Reklama

Reklama

Potomek

  • USA The Prodigy (více)
Trailer 1

Ve stejnou dobu jako přišel na svět malý Miles, se na jiném místě odehrála tragédie. Dvě zdánlivě nesouvisející události se o několik let propojí děsivým způsobem. Milesova máma Sarah se znepokojením sleduje synovo nevyzpytatelné a agresivní chování. Postupně se smiřuje s myšlenkou, že malého chlapce ovládá nějaká špatná, nadpřirozená síla. Musí potlačit svůj mateřský instinkt milovat a chránit vlastní dítě a podrobit ho testům, aby pochopila, proč dělá ty hrozné věci. Chce se za každou cenu dozvědět pravdu - kdo nebo co získalo moc nad jejím synem. Odpovědi na všechny otázky se skrývají hluboko v minulosti a Sarah brzy pochopí, že skutečnost je daleko horší než její představy... (Forum Film CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (236)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $6miliónovTržby USA $7,865,474Tržby Celosvetovo $8,700,000Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Ako námet dosť dobrý ale výsledok nie príliš efektívny v rámci žánru. Vyznie to akosi kostrbato, necelistvo, samozrejme nechýba klišé a naivita. Proste prvoplánoví vývar. V poslednej tretine to už troška aj otravuje. Už sme tu mali niečo podobné a to výborný Orphan a tam to ináč sypalo. /videl v kine: 40%/ ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Vcelku nevýrazný horor s podobným námětem, jako o 10 let starší a výrazně zajímavější Orphan. Atmosféru to má místy hodně slušnou, zejména v první půli a zásluhou Colma Feoreho, který se umí xichtit fakt děsivě. Na druhou stranu ostatní herecké výkony dost zaostávají a jsou strašně nezajímavé a necharismatické. Režijně dobré řemeslo, ale nic nového. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Asi půjdu proti všem, ale tohle mě teda neskutečně překvapilo. Ze začátku jsem čekal podle hodnocení průměrnou, klišovitou hororovku, která se od ostatních nebude lišit, ale ve výsledku máme skvělý film s konečně oživujícím námětem tohohle žánru, kdy neposedne celou rodinu nudný, tuctový duch, ale reinkarnuje se do malého kluka psychopatický zabiják. Od začátku si to drží svoje svižné tempo, že se divák v 90 minutách nestíhá nudit. Zabiják pořádně creepy a s klukem se už od začátku něco děje.Příběh se držel v normách a neodbočoval do nesmyslů, hororových prvků sice pár, ale stály sakra zato, až mi u některých stály všechny chlupy. Potěší taky závěr, který není typickým happy endem, ale pořádně nasrávajíci tragic end. Tomuhle se asi nebudu vůbec bát přidat o půl hvězdu do plného počtu, protože z tohohle jsem fakt nadšený. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Celé dětství se vymykal. Brzy mluvil, hodně se zajímal, byl kreativní. Nyní je mu osm a ke všem těm nej se přidává divné chování. A nějaká ta vulgarita v maďarském dialektu. A agresivní výpad na spolužáka ve škole. A mrtvý čokl. Spolu s odborníky se jeho rodiče snaží pochopit příčiny synova stavu. Nic pozitivního na ně ovšem nečeká. Znepokojivý malý hoch to navíc tak nenechá a půjde si tvrdě za svým. Rodičovská láska holt musí jít stranou. Posedlých dětí (psychopatický vrah umírá výstřely policejních zbraní, jinde se náš malý hrdina právě narodil) na plátnech známe dost, musím ale říct, že mi kombinace deset hodin večer, spící děti vedle v místnosti a solidní řemeslo sedla. Dokonce nečekaně dost. Lekaček je poskrovnu, když ale přijdou, mají grády, myšlenka reinkarnace není zlá, síla je ale spíš v atmosféře, která díky krokům synka postupně houstne. Moc by pomohla nápaditější režie a nějaká wow scéna navíc. Hodně nicméně pomáhá talent Jacksona Roberta Scotta, který na sebe upoutal pozornost široké veřejnosti už remakem hororu To. Mísí děsivé emoce a dětskou nevinnost. Výsledek je v mých očích poutavý a poměrně originální, cynici občas přivřou oči a těhotné tenhle kousek raději obloukem obejdou. PS: Sezení u specialisty kouzelné. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Na The Prodigy se mi původně ani nechtělo, ale vzhledem k tomu, že bylo v kině docela sucho, řekla jsem si, že to zkusím a třeba to nebude až taková hrůza, jakou sliboval trailer. Ani nevím, jestli to byl marketinkový tah nebo jestli tvůrci stvořili tak ubohý trailer s domněním, že je dobrý. To se asi nikdy nedozvim. Každopádně bych si přála, aby takových překvapení mohlo být víc. Pointa byla všem od začátku jasná, film si ani nehraje na to, že by měl diváka nějak víc napínat, co se s dítětem děje a servíruje vše na přímo. Scénáristicky je to ale lahoda i přes obecnou dějovou jednoduchost. Navíc si nevzpomínám, kdy naposled v nějakém hororu jednaly postavy takhle absolutně se všemi logickými tendencemi. Většinou mám k chování postav spoustu výtek, ale tomuto snímku bych udělila cenu za postavy a jejich charaktery, které byly víc než sympatické. Umím si sice v roli syna představit jiného herce, ale tomuto snímku jsem za snahu odpustila tak nějak cokoliv. Dočkáme se i pár gore scén, několika lekaček, celkového slušného zpracování a rychle odsýpající stopáži. Stejně jako mě dokázal McCarthy vyděsit s The Pact před několika lety, mě příjemně potěšil i s The Prodigy. Za málo peněz hodně muziky. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Postava Milese (Jackson Robert Scott) má heterochromii, rozdíl v zbarvení očí (v případě Milese, pravé oko je hnědé a jeho levé oko je modré). (Tet.Ew)
  • Natáčelo se v Torontu (Ontario, Kanada). (BMW12)

Reklama

Reklama