Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Odhodlaný teenager Din by se hrozně rád zase potkal s nejlepším kamarádem z dětství. A kouzelný drak, co umí plnit přání, mu ukáže, že možností má nepřeberné množství. (Netflix)

Recenze (73)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Tak čínskou verzi Alladina jsem čekal už od úplného začátku, tohle asi ani nemohlo s drakem co plní tři přání prostě evokovat cokoli jiného, ale jsem nakonec docela mile překvapený, jak se to povedlo. Opravdu jsem si to celé docela dobře užil, film mi utekl jako voda. Navíc se mi líbilo o čem se tu vypráví a i když to není v podstatě nějak inovativní příběh a skoro vše si dokážete předem odhadnout, díky sympatickým postavám, milé atmosféře a svěžímu tempu to prostě bez problémů funguje. Sice to není zrovna komedie roku, po pravdě jsem se u filmu doopravdy zasmál jen jednou (líbající se draci), ale i tak mám na konci takový ten příjemný pocit, díky kterému si dokážu film shrnout do jednoho slova "fajn". 7/10 ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Skoro v každé recenzi k tomuto snímku jsem narazil na slovo Alladin. Alladina jsem neviděl, takže můžu s naprostým klidem napsat, že jsem byl s touhle čínskou pixarovkou vcelku spokojen, zvlášť drak se povedl a byly to hlavně jeho hlášky, které se mi postaraly o slušnou porci humoru. Takže jo, byla to zábava. 4*+ ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Další fajn animák od Netflixu. Skoro se ty čtyři hvězdičky stávají standardem. Milé hlavní i vedlejší postavy. Zajímavý a poučný příběh. Zábavná podporující postava ala Oslík. A tak snad jen chování hlavních hrdinů v pár fázích příběhu bylo buď účelové kvůli ději a nebo typické pro číňany. I když na číňany bych vinu neházel, protože pod scénářem podepsaní nejsou. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

To je snad poprvé, kdy z Netflixu vzešel nějaký dobrý animák a taky je to snad poprvé, kdy Sony udělalo nějaký dobrý animák. Čili hned dvě prvenství. Sice je Kouzelný drak jen taková trošku jiná kopírka Aladina zasazená do Číny, ale překvapivě to funguje docela slušně. Děj mě zaujal, navíc mi přijde, že zachází krapet dál než Aladin, nebylo to trapné a bylo tu i čemu se zasmát, hlavní hrdina je sympatický a drak taktéž, dobře se mi na to dívalo a ani nemůžu říct, že bych se u toho nějak víc nudil. Vadí mi ale, že to prostředí Číny tam občas působí jako přidané na sílu a chybí mu přirozenost a pak mám ještě problém s přehnaně vyděračským závěrem a slabým vysvětlením motivů záporáka. Člověk je chápe, ale vše mohlo být přeci jen promyšlenější - třeba jsem čekal, že v tom bude víc zapojené to, že má tak skvělé bojové schopnosti. Ale jinak se mi to překvapivě líbilo, užil jsem si to, bavil jsem se u toho a rád se na to někdy kouknu znova. Slabé 4* ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Nadbíhání filmovýho průmyslu vůči čínskýmu trhu je - alespoň pro mě - neskutečná osina v prdeli. Ale protentokrát to výjimečně nevadí. Na první pohled působí 'Wish Dragon' jako laciná vykrádačka klasiky 'Aladdin'. Zdání však klame, jelikož jde o zajímavou variacii na jeho příběhovou formuli, jež je v podstatě analogií na klasické přísloví "Kdo chce moc, nemá nic." ...... Nehledě na primitivní animaci, plochost fikční anabáze a žánrová klišé, 'Wish Dragon' vkusně těží z toho nejlepšího, co může animovaný žánr z narativního hlediska nabídnout a přidává k tomu plnohodnotnou perdu morálních poselství. A ač primárně staví na relativně prostých pohádkových motivech, disponuje mnoha realistickými prvky a aspekty – ať už vezmu v potaz líčení třídních rozdílů anebo kritiku materialismu, nejde zrovna o cílovku pro nejmenší. 'Wish Dragon' tak nejenže splňuje předpoklady pro kvalitní animák, ale zároveň je s asijskou hravostí strká do kapsy. Určitě bych se nestyděl za pokračování. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (2)

  • Hned v úvodu, když děti pouští draka, držíc se šňůry, protáhne je to pod bambusovými tyčemi na prádlo a šňůra projde bez přerušení skrz bambus. (finy_cz)
  • Jackie Chan nadaboval Longa v mandarínské verzi a diváci mluvící anglicky si ho tak neužijí. (Rominator)

Reklama

Reklama