Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dívat se na své spolužáky z výšky nemusí být vždy jen příjemné. Radkovi přezdívají Bidlo. Je mu čtrnáct let, je dobrý žák, ale bez zájmu o tělovýchovu a sport. Právě se konají místní kola spartakiádních soutěží a Radek by rád zaimponoval své spolužačce... Tvůrci filmu zabloudili v povinném branně výchovném tématu jen velmi lehce a "spartakiádní" film přežil svoji dobu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (50)

krabatt76 

všechny recenze uživatele

Orientační běh jsem dělal asi 10let,takže ten sport znám docela dobře.Ve filmu ho sice moc není,ale při jeho shlédnutí jsem si vzpomněl na svá bloudění,na lumpárny které jsme ve vesnicích severních Čech,kde se závody konali,prováděli.Na ta ranní vstávání,která mě připravovala o Studia Kamarád...Co je však na tomto filmu doslova děsivé,jsou herecké výkony.Nejen "naturščiků",ale i profíků (Pyško).Tolik frází a nepřesvědčivých ztvárnění jednotlivých postav, aby jeden pohledal....Snad jen Ivana Chýlková v té socialistické variantě účesu "afro" nemá chybu...To myslím samozřejmě hóódně ironicky :-) ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Na první pohled u tohoto filmu bohužel zaujmou strašlivé výkony neherců v hlavních rolích, mimo nimi také spousta mých známých z Rakovníka a okolí. Příběh je vystavěn hezky a zajímavě, scénář je civilní, ale jak jsem psal, na hlavní postavy se nedá moc koukat, ale co hůře, hlavně se nedají posluchat. ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Pohodová komedie o vysokém Radkovi ,který se snaží vyniknout ve sportu až zakotví u orientačního běhu díky jedné holce. Komedie nekomedie, jak se to vezme příběh o dětech pro děti. Z období naší poslední spartakiády (ještě že já tam nemusel). Je to opět postavené spíše na nehercích. Zase jeden snímek na ,který se zapomělo (díky satelitním a kabelovým tv ,za to že jsou a davají tyhle super filmy) ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Autentický vhled do života mládeže na konci ZŠ. Bloudění orientačního běžce mělo původně splnit jen požadavek na další spartakiádní film, ale režie se ujal bývalý mistr republiky v pětiboji Matula. Bylo tedy možné přistoupit ke sportovní látce citlivěji, ale to by scenář musel napsat někdo zkušenější, než Sovják, v té době přešlapující pouze jako autor některých bakalářských povídek. Téma hledajícího se nezralého jednotlivce by mohlo i v této době zaujmout, ale chyběla opora lépe vedených profesionálních herců, aby vynikla syrová autenticita dětských výkonů. A konec konců radost z vítězství nad vlastním osudem. Co věta, to heslo z plakátu. A nic s tím neudělala ani Chýlková nebo Březinová, natož Rous s Pyškem. ()

lolaloka 

všechny recenze uživatele

Z filmu si pamatuj hlavně poslední scénu, kdy ,,to" Radek vyběhl a pak také jak hlučně cvičil ve sklepě činkou a fackovací vlak a vlatně si ho pamatuju docela dost dobře....celkem mě naplnil nadějí, že když člověk chce, tak to aspon trochu jde...( je fakt, že mi bylo 12 :-), ale film mě pozitivně ovlivnil a to se cení. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (25)

  • Úvodnú skladbu "Svět je tajuplné rozcestí" spieval v tej dobe najpopulárnejší spevák československa Dalibor Janda, ktorý získal v roku 1986 prvýkrát v ankete popularity českých a slovenských spevákov hlavnú cenu Zlatého slávika. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama