Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Seriál "Bažináč" sleduje dr. Abby Arcaneovou (Crystal Reedová), která v louisianském městečku zkoumá smrtící virus pocházející z bažin. Ty však, jak Abby záhy zjistí, skrývají mystická a hrůzostrašná tajemství. Když se z temného močálu vynoří záhadná nestvůra, Abby stane tváří v tvář nočním můrám nadpřirozeného světa, kde nikdo není v bezpečí. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Bažináč je seriál, který jsem po jeho příchodu na HBO okamžitě zaregistroval. Určitě za to mohl i námět a především fakt, že se jedná o postavu z DC Comics. Důvod, proč jsem ale seriál nezkusil dřív byl ten, že ho po první sérii ihned zrušili, a to, nutno dodat, také o něčem svědčí. Když jsem si ale říkal, že bych se měl připravit na hosty letošního Comic Conu, Bažináč se mi opět dostal do ruky. Do Prahy totiž má přijet Crystal Reed, která tu má hlavní roli, a kterou jsem do té doby vůbec neznal. Nakonec musím říct, že to nebyla vůbec ztráta času. Naopak. Po dlouhé době se mi stalo, že hned pilotní díl mě okamžitě namlsal. Namlsal zajímavou atmosférou v lousianských bažinách. Také se mi líbilo, že tvůrci nebrali ohled na efekty a tak jsem si tu hned několikrát připomněl pár explicitních momentů z filmů jako jsou Moucha nebo Věc. Jo, Bažináč umí bejt sem tam docela solidně nechutnej, ale o to více zajímavý je. Deset dílů je pak, na dnešní poměry, vyšší časová nálož, ale je pravda, že mi to vlastně ani nevadilo. Příběh je tak jako správně hollywoodský, závěr pak nabízí otevřený konec, ale myslím si, že budeme muset zůstat u toho, kde to skončilo. Nicméně, nevadí, zakončené to v podstatě bylo. A alespoň jsem poznal blíž Crystal Reed, na kterou se teď začínám o to více těšit. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po sľubnom úvode sa predsa len dej príbehu trochu jednak spomalil a stratil tak svoje čaro, čo je možno aj trochu na škodu pretože DC sa v úvode naozaj snažilo a prostredie močiarov aj samotná zápletka bola v úvode rozpracovaná viac ako dobre. Mne osobne to prišlo pomerne nedomyslené a akoby tvorcovia doslova zpochodu rozmýšľali ako ďalej, čo sa prejavilo najmä na úrovni epizód uprostred seriálu. Vyzerá to tak, že Swamp thing sa pokračovania nedočká a ak náhodou áno treba dúfať že to už bude pod taktovkou niekoho iného. ()

Reklama

blackJag 

všechny recenze uživatele

Žádné sraní, mladá paní, tady musí být jasno, tohle je krutě vyvážená látka, takže ještě než se začne něco dít, šup jeden gay (checked), Asiat k tomu (checked), lezba (checked), černoška k tomu (checked), ok můžeme pokračovat :-) Né, je to úsměvné, taková ta hyper korektnost za každou cenu, nu což, popojedeme... Pěkné prostředí s atmosférou, Bažináč si je taky podobný, má to nějakou tu "zásadní" příběhovou linii, ale přes všechny ty epizodické zápletky je to skoro až moc natažené - dokázal bych si to představit na 5 dílů a fertig, hotovo... Will Patton skvěle zahrál zámožného jižanského buráka z bažin, Kevin Durand si vychutnává svého asociálního doktora, Ian Ziering zas jako by nestárnul (skoro mu nějakou tu normáln(ějš)í roli přeji). Nicméně po první sérii bye bye... ()

NiWi 

všechny recenze uživatele

Swamp Thing je poměrně originální komiksovka s premisou, která ještě k vidění na obrazovkách nebyla. O něco víc než mysteriózní horor však funguje jako drama mezi lidmi, kteří sledují svoje zájmy bez ohledu na ostatní, a snaží se přežít v nehostinných podmínkách louisianských bažin. Vizuál není špatný, avšak většina digitálních efektů působí uměle, naopak praktické efekty jsou na slušné úrovni. Postavy jsou zajímavé, jejich příběhy však povětšinou nešikovně ukončí již zmíněné zkrácení série o tři díly. I když se snažili tvůrci sérii v rámci možností slušně ukončit, konec je zkrátka nešikovně ustřižený. Pokud se vám líbily dosavadní seriály od DC Universe (Titans, Doom Patrol), pak i Swamp Thinga byste měli vyzkoušet. Minimálně jako odpočinek od komiksových telenovel ze stanice CW poslouží slušně. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónov║ V prvom rade dosť dobre technicky zvládnutý seriál, naplnený po okraj ponurou atmosférou, slušné bažinaté kulisy. Sympatická herečka v hlavnej úlohe (Crystal Reed), na ktorej by som povedal že to celé stojí. Také herecké úlety ako obsadenie céčkového herca ako je Ian Ziering ani neriešim, tu sa mu tá nehybnosť dá prepáčiť. /75%/ ()

Galerie (98)

Zajímavosti (15)

  • Záhadný muž s kloboukem a stříbrným náhrdelníkem, který v nemocnici navštíví Daniela Cassidyho (Ian Ziering), je v komiksech záhadná postava známá jako Phantom Stranger. (NiWi)
  • Rozhodnutí o zrušení seriálu (nepokračování druhou sérií) padlo již po odvysílání první epizody. (hansel97)
  • Dr. Jason Woodrue (Kevin Durand) je v komiksech známý jako záporák Floronic Man. (NiWi)

Související novinky

HBO Max zrušilo Doom Patrol a Titans

HBO Max zrušilo Doom Patrol a Titans

26.01.2023

Špatné zprávy pro fanoušky DC seriálů. Mluvčí HBO Max totiž potvrdil, že současné čtvrté řady Titans a Doom Patrol budou zároveň posledními. Pro server The Hollywood Reporter zástupci streamovací… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

DC spustilo streamovací službu

DC spustilo streamovací službu

16.09.2018

DC Entertainment ve spolupráci s Warner Bros. Digital Networks tento víkend spustilo svoji dlouho očekávanou streamovací službu DC Universe. Ta stojí 7,99 dolarů na měsíc a poskytuje přístup k… (více)

Swamp Thing našel režiséra

Swamp Thing našel režiséra

05.09.2018

Očekávaný seriál Swamp Thing od nově založené služby DC Universe má konečně režiséra. Nějakou dobu se šířily spekulace, že by pilotní díl mohl natočit producent seriálu a mistr hororů James Wan … (více)

Reklama

Reklama