Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Seriál "Bažináč" sleduje dr. Abby Arcaneovou (Crystal Reedová), která v louisianském městečku zkoumá smrtící virus pocházející z bažin. Ty však, jak Abby záhy zjistí, skrývají mystická a hrůzostrašná tajemství. Když se z temného močálu vynoří záhadná nestvůra, Abby stane tváří v tvář nočním můrám nadpřirozeného světa, kde nikdo není v bezpečí. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Já musím říct, že Bažináč mně velmi bavil. Předlohu jsem ani zdaleka nečetl kompletní (jen první dvě knihy, které jsou ale opravdu fantastické), ale tenhle seriál na ní ani zdaleka nemá. Ovšem zrušení po první sérii mně docela mrzí, byla to totiž docela fajn sympatická podívaná. Atmosféru má ten seriál naprosto výbornou, herečka, která hraje Abby je fakt kočka a i ten děj byl poměrně v pohodě a máísty to opravdu mělo takový správný hororový look a feel. Na druhou stranu je tam vidět, že i na tom rozsahu deseti epizod je to zbytečně dlouhé, zejména ve druhé polovině seriálu. Být to kratší a alespoň o sezónu delší, asi se mohly dít velmi zajímavé věci. Takhle zůstává Bažináč velmi sympatickou jednohubkou se skvělými postavami, ke které se už (minimálně v seriálové podobě) patrně nikdy nevrátím. Ale bavilo mně to, a i ten Blue Devil v podání Steva byl fajn. 70%. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Syn môže otca nenávidieť, ale je na otcovi, aby to synovi odpustil.“ Ja tomu nechápem. Bažináč mal na prvý pohľad všetko: skvelú komiksovú predlohu, parádne močiare, ktoré tvoria temnú atmosféru už len tým, že sú, k tomu sympatický kasting (hlavne Ian Ziering, Kevin Durand a Crystal Reed), zjavne slušný rozpočet, sebavedomú producentskú ruku Jamesa Wana, dobré masky a triky, nie je to síce gore festival, ale je to drsné a očividne určené pre dospelého diváka. Napriek tomu sú všetky epizódy vyrovnané, čo sa mdlosti a nevýraznosti týka. Scenáre sú strašne neoriginálne, detto postavy. Hoci má každý diel len okolo 40 – 45 minút, čo je fajn, kvôli zlým scenárom sa to javí dvojnásobne, ako pomalé umieranie. Za celé pozeranie ma prekvapila snáď iba chvíľa, keď do izby vošla manželka a spýtala sa ma, či to je Sestra v akcii. Zostal som dve tri sekundy zaskočený, ale samozrejme nie, nebola to Whoopi. Po technickej stránke tomu ťažko niečo vytknúť, ale fakt je to strašná nuda plná nezáživných postáv, ktorých konanie pre mňa bolo miestami až utrpenie sledovať, preto dávam len 2*. Bažináč je geniálny komiks, skúste radšej ten. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komiksového Bažináče neznám a skvělý první díl mě nalákal na parádní hororovou podívanou, která kombinuje téma, které frčelo někdy v 50. letech s novými trendy natáčení. Len Wiseman je výborný řemeslník a prvním dílem to jasně dokázal a dokonale mě navnadil. Bohužel další díly se vydali jinam, než jsem jako neznalec komiksové předlohy očekával a nebyla to cesta, která by se mi zamlouvala. Ve výsledku se tak pro mě jedná o zklamání, přestože to není úplně špatný seriál a má řadu scén, které jsou zábavné a potěší fandy krvavých hororů. ()

dragon94 

všechny recenze uživatele

Swamp Thing je pro mě obrovské zklamání. Swamp Thing jako postava byl dobrej, ale byl tu minimum času. Zbytek seriálu byl však jeden velkej průser. Herecké výkony, až na Willa Pattona hrozné. Postavy se tu teleportují a chovají jak zrovna scénář potřebuje, i přesto, že to odporuje všemu co o těch postavách víme. Například to jak Abby šla přesně tou částí bažin, aby náhodou našla ve tmě nábojnici, kteoru já bych nenašel ani za světla, kdybych ji hledal. Nebo její první setkání se Swamp thingem useknutý jakoby v půlce rozhovoru. Nejhůř pak dopadla kámoška od Abby, která se vždy někdě objevila, aby si s ní mohl někdo prohodit pár slov a jinak tam byla úplně k ničemu. Pak seriál obsahuje několik naprosto šílených absolutně nelogických věcí. Třeba jakože matka míšenka splodila s bělochem černocha! Jako WTF? Mimochodem odhalení tohoto faktu bylo jak z mexické telenoveli. No a pak je tu jedna scéna kdy modrý ďábel zabije a spálí spoustu lidí a Abby a její kámoška, které u toho celého jsou prohlásí jen "What the f*ck" a pokračují klidným krokem dál, jakoby se nic nestalo a v další scéně na tohle celé pro jistotu úplně zapomenou. Prostě za mě ten seriál velký špatný a jsem rád, že tohle utrpení nebude pokračovat. Na druhou stranu je mi líto, že neuvidíme dalšího Swamp Thinga, protože jeho dějová linie byla zajímavá a dobrá. Bohužel jako jediná. 1* 16% ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Komiksy s Bažináčem sem nikdy nečetl a ani sem je nikdy přímo nevyhledával, takže tenhle seriál je moje první velký s ním. První epizoda totiž hodně navnadila a čekal sem že i zbytek seriálu bude takový, takže je docela zklamání, že se seriál spíš odebral cestou dramatu a mudrování nad tím, jestli kompost co žije v bažině, má na holku co má zeď vytapetovanou doktoráty. A dle všeho má, jako on to neni špatný, jen to asi úplněn epatří do takovéhle záležitosti. Furt se tu jede temnota a jakže je nebezpečná, přitom Koposťák temnotu zfackuje hned ve třetím díle a ta od té doby, raději zaleze do nory. Logicky tak nejvíc problémů, nadělají různé postavy, kteří mezi sebou intrikují, podvádí se a snaží se zabít, asi si myslí že sou ve Hře o trůny. Překvapivě mně z těch všech postav, nejvíc zaujala právě Abby, která se v podstatě po celou dobu seriálu vystavuje nebezpečí a do všeho se vrhá po hlavě. Což mně ze začátku štvalo, ale pak se vyjasnilo něco z její minulosti a já sem chápal, proč to dělá, ten pocit viny ji níčí, sžírá ji to za živa a ona tak nejraději by zachránila celý svět, jen aby odčinila jednu nehodu, za to respekt. Od Bažináče, sem si sliboval trochu něco víc, jo dvakrát tady někoho solidně kuchne, ale jinak mudruje co je, proč tu je a čím chce být až vyroste, takže je v tomhle směru docela nudný. A přestože mně svým způsobem, seriál jako takový nebavil, tak mně bavili herci a to že do těch postav dávají vše. Přitom, když se seriál vzpomene že by mohl rozjet i nějakou tu hororovou linku, tak se mu to daří solidně, takže fakt škoda. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (15)

  • Epizoda obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)
  • Scenárista a novinář John Gholson na svůj Twitter napsal, že vinu na konci seriálu má samotná Severní Karolína. Rozpočet první série Bažináče byl 80 milionů amerických dolarů a Severní Karolína přislíbila polovinu. Nakonec ale dodala jen okolo 13 milionů dolarů. [Zdroj: Lidovky.cz] (Duoscop)
  • Písnička, která hraje v 8. minutě, je „In Dreams“ od Roye Orbisona. V 10. minutě hraje „Shout At The Devil“ od Mötley Crüe. Ve 43. minutě hraje „Heaven Is A Place On Earth“ od Belindi Carlisle. (Duoscop)

Související novinky

HBO Max zrušilo Doom Patrol a Titans

HBO Max zrušilo Doom Patrol a Titans

26.01.2023

Špatné zprávy pro fanoušky DC seriálů. Mluvčí HBO Max totiž potvrdil, že současné čtvrté řady Titans a Doom Patrol budou zároveň posledními. Pro server The Hollywood Reporter zástupci streamovací… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

DC spustilo streamovací službu

DC spustilo streamovací službu

16.09.2018

DC Entertainment ve spolupráci s Warner Bros. Digital Networks tento víkend spustilo svoji dlouho očekávanou streamovací službu DC Universe. Ta stojí 7,99 dolarů na měsíc a poskytuje přístup k… (více)

Swamp Thing našel režiséra

Swamp Thing našel režiséra

05.09.2018

Očekávaný seriál Swamp Thing od nově založené služby DC Universe má konečně režiséra. Nějakou dobu se šířily spekulace, že by pilotní díl mohl natočit producent seriálu a mistr hororů James Wan … (více)

Reklama

Reklama