Reklama

Reklama

Téměř dokonalý zločin

  • USA The Gift (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nedávno ovdovělá Annie Wilson (Cate Blanchett) žije se svými třemi dětmi v malém městě v Georgii. Je mezi sousedy známá tím, že má po babičce dar vidět do budoucnosti a umí také vykládat karty. Kdo by nechtěl poznat, co ho čeká? Plynutí času s občasným výletem do budoucnosti v malém městě přetrhne vražda Jessiky King, mladé bohaté nymfomanky, kterou najdou uškrcenou u rybníka. Prvním podezřelým je násilnický rasista Donnie (Keanu Reeves), který tyranizuje svou ženu (Hilary Swank), jíž Annie už dlouho radí, aby od něho odešla. Podezřelých přibývá. Je vrahem Jessičin milenec David (Greg Kinnear)? Nebo Buddy (Giovanni Ribisi), který byl jako dítě sexuálně zneužíván? Nebo je to snad Valerie, která věděla o napjatém erotickém vztahu svého muže k zavražděné? Pomohou zvláštní schopnosti k vyjasnění případu? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (506)

Eddard 

všechny recenze uživatele

"You're the soul of this film, Mrs. Blanchett and you just have to keep doin', what you doin'." Téměř dokonalý zástupce žánru pevně stojící na něžných bedrech jedné blonďaté Australanky. Krom ní se mi do paměti vpálila i postava Buddyho (skvělý Ribisi) a do atypicky vidlácké role obsazný Keanu Reeves. 80% ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Vždy jsem trošku zklamán, když shlédnu žánrově nevyrovnaný film, který jakoby nevěděl, čím má být především. Psychologické maloměstské drama se tu přetahuje s mysteriózním thrillerem. Vzhledem k zručné režii, ucházející atmosféře (hlavně jezírko se stromy) a především výbornému hereckému obsazení, se TDZ řadí k nadprůměrným thrillerům. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

No, když jsem to kupoval, tak jsem asi čekal větší bombu, ale nadprůměrný film je to každopádně. Je to slušný thriller, kterému nechybí zručná režie, dobrá kamera, hudba, herecké obsazení, vcelku originální myšlenka a obstojný (leč celkem předvídatelný) konec. Ale asi to nejlepší na tomto snímku je výtečná atmosféra, která ve vás opravdu vyvolá min. napětí. Co se týče těch herců; hlavně se mi líbil výkon Ribisiho, ale velice dobře zahrála samozřejmě taky Blanchettová. Zklamala mě jen Holmesová; přesto její výkon v Batman začíná byl horší. Plným počtem hodnotit nemůžu, bylo zde několik nesrovnalostí, které mi v tom brání (např. jak se asi mohl 1 ze synů s úsměvem podívat na svoji babičku, když tam vůbec nebyla; to měl stejně jako jeho matka vidiny?!), ale zaloužené 4* to jsou. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Tento film zjevně natočila LPŽ, Liga paranormálních živnostníků. Celý film v podstatě sděluje dvě věci: jak je hlavní hrdinka, vybavená schopností věštit, morálně čistá a jak je její vidění budoucnosti opravdové. Mezi neustálým hračičkováním se Zenerovými kartami se divák dozví, že je to vzorná matka, odvážná žena, oddaná vdova, citlivá kamarádka a jak v městečku supluje psychologa, kněze i policii. To vše samozřejmě jen za velmi malé obnosy (podivné, srovnám-li ji se skutečnými superstar parasféry). A má s tím jen problémy, nebožačka, jeden chlápek ji vyhrožuje vykucháním, jistý klient je vyšinutý násilník, všude samá nedůvěra, výsměch či nevděk. Ona se však nezlomí (následuje SPOILER), a když dojde na spravedlnost, postaví se správně na stranu nevinného, i když jí hrozil vykostěním dětí (KONEC SPOILERU). Zkrátka světice. Po obsahové stránce jde IMHO o film podřadný, po stránce formální o šedý průměr, byť prostý chyb. A jen tak mimochodem, k předvídání budoucnosti neslouží moderní pýthie, karty či křišťálová koule, ale diferenciální rovnice. Slabé **. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Sam Raimi se dal na dráhu krimithrillerů a po Jednoduchém plánu zabodoval i napodruhé. Tentokrát to sice není až taková "bomba", přesto ale jde o zručně natočený snímek se zajímavým scénářem a velmi dobrými herci. Jen mi ta zápletka přišla přece jen trochu průhlednější, což se ke konci také potvrdilo. Jinak by mě fakt zajímalo, proč měla Hilary Swanková v tomhle filmu dlouhé vlasy, když je nad nebe jasnější, že jí sluší krátké. Ale to jen tak na okraj. :) ()

Galerie (66)

Zajímavosti (17)

  • Ve scéně v čase 14:30 ve chvíli, kdy Annie Wilson (Cate Blanchett) vchází do dětského pokoje, se mění poloha jejího syna v posteli. V 1. záběru je uprostřed postele, ve druhém je více na levé straně. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama