Reklama

Reklama

Potomek

  • USA The Prodigy (více)
Trailer 2

Ve stejnou dobu jako přišel na svět malý Miles, se na jiném místě odehrála tragédie. Dvě zdánlivě nesouvisející události se o několik let propojí děsivým způsobem. Milesova máma Sarah se znepokojením sleduje synovo nevyzpytatelné a agresivní chování. Postupně se smiřuje s myšlenkou, že malého chlapce ovládá nějaká špatná, nadpřirozená síla. Musí potlačit svůj mateřský instinkt milovat a chránit vlastní dítě a podrobit ho testům, aby pochopila, proč dělá ty hrozné věci. Chce se za každou cenu dozvědět pravdu - kdo nebo co získalo moc nad jejím synem. Odpovědi na všechny otázky se skrývají hluboko v minulosti a Sarah brzy pochopí, že skutečnost je daleko horší než její představy... (Forum Film CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (236)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Kino rozmer to nemá žiadny. Ale ako DVD pribalené k časopisu super bonus. Hra na schovávanou bez áčkového obsadenia? Přichází Satan! bez skvelej atmosféry podtrhnutej dokonalo padnúcou hudbou? Potomek zo seba nerobí tajomného. Karty sa rozdajú hneď na úvod a Vy si tak užívate žánrovo vyšlapanú cestu. Film boduje hlavne tým, že sa postavy chovajú uveriteľne a nerobia IQ sebevraždu v prospech zápletky. S lepším obsadením by to celé dostalo úplne iný punc kvality. Priemer, ktorý si však svoje 3* zaslúžil bez nejakého prižmurovania. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Zvrchované žánrové klišé, ktoré sa ani nesnaží ísť vlastnou cestou. Ten mladík, nosná položka tohto filmu, má byť démonickým zjavením, je však skôr trápny a otravný. Herecký výkon jeho hereckého predstaviteľa, tu proste položil film na lopatky. A nebol v tom sám. Zvyšok dokončil režisér. Ono, dalo sa to čakať, pretože v dnešnej dobe tento žáner ( opäť ) viazne. ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Ještě nikdy, jsem nedal plné hodnocení Hororu (nejblíže byl Syn temnoty) kde je hlavní postavou dítě. Nemám rád haranty v hororech z mnoha důvodu. No a kdy jindy ho napálit, než dnes o Halloween, to se vážně povedlo. Paradoxem je, že The Prodigy, jsem měl na disku asi měsíc a z důvodu právě hlavní postavy dítěte, jsem film tenkrát vymazal. Dnes jsem hledal něco s tématikou Halloweenu a opět jsem narazil na tohle, sebral všechen odvahu a šel do toho. No tak fajn, dítě hrálo opravdu uvěřitelně, téma s reinkarnací děsivé, výborná hudba, bylo to vulgární, což mě překvapilo, nechyběla krev (střepy v chodidle, zmordovaný pes, závěr) a finále bylo přímo devastující. Jo, tohle se teda vážně povedlo, po tolika letech, konečně zasloužená (slabší) pětka dítěti. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Aj keď Potomok ponúka príbeh, ktorý nie je ničím výnimočný, predsa len prináša presne takú atmosféru, akú človek od tohto štýlu hororu očakáva. V sieti SCC v mojom meste som ho videl zhruba 20 minút po skončení filmu Trhlina a bol náplasťou na dušu filmového fanúšika, hlavne takého, u ktorého sú horory až na prvom mieste. Hádam až na moment, keď Miles/Edward podstupujú regresnú hypnózu a chúďa Jackson Robert Scott pravdepodobne príliš nevedel, čo po ňom režisér chce ( v momente keď do koženej sedačky vryje nechtami Edwardovo meno) mladý Miles úroveň filmu držal veľmi vysoko. Až tak, že ho z tohtoročných filmov, ktoré som videl v kine musím zaradiť na prvú pozíciu, aj keď sa na nej pravdepodobne dlho neohreje. Potomok ma síce nevystrašil, ale to ani krv na schodoch jedného z barov v mojom meste po ceste domov... ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Koukám, že pokud Hollywood netočí v hororech remaky starých sérií, pokračování, nebo duchařiny podle jednoho mustru, vznikají stokrát provařené klišé. Potomek stejně jako dneska shlédnutý Narušitel je toho příkladem - zdánlivě nevinné dítě, za kterým se skrývá masový vrah, v tomto případě díky reinkarnaci. Námět z Několika filmů, několika dílů různých seriálů a co přináší Potomek nového? Nic, jen stokrát provařenou rodinnou nudu, očekávatelné scény a SPOILER špatný konec KONEC SPOILERu. Na chvíli mě z letargie probudil rozhovor s psychologem a líbil se mi způsob jakým matka chtěla problém vyřešit, jinak to byla nuda, šeď a klišé na klišé. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Torontu (Ontario, Kanada). (BMW12)
  • Postava Milese (Jackson Robert Scott) má heterochromii, rozdíl v zbarvení očí (v případě Milese, pravé oko je hnědé a jeho levé oko je modré). (Tet.Ew)

Reklama

Reklama