Reklama

Reklama

The Boy

  • USA The Boy (více)
Trailer 3

Greta je mladá Američanka, která začne po svém příjezdu do Anglie pracovat jako chůva v odlehlé vesnici. Po nástupu na místo zjistí, že osmiletý chlapec, o kterého se má starat, je porcelánová panenka v životní velikosti. Jeho rodiče mu věnují stejnou péči jako jejich předchozímu živému, který před dvaceti lety zemřel a s jehož smrtí se stále nemohou vyrovnat. Rodiče pro Gretu připraví seznam činností, podle kterého má o chlapce-panenku pečovat. Gretě je ovšem list nejprve k smíchu a dělá si z přísných pravidel legraci. Až po řadě rušivých a nevysvětlitelných událostí si Greta s hrůzou uvědomí, že práce chůvy v této rodině bude asi její nejhorší noční můra. Vypadá to, že panenka je skutečně naživu! (Bohemia MP)

(více)

Videa (10)

Trailer 3

Recenze (412)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Bell roste film od filmu. Tématicky se nejedná sice o nic překvapivého a vlastně ani zpracování není nijak neobvyklé, ale jednak se zadařilo s atmosférou starého sídla, našlo se pár napínavých chvilek a hlavně se povedl casting s víc než sympatickou Lauren Cohan. Její postava se navíc nechovala iracionálně a ve stresových situacích, světe div se, neječela jako když jí na vidle berou. A nakonec mě dostala i samotná pointa, kterou sice bylo možné vytušit, ale mě se to nepodařilo a díky bohům za to. Jen tak dál. 75% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Horor by měl v první řadě děsit. To se tomuhle snímečku nepodařilo ani náznakem. Atmosféra byla absolutně bez šťávy. Přemisťování panenky mimo záběr kamery opravdu není věcí, která by měla potenciál povolit moje svěrače operující v zadní části těla. Panáček se přemisťuje zhruba hodinku, takže zíváte a sledujete vesměs stále to samé. Milým překvapením pro mě byla účast Meggie, která si odskočila z Walking Dead. Před zhlédnutím jsem si její účasti nevšiml, takže jsem byl minimálně zvědav, jak si povede v celovečerním filmu. V seriálu patřila k nejpěknějším herečkám. Než se rozhodla zkrátit si vlásky a vytvořit si účes, který ji absolutně nesluší. Nicméně neměla tam ani žádnou pořádnou konkurenci. Když už se tam někdo přitažlivý zjevil, tak ho dlouhý osud mezi živými nečekal. Zde Lauren ukázala, že je fajn herečka. Jen si nevybrala ideální půdu. Totálně nepřitažlivý děj bych nevytáhl na výslunní ani já. Jedinou koukatelnou částí pro mě byla, shodou okolností, právě část, která se většině zdejších uživatelů nelíbila. Zdejší uživatelé ovšem zpravidla absolutně nerozumí filmům, takže je třeba brát jejich hodnocení s rezervou a nepřikládat mu váhu. Snímek nabral alespoň nějaké grády a nebyl na moment trapnou uspávačkou. Proto nedávám odpad. Celkově ovšem cítím intenzivní zklamání. ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Pozor, spoilery (speciálně tučně pro jednoho zvlášť otravného chlapce). Celkem sympatické rozřešení má tento jinak obyčejný horůrek. Nebylo ani trochu nečekané, ale v záplavě všech těch nadpřirození je jedno - no, reálné se úplně říct nedá, ale dejme tomu teoreticky možné řešení celkem osvěžující. Ovšem zase ty klišé. Během úprku o život Malcolm pronásledovatele asi třikrát složí ranou do hlavy a místo toho, aby využil situace a dorazil ho, začnou s Gretou zase utíkat. Protože podle dalšího klišé víme, kdo musí zasadit poslední ránu. Ach jo. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Na Lauren Cohen se dobře dívá,navíc je evidentní,že hrát umí,ale tím jsem vyjmenoval všechny klady filmu.Atmosféru nebylo z čeho vybudovat,Ben Robson jako Cole byl zoufale nepřesvědčivý,scénář se tvářil znuděně a unaveně,loutka nebyla děsivá(Batole z Toy Story 3 ji kdykoliv strčí do kapsy),krátce před závěrem se snímek změní v Pátek 13. a na závěr přijde twist-závěr filmu chybí.Vskutku nekonvenční.Připomíná to vtip bez pointy. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

V prvom momente zaujme herečka L. Cohan, ktorej meno asi nikto nepozná, ale každý kto sleduje Walking dead okamžite spozná jej tvár. Hororom som sa nikdy nevyhýbal a tento mal celkom slušné ohlasy, takže som mu rád dal šancu. Atmosféra sa buduje postupne a celkom to vychádza. Film skrýva i peknú pointu a trochu krvavejší záver, ukončí inak vyslovene atmosferický horor. 70%. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (6)

  • Vo filme zaznejú dve skladby od nemeckého skladateľa Johannesa Brahmsa, ktorého meno nesie aj chlapec Brahms.
    Jedna z nich je Brahmsova "Uspávanka", ktorú hlavná hrdinka hrá na čembale. Druhá z nich je "Maďarský tanec č.5", ktorý hrala Košická štátna filharmónia. (syth108)
  • Přestože se film má odehrávat v Anglii, byl natáčen pouze v Kanadě. A to ve městě Victoria ve vile Craigdarroch Castle, která posloužila jako dům Heelshireových. (hansel97)

Reklama

Reklama