Reklama

Reklama

Všichni svatí mafie

  • USA The Many Saints of Newark (více)
Trailer 2

Všichni svatí mafie je dlouho očekávaný filmový prequel k oceňovanému dramatickému seriálu HBO Rodina Sopránů. Mladý Anthony Soprano vyrůstá v jedné z nejbouřlivějších epoch v dějinách Newarku a dospívá v muže právě ve chvíli, kdy povstávají soupeřící gangsteři a zpochybňují nadvládu mocné zločinecké rodiny DiMeových nad rasově rozděleným městem. V této proměnlivé době se ocitá i jeho zbožňovaný strýc Dickie Moltisanti, jenž se snaží skloubit své profesní i soukromé povinnosti. Díky jeho vlivu se z vnímavého mladíka stane všemocný mafiánský boss, kterého svět později pozná jako Tonyho Soprana. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (62)

Ediebalboa 

všechny recenze uživatele

Návrat k rodině Sopranů, který bohužel velice rychle vyšumí do prázdna. Zaslouženě. Neznalým věhlasného seriálu HBO nabízí pouze motivy již x-krát viděné v jiných gangsterkách a ohledně fanservisu snímek též nijak neohromí. Mnoho známých se sice zjeví, ale jejich postavy přichází a odchází jen podle toho, jak se zrovna tvůrcům hodí do krámu (dokonce i během přestřelky). Těžko v tom pak hledat nějakou silnější scénu. Tímto mdlým prequelem Alan Taylor akorát stvrzuje, že když už není schopný zabodovat ani na „domácí půdě“, která mu před 20 lety nakopla kariéru, tak je nejvyšší čas, aby od filmů upustil nadobro. ()

Brooks 

všechny recenze uživatele

Tak trochu podfuk na očakávania fanúšikov seriálu. Postava Tonyho, od ktorej sa očakávalo, že bude hlavnou tu je za vedľajšiu a namiesto nej sa hlbšieho rozpracovania dočkala postava strýčka Dickieho, ktorá v seriáli absentuje. Dá sa to prežiť, pretože je to postava zaujímavá a dobre zahraná. Viac priestoru mohli dostať rodičia (Bernthal a Farmiga) a strýko Junior (Stoll). Scenár je čistý fanservis, mixujúci scény, ktoré "vypľňajú medzery" s novou zápletkou šumiacou do stratena (vojna s černošským gangom). Zamrzí aj rozhodnutie upustiť od realistického, rodinného zafarbenia, tak typického pre Sopranovcov. Film má bližšie ku scorseseovkám, ale tie mali vždy oveľa lepšie scenáre a osobitejší režijný rukopis. 3* ()

Reklama

Tjaden 

všechny recenze uživatele

Jako obrovský fanoušek The Sopranos jsem se na tento prequel zpočátku moc těšil, nicméně po prvotních ohlasech amerických diváků i zhlédnutí zdejšího hodnocení jsem se připravoval na zklamání, kterého se mi nakonec i dostalo. Film jakoby celou dobu rozpačitě kolísal mezi tím, zda chce být pouze stylovým doplněním seriálu, nebo plnohodnotným gangsterským snímkem. I kvůli tomu jako celek nefunguje. Osobně bych mnohem raději uvítal příběh točící se kolem Tonyho dospívání, nikoli kolem Dickieho Moltisantiho. Místo jeho románku s mladou otcovou manželkou či konfliktu s afroamerickými gangy bych raději sledoval vývoj postav, které měly pro pozdější děj seriálu hlubší význam. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jedno ze zklamání roku ?? !Film je prequelem ke kultovnímu seriálu Soprano Brothers, který jsem bohužel neviděl, ale doufal jsem, že film dokáže obstát samostatně a jelikož gangsterky rád mám, tak jsem zde očekával adepta na Gangsterku roku ( ono té konkurence moc nebylo, ale s výsledným dojmem moc spokojen nejsem).Alan Taylor, který má na kontě Thora a posledního Terminátora, tak by se i jeden těšil na akčnější podívanou ve stylu Gangster Squad. leč natočil spíš něco ve stylu Irishmana a to mi úplně nevoní.Prostředí 60. let New Jersey je super, kostýmy, móda, krásné ženy a gangsterký kabát to bezpochyby má, ale to je tak všechno. Jedna krátká přestřelka za celý film je opravdu nemilé, kor když je k dispozici Punisher- ten je trestuhodně nevyužitý. Není tu žádný pořádný záporák, žádná pořádná touha po moci, žádná válka v ulicích, nedostatek mrtvých, tempo je pomalejší, zkrátka tomu chybí drajv a působí to spíš jako úvodní epizoda k seriálu, kde se mají začít dít velké věci. Kdo viděl seriál, bude nadávat ještě víc anebo naopak bude spokojen, já se i přes ty nedostatky vyloženě nenudil, je to látka, při které nebudu trpět ani kdyby tam jen banda chlapů v klouboucích pili whisky a kouřili doutníky, ale rozhodně je to promrhaný potenciál. Řemeslně, herecky ( Ray Liotta!) i technicky slušné, ale snadno zapomenutelné.Michela De Rossi je, ale ukrutná kočka !Příběh 3/5, Akce 1/5, Humor 0/5, Násilí 2/5, Zábavnost 3/5 Hudba 3/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 3/5, Napětí 2/5, Emoce 1/5, Herci 4/5.6/10. ()

cpt.Lynch 

všechny recenze uživatele

Hlavní a zásadní chybou je, že po fenomenálním úspěchu The Sopranos si netroufli prequel natočit jako seriál! Takhle se do filmu snažili dostat spoustu věcí a bylo na to velmi málo prostoru, navíc ho ještě dost promrhali. První třetina se snaží představit postavy, ale i fanoušek musí být na pozoru, aby se zorientoval. Dějová linka s černochy je o ničem a jsou z ní jen cítit ty černošské povinné kvóty. Smutné. Další promrhaný čas je strejda Liotta ve vězení. Nové postavy jsou unilé. Původní postavy někdy až přehrávají, aby na tak malém prostoru ukázaly, čí jsou mladší kopií (Livia, Pauli, Silvio). Ale jinak je casting „původních“ hrdinů super. Rozhodně to není film pro někoho, kdo není fanoušek Sopranos, ale chuj s takýma :). Znovu opakuji, že je velká škoda, že to nešlo do seriálu. Takhle je to celkem zklamání. Ale ta nostalgie mě chytla za srdíčko, to se musí nechat. Ten pocit: Tohle je mladej Paulí… Mladýho Soprána hraje mladej Gandolfiny. 3,5* ()

Galerie (83)

Zajímavosti (4)

  • Název filmu vychází z anglického překladu italského jména Moltisanti, kolem nějž se děj filmu točí. Znamená to „many saints“ („mnoho svatých“). (Radiq)

Související novinky

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

01.09.2022

Režisér Miguel Sapochnik, mimo jiné tvůrce nejlépe hodnocených epizod Hry o trůny, se původně do světa Západozemí vracet nechtěl. Museli ho nakonec přemlouvat scenárista Ryan Condal a autor předlohy… (více)

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Duna se znovu odsouvá

Duna se znovu odsouvá

26.06.2021

Očekávané sci-fi studia Warner Bros., s nímž by mohl režisér Denis Villeneuve (Příchozí, Sicario) pomýšlet i na Oscary, se opět odsouvá. Tentokrát naštěstí jen o tři týdny, a to z důvodu, aby film… (více)

Reklama

Reklama