Reklama

Reklama

Le Jeu

Trailer 2
Francie, 2018, 90 min

Režie:

Fred Cavayé

Scénář:

Filippo Bologna (původní scénář), Paolo Costella (původní scénář) (více)
(další profese)

VOD (1)

Obsahy(1)

Parta přátel se rozhodne, že si společnou večeři zpestří tím, že každou došlou esemesku nahlas přečtou. Následky jsou nedozírné... (dogma97)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (37)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Italům se podařilo vytvořit opravdu hodně povedený a lákavý scénář. Jak jinak si vysvětlit, že už více než deset zemí podle něj natočilo svoji verzi filmu a další to mají v plánu. Mezi nimi by měla být i jedna anglicky mluvená. Ani ve Francii nevymýšleli nic moc nového a téměř dokonale se drželi italské předlohy. A podle mě je to dobře, protože scénář je natolik kvalitní, že mě nepřestane bavit snad ani po zhlédnutí všech remaků. Ty stejné problémy, ty stejné charaktery, ten stejný šílený nápad. Jediný, co se mění, jsou jména postav, jídlo, které se večer podává, vtipy, které se vypráví a pár drobných kulturních odlišností. A to mě na tom baví asi nejvíc. Každopádně, francouzská verze se mi líbila, silné 4* ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Snímek Le Jeu jsem viděla asi před rokem a zaujal mě natolik, že jsem se začala pídit po původním italském filmu Naprostí cizinci, který Francouzi evidentně bez jakékoliv vlastní invence obšlehli. Kdyby tomu tak nebylo, určitě bych hodnotila lépe. Vždyť možností, jak tento výtečný námět rozvinout, případně nějak ozvláštnit, by se jistě našlo bezpočet. (65%) ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Francouzské zpracování Naprostých cizinců mi sedlo, zásluhu na tom má přesvědčivý herecký ansámbl, moc se mi líbil.. Pravdou je, že já můžu dát svůj mobil na stůl kdykoli, kdekoli a nic se nestane.. Pohrávám si s myšlenkou, zda znám své přátele opravdu dobře nebo jen málo, kdo ví.. Navíc nevím, jestli bych byla natolik zvědavá, abych chtěla hrát takovouhle hru, nejspíš nee.. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Francúzska verzia svetoznámeho konceptu. A treba povedať, že jedna z mnohých. Trošku nerozumiem, že má každá krajina potrebu natočiť tento snímok v lokálnej produkcii, ale pravdou je, že tieto remaky sú už žiaľ odsúdené na neúspech a Taliani si môžu zagratulovať, že vyrobili tak originálny snímok. Toto je len priemerný snímok so sympatickými postavami. 60 % ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

K čemu je dobrý remake 2 roky starého filmu? Co je tohle poslední dobou za módu? Němci se se svou verzí snažili alespoň trochu odlišit, Francouzi se na to vykašlali a okopírovali italský originál téměř scénu za scénou. Pokud uvidíte Nothing to Hide první, budete spokojeni, ale i tak se podívejte na originál, případně alespoň německou verzi (liší se závěr). Nerozumím ale snahu okopírovat 1:1 úspěšný film, jen s jinými herci. Nejsilnější moment má být závěrečná řeč "jiného" kamaráda. Funguje v německé i italské verzi. Je to silná scéna, která dává všem zúčastněným zrcadlo. Tady se tahle klíčová část odehrála během několika málo vět, a to je velká škoda. Sehnal jsem ještě španělskou verzi, doufám, že se alespoň něčeho jiného dočkám. Jinak jsem opravdu zvědavý na tu českou, která jde co nevidět do kin. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • V úvode filmu hovorí hlas v televízii, že zatmenia mesiaca sú veľmi ojedinelé a vo Francúzsku ho nebolo možné vidieť dlhé roky. V skutočnosti to tak nie je, zatmenie mesiaca možno vidieť dvakrát do roka a sú viditeľné na polovici Zeme. (megajalec)
  • Natáčení probíhalo od října 2017 do prosince 2017 v Paříži. (MeanWhile)

Reklama

Reklama