Reklama

Reklama

Zlomek sekundy

Trailer

Obsahy(1)

Roku 2008 je vlivem globálního oteplování Londýn zatopen a skleníkový efekt změnil den v takřka nekonečnou noc. V takto ponurém prostředí se ovšem objevuje ještě jeden problém: záhadný zabiják, který vraždí s nevídanou bestialitou - vytrhává lidem srdce. Případ vyšetřuje detektiv Harley Stone (Rutger Hauer), drsný policista, jehož metody často dohání jeho nadřízené k šílenství. Proto je mu nedobrovolně přidělen parťák slušňák Dick Durkin (Neil Duncan), pro kterého jsou naopak předpisy svaté. Vzájemné neshody budou muset ovšem odložit, protože rozhodující střet s bestií se nezadržitelně blíží. (Anthony)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

V tomhle filmu je úplně a naprosto všechno přesně tak, jak čekáte. Úplně přesně. Ten film vás nemá prakticky čím překvapit. Všechno tam je, jak v podobných filmech být má. Přehnaná drsnost hlavního hrdiny, zdánlivá kancelářská uťáplost jeho nového parťáka, sprchová scéna hrdinovy přítelkyně (palec nahoru, Kim), hlášky. V podstatě ten film není vůbec nic jiného, než neoriginální, přes kopírák braný akčně horrorový sci-fi kýč. Otázkou je, jestli to je dobře nebo špatně. Nebo jinak. Úplně tou nejhlavnější otázkou je, zda vám to bude vadit nebo ne. Vadilo mi to? Nějak zvlášť ne. ()

Mr.Bulanek 

všechny recenze uživatele

Já tam teda více viděl Temného Anděla, ale budiž. Predátor 2 jsem viděl jen jednou a už tomu bude nějaký ten pátek. Jsem si projel filmografii Ruthera Hauera a on není nějaké to ořezávátko, takže požírač srdcí si vybral špatného protihráče. Tento typ hrdinů mi v dnešních filmech chybí, kouří, nadává, nespí, je špinavý, občas procedí nějakou tu hlášku. ()

Reklama

Jino 

všechny recenze uživatele

Split second má velký nedostatek ve schopnostech tvůrčího týmu. Námět a odvyprávěný příběh alá Predátor 2 jsem docela skousnul. Kdybych měl však u tohoto filmu přemýšlet, asi bych zaplakal. Je to totiž čistokrevné béčko s nedomyšleným scénářem, které v sobě skrývá několik již tradičně používaných postav - drsný polda, věčně namíchnutý nadřízený, parťák vystudované ucho, do toho všeho z čistého nebe spadne hrdinova přítelkyně. Ať je filmu přičteno k dobru to, že je poměrně dost akční, odehrává se v ponurých, často vodou zatopených lokalitách a má docela pěkně vypadající monstrum. Jen bych chtěl teda vědět jak provádí ty svoje krkolomné a neviditelné útěky z místa činu přitom, když dojde na bližší seznámení s ním, nadělá bordelu, že by měla úklidová četa práci na týden. 55% za celkovou zábavnost a drsňáka Hauera. ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Vynikající Rutger Hauer v roli drsňáka se super hláškami a velkým seběvědomím. Jeho parťák penis, který přečetl všechny filozofické knížky pozpátku mě zpočátku trochu neseděl, ale jak se znovuzrodil, tak to byl superpenis hlavně i jeho hlášky při výběru nového gunu. Sice je to nápadem vykradnutí Predátora po krátké době, ale to je mi jedno byl to nářez. Dávám 75% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Stone je najlepší.“ – „Včera rozstrieľal smetiak.“ – „To sa na Stonea podobá." Zlomok sekundy som prvýkrát videl, keď som chodil na základnú, najskôr v kine, potom na VHS. Asi vám nemusím hovoriť, aká pecka, bomba a klasika to pre 11-ročného chalana bola. Najväčšia sranda je, že keď som si to zreprízoval ako tridsiatnik, stále som sa bavil! Bohovsky tvrďácky Rutger Hauer („Doktori hovoria, že si neurotický paranoický blázon.“ – „Doktori vedia hovno.“), jeho ostré podpichovanie nového parťáka-suchara („Robíš si srandu? Ty sa krstným voláš Harley? Robím s chlapom, ktorý sa krstným volá HARLEY?“ – „Čo je lepšie na Dickovi Durkinovi?“), proti nim namakaný agresívny hajzel naklonovaný z Votrelca/Predátora/Terminátora, brutálne scény (vytrhnuté srdcia a steny zamazané litrami pomaly odkvapkávajúcej krvi, v tom čas ebol drsnejší azda už len druhý Predátor) a pôsobivá vízia zatopeného (!!) Londýna roku 2008. Hauer to zahral tak kvalitne, že vôbec nie je smiešny (lenonky na očiach, kanady, guľovnica), dialógy a hlášky sú vtipné, výprava výborná (v menej zručných rukách by malý rozpočet bil do očí, tu s ním ale režisér dokázal šikovne narábať) a hoci to určite nie je „žiadny zázrak“, prevláda spokojnosť. Za mínus by som označil zbytočnú postavu hranú Kim Cattrallovou (ktorá je tu hlavne preto, aby tu neboli samí chlapi), na rovinu povedané nie zrovna najprepracovanejší scenár, ku koncu to trocha stagnuje a mytológia okolo ústredného netvora je taká nepochopiteľná, až mám dojem, že jej nerozumeli ani samotní tvorcovia (chvíľu je to primitívna krvilačná beštia a hneď nato posiela balíčky na policajné ústredie). Kino Považan NMnV 1992 ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama