Reklama

Reklama

Potomek

  • USA The Prodigy (více)
Trailer 1

Ve stejnou dobu jako přišel na svět malý Miles, se na jiném místě odehrála tragédie. Dvě zdánlivě nesouvisející události se o několik let propojí děsivým způsobem. Milesova máma Sarah se znepokojením sleduje synovo nevyzpytatelné a agresivní chování. Postupně se smiřuje s myšlenkou, že malého chlapce ovládá nějaká špatná, nadpřirozená síla. Musí potlačit svůj mateřský instinkt milovat a chránit vlastní dítě a podrobit ho testům, aby pochopila, proč dělá ty hrozné věci. Chce se za každou cenu dozvědět pravdu - kdo nebo co získalo moc nad jejím synem. Odpovědi na všechny otázky se skrývají hluboko v minulosti a Sarah brzy pochopí, že skutečnost je daleko horší než její představy... (Forum Film CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (236)

Miseet 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem druhou půlku tohoto snímku, a myslím si, že to úplně stačilo na to, abych pochopila o čem film je, a že se v té první půlce nemohlo dít nic moc většího jak v té druhé. Pořád přemýšlím jak tento film ohodnotit, a stále nenacházím slova. Jackson Robert Scott byl bezpochyby skvělý, a náhaněl docela hrůzu... nicméně to bylo tak to jediné, co zde bylo hororové. Námět, že v chlapci dříme psychopat, který se do něj prostě nějak převtělil, nebo jak to bylo, už takhle zní docela zmateně.. a ano přišlo mi to zvláštní. Další hvězdu dávám za kameru. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu jsem překvapen. Hlavně z toho hlediska, že po traileru jsem se bál, že vykvákal celou pointu a film tak bude sled událostí, které dojdou v závěru s velkým napětím k tomu, co jsme viděli v traileru. Naštěstí je film (ku mému překvapení) postavenej právě tak, jak není v dnešní době u hororů moc zvykem a samotnej trailer mi tak zážitek nikterak nezkazil a člověk během filmu už tak nějak "ví" a jen čeká, jak se to bude dál rozvíjet. Samo o sobě to není zas tak originální, ale to tomu zas tak moc na kvalitě neubírá. Malej Jackson Robert Scott byla skvělá castingová volba a myslím, že po IT a tomto má jakousi kariéru v hororech téměř jistou. Atmosféra skvělá, je to docela napínavý a ikdyž vyloženě hororových scén to zas tak moc neobsahuje, pár jich tu je a jedna z nich mě dokázala vyděsit jako máloco za poslední dobu. Takovej slowburn, kterej se ale pálí docela rychle - lépe to asi popsat nedokážu. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Prostě zase dobrý. Ve stejnou dobu jsem ale viděl i Syna temnoty a ten je mnohem lepší. Srovnávání se ale vyhnu, protože ho nemám rád. Ovšem i tento film je silně předvídatelný, ovšem ani tentokrát mi to ani v nejmenším nevadí a navíc výborný konec to všechno velmi vynahradil. Jackson Robert Scott je v hlavní roli neskutečně vynikající, správně ďábelský a ve spolupráci s výtečnou atmosférou servírují skvělý žánrový zážitek. Potomek umí být znepokojující, mrazivý a téma reinkarnace zpracovává na výbornou. A to finále je fakt ostré, takže to musím zmínit ještě jednou. Rok 2019 byl na povedené horory mimořádně silný, a Potomek se řadí mezi ně. Navíc je dalším filmem, který mně velmi příjemně překvapil. 80%. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Katastrofálně nezvládnuté hororové řemeslo. Tak takhle nějak bych v pár slovech shrnul snímek The Prodigy, jež Vás místo strašení a vyvolávání tísnivých pocitů bude spíše velmi úspěšně nudit. Atmosféra zde totiž vůbec nefunguje a při laciných "lekačkách" se pouze usmějete nad tupou naivitou tvůrců. Jediným kladem celého snímku tedy zůstává ústřední postava chlapce, která je v některých momentech vážně "creepy". Nic víc, nic míň. Škoda. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Stretnutie s klaunom Pennywiseom zanechalo na Georgiem trvalé psychické následky (tými rukami si evidentne riešil komplexy z hororu TO :-). Téma reinkarnácie v takejto podobe tu myslím ešte nebola avšak istá podobnosť s hororom Sirota je viac než evidentná. Technicky dobre zvládnuté, atmosféra časom hustla a stupňovala sa a záver, hoci pre mňa prekvapivý nebol, tiež vyložene nesklamal. Taký lepší hororový štandart. Objektívne za 3*. 1* navyše dávam za Jacksona Roberta Scotta. Pre toho malého diablíka s anjelskou tvárou mám skrátka slabosť. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Torontu (Ontario, Kanada). (BMW12)
  • Postava Milese (Jackson Robert Scott) má heterochromii, rozdíl v zbarvení očí (v případě Milese, pravé oko je hnědé a jeho levé oko je modré). (Tet.Ew)

Reklama

Reklama