Reklama

Reklama

Potomek

  • USA The Prodigy (více)
Trailer 1

Ve stejnou dobu jako přišel na svět malý Miles, se na jiném místě odehrála tragédie. Dvě zdánlivě nesouvisející události se o několik let propojí děsivým způsobem. Milesova máma Sarah se znepokojením sleduje synovo nevyzpytatelné a agresivní chování. Postupně se smiřuje s myšlenkou, že malého chlapce ovládá nějaká špatná, nadpřirozená síla. Musí potlačit svůj mateřský instinkt milovat a chránit vlastní dítě a podrobit ho testům, aby pochopila, proč dělá ty hrozné věci. Chce se za každou cenu dozvědět pravdu - kdo nebo co získalo moc nad jejím synem. Odpovědi na všechny otázky se skrývají hluboko v minulosti a Sarah brzy pochopí, že skutečnost je daleko horší než její představy... (Forum Film CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (236)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Už od svojho narodenia je Miles (Jackson Robert Scott) netradične inteligentný a preto mu chcú jeho rodičia poskytnúť čo najlepšie vzdelanie. Všetko sa mení vo chvíli, keď tento inokedy slušný chlapec, s ktorým nikdy nebol žiadny problém, brutálne napadne svojho spolužiaka. Napriek terapii sa Milesov stav neustále zhoršuje a je stále agresívnejší. Jeho rodičia sa rozhodnú nájsť pôvod zmeny v jeho správaní a čakajú na nich šokujúce zistenia. - Ďalší fajnový horor s malým diablom v hlavnej úlohe. Námet nie je ničím novým, ale Jackson Robert Scott už má skúsenosti z It, takže podáva slušný výkon a vďaka nemu vývoj filmu nevyzerá ako keby ho už divák niekedy videl. Velmi ma zaujala scéna s maďarským dialektom. Normálne rozmýšlam, že kontaktujem nejakého tvorcu a navrhnem mu, aby do amerického filmu nejakým spôsobom zakomponoval kus záhoráckeho textu. Nemôžem zabudnúť na vynikajúci soundtrack od pána Josepha Bisharu. S hodnotením to ale preháňat nebudem, pretože je viac než jasné, že by sa z tohto projektu dalo vyťažiť viac, keby jeho cielom nebolo uspokojiť mainstreamového diváka. EDIT: 16.10.2022 - Po druhom zhliadnutí to zvýšim na slabšie štyri. V porovnaní s inými mainstreamovými horormi sa totiž akcia rozbehne úplne na začiatku a v podstate nepolaví až do úplného konca. Taktiež som si medzičasom hlavne kvôli seriálu Locke & Key oblúbil Jacksona Roberta Scotta, ktorý tu na vek 10 rokov hrá vynikajúco. Len škoda, že tu nebolo viac halloweenskej atmosféry. + herec z It a Fear the Walking Dead + herečka z Extraterrestrial, It Stains the Sands Red a Jigsaw + herečka z Saw 3D a A Christmas Horror Story ()

castor 

všechny recenze uživatele

Celé dětství se vymykal. Brzy mluvil, hodně se zajímal, byl kreativní. Nyní je mu osm a ke všem těm nej se přidává divné chování. A nějaká ta vulgarita v maďarském dialektu. A agresivní výpad na spolužáka ve škole. A mrtvý čokl. Spolu s odborníky se jeho rodiče snaží pochopit příčiny synova stavu. Nic pozitivního na ně ovšem nečeká. Znepokojivý malý hoch to navíc tak nenechá a půjde si tvrdě za svým. Rodičovská láska holt musí jít stranou. Posedlých dětí (psychopatický vrah umírá výstřely policejních zbraní, jinde se náš malý hrdina právě narodil) na plátnech známe dost, musím ale říct, že mi kombinace deset hodin večer, spící děti vedle v místnosti a solidní řemeslo sedla. Dokonce nečekaně dost. Lekaček je poskrovnu, když ale přijdou, mají grády, myšlenka reinkarnace není zlá, síla je ale spíš v atmosféře, která díky krokům synka postupně houstne. Moc by pomohla nápaditější režie a nějaká wow scéna navíc. Hodně nicméně pomáhá talent Jacksona Roberta Scotta, který na sebe upoutal pozornost široké veřejnosti už remakem hororu To. Mísí děsivé emoce a dětskou nevinnost. Výsledek je v mých očích poutavý a poměrně originální, cynici občas přivřou oči a těhotné tenhle kousek raději obloukem obejdou. PS: Sezení u specialisty kouzelné. ()

Reklama

angel74 

všechny recenze uživatele

Vykutálený synek Miles je vážným adeptem na noční můru každého rodiče. Na podobné zvrácenosti související se vztahy mezi nejbližšími rodinnými příslušníky vůbec nemám chuť se dívat, ale musím připustit, že v rámci hororového žánru Potomek není vyloženě špatný film. Kromě několika slušných lekaček mě v tom utvrzuje i poměrně nečekané a veskrze nepříjemné rozuzlení. (60%) ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu jsem překvapen. Hlavně z toho hlediska, že po traileru jsem se bál, že vykvákal celou pointu a film tak bude sled událostí, které dojdou v závěru s velkým napětím k tomu, co jsme viděli v traileru. Naštěstí je film (ku mému překvapení) postavenej právě tak, jak není v dnešní době u hororů moc zvykem a samotnej trailer mi tak zážitek nikterak nezkazil a člověk během filmu už tak nějak "ví" a jen čeká, jak se to bude dál rozvíjet. Samo o sobě to není zas tak originální, ale to tomu zas tak moc na kvalitě neubírá. Malej Jackson Robert Scott byla skvělá castingová volba a myslím, že po IT a tomto má jakousi kariéru v hororech téměř jistou. Atmosféra skvělá, je to docela napínavý a ikdyž vyloženě hororových scén to zas tak moc neobsahuje, pár jich tu je a jedna z nich mě dokázala vyděsit jako máloco za poslední dobu. Takovej slowburn, kterej se ale pálí docela rychle - lépe to asi popsat nedokážu. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to dlouho byla docela nuda, zhruba tak do poloviny filmu, pak se z toho stal takový ten průměrný horor, co neurazí ani nenadchne. Což je pořád lepší, většina hororů to nedosáhne ani na ten průměr. Každopádně pak ta druhá polovina už je celkem napínavá, i přes to, že je předvídatelná. Pak je tu taky několik klasických hororových klišé, třeba smrt psa (si vlastně nepamatuju horor, ve kterém by přežilo zvíře), ale jinak z toho ve finále je opravdu další z řady hororů, co neurazí ani nenadchnou. Podívat se na to dá, ale nic extra nečekejte. 3* ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Postava Milese (Jackson Robert Scott) má heterochromii, rozdíl v zbarvení očí (v případě Milese, pravé oko je hnědé a jeho levé oko je modré). (Tet.Ew)
  • Natáčelo se v Torontu (Ontario, Kanada). (BMW12)

Reklama

Reklama