohltila, zhltla jsem ji během jednoho dne. Na film jsem se těšila jako malej Jarda, ale ve finále jsem byla hodně zklamaná. Už před zhlédnutím mě překvapila délka snímku, vzhledem k předloze jsem si říkala, že se to prostě nedá zakomponovat vše. A taky že ne. Spousta prvků byla úplně vystřižena a od cca 30 minut dál mi přišlo, že to tvůrci vzali hodně hopem a celou atmosféru naprosto zadupali do země, jen aby to už měli z krku. V knize jste do poslední chvíle neměli v podstatě páru, kdo je pachatel, pokud ovšem nějaký byl a nebylo vše jen výplodem choré mysli hlavní hrdinky. Ostřihání děje ničemu opravdu nepomohlo a závěrečné odhalení bylo oproti předloze opravdu chabé a celé to působilo spíš hloupě. Úplný závěr á la happyend už raději nekomentuji.  Za vizuál a hudbu Dannyho Elfmanna dám tedy 3*, ale fakt hodně hnusnou a s ošoupanýma ušima, jak by řekla moje kantorka na střední. ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Když už vám horory dojdou, tak se pustíte do thrillerů. Velmi dobře obsazený průměrný psycho-thriller, který si bere to nejlepší z Hitchcockova Okno do Dvora. Amy Adams trpí agorafobií a nevychází z domu. Ovšem naproti v domě se začnou dít divné věci. Je fakt, že twist filmu čekáte od první minuty, a tak si jen počkáte jestli vaše teze je správná. Zas tak moc se seknout nemůžete, jelikož podobných filmů bylo natočeno už mraky. Film rozhodně není špatný a zabaví. Přestože je na trhu už mnoho lepších thrillerů a filmů, který umí budovat napětí. Třeba Čekej do tmy z roku 1967. (60 %) ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Zajímavě pojatý thriller, který zejména v první půlhodině bravurně buduje napětí a  předvádí ukázkovou práci s postavami. Bohužel, poté se to režisérovi Joe Wrightovi začne tak nějak poměrně zoufale rozpadat pod rukama, takže jsme zde nechtěnými svědky rádoby šokujících zvratů, které se ještě navíc střídají s těmi opravdu hloupými. Ve finále tedy dostaneme zmatenou a zbytečně natahovanou podívanou, která ani zdaleka nedosahuje takového věhlasu a nemá ani takové kouzlo jako knižní podoba. Škoda. (Netflix) „Curiosity is evidence of a decreased depression pattern.“ ()

Script 

všechny recenze uživatele

Sice se jedná o další film se svědkem vraždy v sousedství, ale no a co? Tenhle film má něco do sebe. Především to, že hlavní představitelkou je agorafobická žena, která potlačuje vzpomínku na incident z její minulosti. A kvůli tomu, že bere prášky, které mohou způsobovat halucinace, tak nevíte, jestli se ta vražda vůbec stala a udržuje vás to ve zmatení. Amy Adamsová zde ukázala, že je pořád vynikající herečka. V závěrečném rozuzlování bylo lehce vidět, že to píše scénárista divadelních her, ale to mi moc nevadilo, protože závěr byl překvapivý a drsný zároveň. Udrželo to ve vás až k samotnému konci jisté napětí. Na to, že to prošlo dvěma různými produkcemi, tak jsem čekal mnohem horší výsledek. Jsem se závěrem naprosto spokojený. Za mě tedy 4 hvězdy. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Založeno na příběhu bestsellerové knihy „Žena v okně“ od spisovatele A.J. Finna. (MeanWhile)

Související novinky

Byly zveřejněny nominace na Zlaté maliny

Byly zveřejněny nominace na Zlaté maliny

07.02.2022

Jak už je tradicí, den před vyhlášením nominací na prestižní Ceny Akademie přichází seznam nominací na nechvalné Zlaté maliny (Razzies), tedy anticeny mířící k nejhorším filmům a tvůrčím výkonům… (více)

Jake Gyllenhaal jako známý spisovatel

Jake Gyllenhaal jako známý spisovatel

21.08.2020

Herec Jake Gyllenhaal (Bojovník, Demolice) míří do televize. Upsal se novému projektu režisérky Janiczy Bravo (Zola), která teď napíše a natočí adaptaci článku A Suspense Novelist’s Trailt of… (více)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama