Reklama

Reklama

Alias

(seriál)
USA, (2001–2006), 73 h 30 min (Minutáž: 42 min)

Tvůrci:

J.J. Abrams

Hrají:

Jennifer Garner, Ron Rifkin, Kevin Weisman, Victor Garber, Carl Lumbly, Michael Vartan, David Anders, Merrin Dungey, Bradley Cooper, Mía Maestro, Lena Olin (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(105)

Obsahy(1)

Sydney Bristowová je na první pohled obyčejná vysokoškolská studentka, která si přivydělává v bance. Ve skutečnosti však pracuje jako agent pro tajnou organizaci. Když zjistí, že vlastně pracuje pro nepřátele státu, začne působit jako dvojitý agent... (TV Prima)

Recenze (168)

Magneto 

všechny recenze uživatele

Videl som iba 2 serie na Markíze,ale seriál ma na určitý čas úplne pohltil a sledoval som aj 5-6 časti za deň...Naozaj sa nestáva tak často, aby sa na televiznu obrazovku dostala inteligentná zábava, ktorá nesmrdí TV spracovaním...Je to svižné, výbušné a páči sa mi,že tvorcovia nemajú problém po určitom čase úplne zmeniť základné dejové línie a prekvapiť nás každý týždeň niečím novým ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Alias nie je bezchybný. Bolo by jednoduché vyčítať mu to alebo to, je totiž pravdou, že logika ide niekedy bokom a miesto špionážneho seriálu niekedy pripomína scif-fi respektive mysteriózny žáner. Ale vyčítať toto dielu J.J. Abramsa je absolútnym nepochopením jeho vízie, koniec koncov na podobných princípoch neskôr postavil svoj ešte úspešnejší seriál Lost (áno, Djkoma má pravdu) Pozvoľnejší začiatok graduje skvele a po oddychovom čase, ktorý nastáva ešte počas tretej série a trvá takmer dve tretiny štvrtej sa to znova rozkrúti na plné obrátky až kým sa na obrazovke nezjaví veta "Thank you for five incredible years. " Neustále pendlovanie Sloana medzi dobrou a zlou stranou a jeho finálny prerod na hlavného záporáka sprevádzaný zbytočnou obeťou vlastnej dcéry patrili k veciam, ktoré ma príliš nebrali, lenže...pri posledných epizódach nabitých emóciami som si uvedomil, že vo mne Sydney zanechala istý a nezanedbateľný dojem. A keď so mnou seriál dokáže takto emočne zamávať, zákonite to musím odzrkadliť aj v hodnotení. ()

Reklama

danecek24

všechny recenze uživatele

Zlatý Glóbus - cena (1) - 59. ročník (za rok) 2001 - *Nejlepší herečka v seriálu (drama) - Jennifer Garner + nominace (4) - 59. ročník 2001 - Nejlepší seriál (drama), 60. ročník 2002, 61. ročník 2003, 62. ročník 2004 - Nejlepší herečka v seriálu (drama) - Jennifer Garner ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Je to lehce návykový seriál, ale občas mě štve až velká překombinovanost scénáře - během jednoho dne v Miláně, v Praze, v Mexico City a pak zase zpátky v USA, pravděpodobně všichni lítají super rychlým tryskáčem a nemají vůbec žádné problémy s posunem času, Sydney je dokonalá lingvistka apod. Navíc to musím sledovat v doprovodu mého přítele, který při každém pohledu na Jennifer Garner v obtažených šatech málem prodělá orgasmus :-) ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Někomu možná přijde blbý hrát si na agenty, každou chvíli měnit převleky a tvářit se, že jde o svět. Jeho chyba, přichází tak o špičkový seriál. Jak už bylo řečeno, klišé podobných projektů je základním východiskem Aliasu. Šmírování velkých ryb a cestování do těch nejvýsostnějších (Francie) i nejzapadlejších (Uzbekistán) destinací se dá ale dělat různě. A tvůrci seriálu Alias těží z námětu naprosté maximum. Špičkový scénář a míra nečekaných odboček kulminuje ve druhé a třetí sérii natolik, že tyto epizody strkají do kapsy kompletní výsledky Lost i Heroes dohromady. Obsazení je velice přesvědčivé. Platí, že Jennifer Garner nikdy nebude nejkrásnější ani nejschopnější herečkou na Hollywoodském nebi. Ale to není podstatné, do role se položila a vytvořila si v ní svůj pomník, který už jen tak nepřekoná. Utajovaný klenot americké seriálové nadprodukce stál u zrodu filmařsky vybroušených seriálů s jednotící linkou. Nevítězí originalitou obsahu, ale mistrným zpracováním. ()

Galerie (522)

Zajímavosti (49)

  • Jennifer Garner před konkurzem tři měsíce trénovala taekwondo, aby získala hlavní roli Sydney. (Roman.Ticka)
  • Ve třetí sezóně, kdy Sydney uvidí své jméno na desce se seznamem zesnulých agentů, jméno hned pod jejím je Scott Chambliss. Scott Chambliss je produkční návrhář seriálu. (HellFire)
  • V první sezóně je kódové značení Sydney pro SD-6 „Bluebird“ a pro CIA „Freelancer.“ (HellFire)

Související novinky

Hollywood touží po Abramsovi

Hollywood touží po Abramsovi

04.11.2018

Podle čerstvých zpráv se několik velkých studií v těchto dnech uchází o režiséra a producenta J.J. Abramse (Star Trek, Star Wars: Síla se probouzí). Ten by tak podle všeho měl v nejbližší době… (více)

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

12.12.2016

Režisér Star Treku a sedmých Star Wars zatím neoznámil svůj další celovečerák, na televizní scéně ale zůstává plně činný. Ačkoliv se o Westworld staral hlavně Jonathan Nolan, jednalo se o Abramsovu… (více)

Hon na Kennetha Branagha

Hon na Kennetha Branagha

30.03.2012

Nebo také Vysoká hra Kennetha Branagha či Jasný Kenneth Branagh. Už asi tušíte, co naznačujeme. Studio Paramount Pictures se už několik let pokouší vrátit na plátna kin agenta Jacka Ryana. Kandidáty… (více)

Rodinná špionáž od J.J. Abramse

Rodinná špionáž od J.J. Abramse

04.10.2009

To už tady přece bylo, řeknou si fanoušci Aliasu. Kdepak, tam šlo o otce a dceru. V novém seriálu od zázračného tvůrce a producenta budou pro špionážní agenturu pracovat manželé. Zkrátka, něco jako… (více)

Reklama

Reklama