Reklama

Reklama

Věřte nevěřte

(seriál)
  • USA Beyond Belief: Fact or Fiction
Mysteriózní / Thriller / Fantasy / Horor / Sci-Fi
USA, (1997–2023), 49 h (Minutáž: 44–60 min)

Hrají:

Jonathan Frakes (průvodce), James Brolin (průvodce), Johnny Whitaker, Don LaFontaine, Joel Gretsch, Jewel Staite, Hector Elias, Emily Holmes, Frances Bay (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(51)

Vyzkoušejte si svůj úsudek! Uhádnete, které z pěti nabízených příběhů napsal scenárista a které přinesl sám život? Zahrajte si s námi neobyčejnou hru s tajuplnými příběhy... (oficiální text distributora)

Recenze (587)

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Najmystickejší seriál, z ktorého mi vždy nabieha husia koža. Do jedného príbehu ( vzhruba 8 minút ) nasiaknu celú energiu strachu, kde ste radi, kedy máte čistý pohľad a nástup hudby či kameramanské klamanie tela považujete sa zrod mrazivej neistoty. Jonathan Frakes svojím úškrnom udáva desivé tempo najmrazivejšiemu seriálu a vôbec ma nezaujímajú reálne pseudoprepojenia so "skutočnými udalosťami". Podstatný je pre mňa divácky zážitok, aký som pociťoval už od detstva pri spomienkach na to... ()

Ony 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si, že jsem se v dětství hrozně bála po zhlédnutí té povídky o ženě, která se v zrcadle viděla jako zrůda. Jen si to představte: Kouknete se na sebe a místo svého xichtu, vidíte jiný (nemusí to být zrovna taková příšera). Ani ale nevím, jestli to byla pravda nebo fikce. Některé díly mě docela zaujaly. Jinak průměrná televizní zábava. ()

Reklama

duklak2 

všechny recenze uživatele

Jo, to byl velmi zajímavý nápad autorů, převést nadpřirozeno do TV. Musím se přiznat, že u některých dílů jsem měl „husí“ kůži, zvláště u těch, kde např. se setkal kamarád s kamarádem po dlouhé době na obědě. A když pak vyprávěl jeden můž ze setkání dalšímu svému kamarádovi, že byl dnes na obědě s dávným přítelem, tak on se divil, protože ten kamarád z obědu byl už dávno mrtvý. ()

suicide 

všechny recenze uživatele

Jediné co jsem neměl rád bylo, že televize Prima věčně měnila vysílací časy, jinak ale těžko hledat, co vytknout. Jonathan Franks v podobě průvodce večerem byl tou kotvou, která diváka znovu zakotvila do reality. Neustálá zásoba hlášek typu: "Je to pravda, nebo si z vás děláme jenom dobrý den? byla vždy odlehčením mezi výborně zpracovanými hrůznými "povídkami", kde se scénariské opravdu vyřádili. Ač jsem seriál poprvé viděl již dávno, tak i při opakování mi kolikrát přejel mráz po zádech, takže Věřte nevěřte! to už je na vás. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

TV BARRANDOV - Dneska v 9 hodin večer jsem zasedl a příjemně si zavzpomínal. Tenhle seriál patřil v mém mládí k těm nejoblíbenějším. Tajemné příběhy, u kterých jsme celá rodina tipovaly, jestli je to pravda nebo výmysl a dělali si čárky za uhodnutou odpověď :) Jonathan Frakes, ale zejména dabér pan Plachý tomu dodávali ještě tajemnější atmosféru. I dnes se mi to líbilo, jenom s tím CZ dabingem se tenkrát moc nemazlili - téměř všechny mladé mužské postavy mluvil Filip Švarc :) Od té doby jsem na jeho hlas alergický :) Každopádně seriál byl, je, a vždycky bude pro mě jedničkou! Hned si ho dávám do oblíbených. 99% // Další zhlédnuté epizody: 5.12., 12.12., 19.12., ()

Galerie (110)

Zajímavosti (16)

  • Ani jedna z epizod neobsahuje všech 5 příběhů pravdivých, ale ani všech 5 příběhů nepravdivých. (David7)
  • V příběhu s názvem „Wheezer“ se jedná o psovi, kterého srazí auto. Po této události můžeme zaslechnout veterináře, který říká: „Je mi líto, nemohl jsem nic udělat.“ Z čehož lze usoudit, že Wheezer je mrtvý. Avšak během vyřčení veterinářovy věty si lze všimnout, že údajně mrtvý pes dýchá. (Worry77)
  • Řada příběhů je inspirována takzvanými městskými legendami (urban legends). (L_O_U_S)

Reklama

Reklama