Reklama

Reklama

Věřte nevěřte

(seriál)
  • USA Beyond Belief: Fact or Fiction
Mysteriózní / Thriller / Fantasy / Horor / Sci-Fi
USA, (1997–2023), 49 h (Minutáž: 44–60 min)

Hrají:

Jonathan Frakes (průvodce), James Brolin (průvodce), Johnny Whitaker, Don LaFontaine, Joel Gretsch, Jewel Staite, Hector Elias, Emily Holmes, Frances Bay (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(51)

Vyzkoušejte si svůj úsudek! Uhádnete, které z pěti nabízených příběhů napsal scenárista a které přinesl sám život? Zahrajte si s námi neobyčejnou hru s tajuplnými příběhy... (oficiální text distributora)

Recenze (586)

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Najmystickejší seriál, z ktorého mi vždy nabieha husia koža. Do jedného príbehu ( vzhruba 8 minút ) nasiaknu celú energiu strachu, kde ste radi, kedy máte čistý pohľad a nástup hudby či kameramanské klamanie tela považujete sa zrod mrazivej neistoty. Jonathan Frakes svojím úškrnom udáva desivé tempo najmrazivejšiemu seriálu a vôbec ma nezaujímajú reálne pseudoprepojenia so "skutočnými udalosťami". Podstatný je pre mňa divácky zážitok, aký som pociťoval už od detstva pri spomienkach na to... ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Některé díly byly vážně síla. Doteď si pamatuji, jak jsem se snad měsíc bála podívat do zrcadla... Vysvětlení: Krásnou, nicméně pyšnou paní v jedné z epizod kdosi zaklel a ona se pak v zrcadle viděla ošklivou. Ne, "ošklivou", přímo "odpornou". Maskéři by měli dostat metál, protože ta maska byla opravdu vrcholem děsivosti a ještě teď mi při vzpomínce na ni naskakuje husí kůže. Brrr... ()

Reklama

Zodd 

všechny recenze uživatele

Překvapivě zábavný a napínavý seriál (nebo snad pořad?), který je slušně natočený, uváděný i zahraný. Hlavně dokáže ošidit nejbližší zdání, co je faktem a fikcí. Ochrana jmen a soukromí mi je jasná, jen u těch pravdivých příběhů nám je mohli trochu více přiblížit, rozhodně to šlo bez toho, aby porušili to výše. Možná že to byl účel nechat divákům v hlavě ten guláš, ale má přirozená zvědavost žádá víc. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Některé epizody dokáží velmi slušně odrovnat. Nedoporučoval bych to lidem náchylným na horory. Nikdy jsem moc nevěřil pravdivosti příběhů, ale i tak je to dobře podáno a natočeno. Postupem času se z jednotlivých dílů stala pouze ohraná písnička (někdo kdo už je mrtvý byl viděn nebo udělal něco šokujícího, ale je to tak skutečně?). Zajímavost se tomu určitě nedá upřít. Co je už velmi diskutabilní je "fair-play" tohoto seriálu. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

V podstate, aké strašidelné dielká môžu byť hodnotnejšie? Milujem tento seriál už od jeho počiatku. Každý moderátor mal niečo do seba a len pridával na tajomnej atmosfére. Niektoré časti sú nadmieru originálne, iné menej. Fiction - práca scenáristov. Fact - práca scenáristov tenúčko opierajúca sa o skutočné fakta. Inak povedané tu nájdeme len minimum *ozajstnej* pravdy. To však na kvalitne rozhodne neuberá. Jedny z mojich favoritov - http://www.youtube.com/watch?v=5jzXzpkjkJ8 , http://www.youtube.com/watch?v=dw_iAgih8Hg&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=StMqF2Yo92g&feature=related . ()

Galerie (110)

Zajímavosti (16)

  • Tato epizoda má jako jediná jinou podkresovou hudbu než všechny ostatní epizody. (David7)
  • První sérii moderoval James Brolin, zbylé 3 pak Jonathan Frakes. (Borrtex)

Reklama

Reklama