Reklama

Reklama

Hranice nemožného

(seriál)
Rozhovor 20
Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller / Horor
USA, (2008–2013), 74 h 31 min (Minutáž: 43–81 min)

Hrají:

Anna Torv, Joshua Jackson, Lance Reddick, Blair Brown, Jasika Nicole, John Noble, Kirk Acevedo, Seth Gabel, Michael Cerveris, Mark Valley, Leonard Nimoy (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(100)

Příběh se točí kolem tří nepravděpodobných spojenců – půvabné a odhodlané agentky FBI, geniálního, ale duševně chorého vědce a jeho jízlivého syna s poněkud bouřlivou minulostí – kteří vyšetřují sérii bizarních úmrtí a katastrof, známých jako "Vzorec". (Warner Bros. CZ)

Videa (64)

Rozhovor 20

Recenze (557)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Tri či štyri hviezdičky? Preberám sa prvou sezónou a rozhodne to vyzerá ako solídny nasledovník Aktov X pre nové tisícročie. Avšak... avšak do hlavnej role by mi predsa len sadol niekto ako Fox Mulder a nie suchá blondínka, ktorá sa stále tvári rovnako a asi si myslí, že to uhrá veľkými očami, lenže k tomu má riadne ďaleko... Občas sa pri pozeraní chytám za hlavu a plačem "toto je agentka FBI?!" Všetci tam vedia byť úžasne emotívni (no tak dobre, to bol aj Mulder), ale trpí tým ich kompetentnosť. Jednoducho ma dráždi, keď na oltár zamotaného scenára padá zdravý rozum alebo pud sebazáchovy. To platí pre filmy aj seriály a asi sa to nezmení. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Dohleděno, zůstavilo mne navěky poznamenaného. Snaha budovat konzistentní příběh byla mnohokrát potlačena ve prospěch principu nenudit a když něco přestává fungovat, vůbec se s tím nemazat a změnit pravidla. Pokud se porušují pravidla, která logika filmu neměla dovolit porušit, naštve mě to (např. pokračování Matrixu). Pokud je ale součástí hry to, že fundamentální pojetí lze zcela postavit na hlavu, dokáže to být velmi osvěživé. Rozhodně tenhle seriál není pro suchary bez fantazie :) Nejlepší postavy: Samozřejmě Gene, v těsném závěsu Walter. Mnohokrát potěšila potměšilá camea (např. Diane Kruger) :) Docela důstojný konec. ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Akta X skombinované so seriálom Ztraceni. Všetko je dobre premyslené, do seba zapadajúce. No zároveň dostatočne otvorené a záhadné, že človek nevie čo môže očakávať v ďalšej časti. Výber hercov musím jednoznačne pochváliť. Konečne seriál, ktorý ide v stopách legendárnych Aktov X a zároveň dokáže posúvať nimi dosiahnuté hranice. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Užívate Likan7 napísal pri 9.!!! časti tento krásny komentár: "Když myslím na to, že mě čeká dalších 90 dílů, tak je mi úzko. Stále doufám, že se seriál jen rozjíždí a já se "zakoukám" ale už tomu přestávám věřit." Lepšie by som to nevyjadril. Ako, čo je to za seriál, ktorý nemá poriadnu zápletku pol série, človek tápe, nerozumie, čo sa deje? Je to seriál asi na trpezlivosť. Ktorú som ja nenašiel. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Seriál, od kterého jsem očekával originální a zajímavý průběh a přitom jsem dostal zbytečně komplikující se příběh, který mě ještě k tomu příliš nebavil, protože měl od reality hodně daleko. Ale to J.J. Abrams tak dělal vždycky. Z jeho seriálů jsem si oblíbil hlavně Lost, protože se odehrával na ostrově, jenže chvíli na to se to začalo komplikovat a nakonec se to stejně absolutně zprasilo. Tohle by dopadlo jinak? Zase by mi naložili tisíc otázek a odpověděli by sotva na setinu...(5/10) ()

Galerie (964)

Zajímavosti (64)

  • Dr. Bishop (John Noble) mluví o Ancylostoma duodenale, neboli měchovci. Parazita ukazuje na monitoru počítače, ale to, co vidíme, je larva brouka rodu Zofobas, která je ovšem nesrovnatelně větší. Měchovci nejsou ve většině svých stádií ani viditelní pouhým okem. Zofobas se hojně využívá ke krmení terarijních zvířat. Jde o neškodné zvíře krmící se organickými zbytky. (cze.Oi)
  • Koncem roku 2008 se hlavní představitelka Anna Torv vdala za svého seriálového milence Marka Valleyho. Na jaře 2010 se ale po několikaměsíční odluce rozvedli. (Sairina)
  • V některých epizodách je možné si všimnout, že vozy agentů mají místo poznávacích značek jména robotů z filmové série Hvězdné války ohraničené jedničkami. Příkladem je značka 1C3PO1. (tomeek)

Související novinky

Lance Reddick zemřel ve věku 60 let

Lance Reddick zemřel ve věku 60 let

17.03.2023

Šok a obrovská tragédie. Tak nějak by se dala popsat nečekaná zpráva o smrti herce Lance Reddicka, jemuž bylo pouhých 60 let. Hvězda nespočtu seriálových a filmových rolí se zapsala do paměti diváků… (více)

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

12.12.2016

Režisér Star Treku a sedmých Star Wars zatím neoznámil svůj další celovečerák, na televizní scéně ale zůstává plně činný. Ačkoliv se o Westworld staral hlavně Jonathan Nolan, jednalo se o Abramsovu… (více)

Zemřel Leonard Nimoy

Zemřel Leonard Nimoy

27.02.2015

"Život je jako zahrada. Zažíváme dokonalé chvíle, ale uchovat je můžeme pouze ve vzpomínkách." Takhle před několika dny komentoval život herec a režisér Leonard Nimoy, v němž určitě poznáváte pana… (více)

Abrams: SW VII, robopoldové a magie s Cuarónem?

Abrams: SW VII, robopoldové a magie s Cuarónem?

29.01.2013

J.J. Abrams se oficiálně stal nejvytíženějším filmovým a televizním tvůrcem na planetě. Především: studio Disney oficiálně potvrdilo, že DžejDžej opravdu podepsal smlouvu na režii Star Wars: Epizody… (více)

Reklama

Reklama