Reklama

Reklama

Město divů

(seriál)
  • USA Magic City
Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2012–2013), 13 h 44 min (Minutáž: 47–55 min)

Hudba:

Daniele Luppi

Hrají:

Jeffrey Dean Morgan, Olga Kurylenko, Danny Huston, Steven Strait, Christian Cooke, Jessica Marais, Elena Satine, Dominik García-Lorido, James Caan (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Miami Beach, 1959.
Zatímco Ike Evans oslavuje Nový rok ve svém luxusním hotelu Miramar Playa, Havana padá do rukou Castrových rebelů. Jsou to neklidné časy v Miami, ovšem zároveň je to místo, kde je třeba být. Jsou tu Kennedyovi, mafie i CIA. A je tu také Ike, hvězda svého hotelu Miramar Playa.
Jenže za všechno se platí. Aby mohl financovat svůj sen, upsal Ike duši mafiánovi Benu Diamondovi, jemuž přezdívají Řezník. Ikova manželka Vera, bývalá showgirl i jejich tři děti k němu vzhlíží a považují ho za čestného muže. Ike však, i kdyby chtěl, nemůže porušit smlouvu s ďáblem. Jeho život je jedno velké divadlo. Vlastně nic v hotelu Miramar Playa není jak se zdá. Přes den se všude hemží klauni a hosté se nadšeně učí ča-ču. V noci se však manžílkové tajně schází s prodejnými krasavicemi, zatímco ostatní obyvatelé Miami se scházejí, aby si poslechli legendární zpěváky, muzikanty a komiky.
Ikův svět je vratký jako domeček z karet a on se ho snaží udržet pohromadě, bojuje za svou rodinu a Miramar Playa... ve Městě divů. (HBO Europe)

(více)

Recenze (51)

arbitr 

všechny recenze uživatele

(7) Pomalejší rozjezd, ale pak se mně ta retro mafiánská atmosféra dostala pod kůži, k tomu krásné ženské, a tak po první sezóně (8 ep.) jsem litoval, že byla tak krátká. Další řada je doufám nabíledni a já si přeji, ať je to co nejdříve. Po druhé sezóně (8 ep.) přichází od stanice Starz špatná zpráva, že seriál končí. Jak už bývá poslední dobou pravidlem, když se začně nějaký seriál slibně rozjíždět. Druhá polovina druhé sezóny už měla všechny atributy mafiánského seriálu, jakých nikdy není dost, ale nově připravované seriály a hlavně rating jej holt pohřbil. Pro mě velká škoda, ale věřím Starz, že v budoucnu uvolněné místo zaplní opět kvalitou. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Ale chvílemi to bylo trápení. Nadšení z perfektně stylizovaných cigaretových a alkoholových dýchánků zpočátku dokázalo zakrýt často otřesné neherectví všech přítomných. Jenže když obrázky omrzely, nezbylo nic, než zajímavá zápletka někde mezi Kmotrem a Kasinem s hrstkou zajímavých, ale předvídatelných postav a povedenou hudbou (ať už tou filmovou nebo dobovou). Oproti konkurenci však lákavý základ Magic City nedokážou podpořit právě herci, naopak si ještě pro sebe berou zbytečný prostor při řešení několika naprosto zbytečných dějových linek, a tím na onu konkurenci na hony ztrácí. S přibývajícími díly se od tohoto podstatného problému ale dá odhlédnout a soustředit se pouze na ty krásné obrázky, o kterých je seriál očividně především. A přestože by ani to na slušné hodnocení obyčejně nestačilo, závěrečná epizoda druhé řady zachránila co mohla a v televizním mafiánském světě se svým nábojem a elegancí, s jakou dohraje rozehrané partie a zároveň načrtne nové, prakticky nemá obdoby. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Po první sérii, well, pretty good, ale ten správnej pocit z toho nemám. Hlavní mínus je špatnej casting na roličky mladejch krásnejch postav, kterejm ale silně chybí nějaké charisma (oba Ikovi synové, pokojská Mercedes - ta je úplně nejhorší krok vedle). Dál mi tam taky chybělo trochu víc násilí a když už tam byly nějaké ty krvavé scény, zbytečně moc v nich chrstala přehnaně krev. Děj taky někdy docela nudí. Z jinejch věcí je ale málo věcí, co se dají vyloženě vytknout. To retro je fakt vychytaný, ostatní herci docela ok a prostě se na to dá koukat. Akorát zatim nechápu ten název Město divů - asi abych se divil, kde ho vzali... Ale má to našlápnutej dobrou cestu do druhé série, takže uvidíme. Druhá série je na tom skoro stejně. Docela se to táhne, ale ke konci jsou některé dějové linky dost osekany a odflákly. Tím pádem úplně ztratily na významu a v podstatě tam nemusely vubec být. Jinak děj sice graduje, ale ne nějakym závratným tempem. Nedosáhne to holt toho vrcholu, kterýho by to dosáhnout mohlo a mělo. Připadalo mi to, že plánovali i další sérii, ale najednou to museli všechno rychle utnout. Jinak scény s násilím, akcí a zabíjením byly povedené a jenom kvůli tomu je mi líto, že to už skončilo. Ale fakt jenom kvůli tomu. Škoda. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Když se v tom člověk začne pitvat, tak může dojít k názoru, že postavy jsou až příliš povrchní, děj moc černobílý a některé herecké výkony za mnoho nestojí. Ale také je tu atraktivní hotelové prostředí, typický rukopis pro mafiánské filmy, tempo a postavy, ke kterým zaručeně získáte sympatie i odpor přesně tak, jak to tvůrci zamýšleli. A jestliže Olga Kurylenko leze místy na nervy a představitel Dannyho je až příliš jako Brandon Walsh, stojí tu oproti nim příjemný výkon J.D.Morgana, sexy Jessica Marais a hlavně záporák, v podání Dannyho Hustona, který se stal synonymem pro odporného bastarda. A když stávající obsazení doplnil v druhé sérii ještě James Caan, nebylo co řešit. 90% a doufám v třetí řadu. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Neustálé šukání a nahý holky v bazénu nenahradí kvalitní dialogy, scénář a herecké výkony (např. Kurylenko je příšerná). Čtu tady přirovnání ke Casinu nebo Sopránovým...ani náhodou. Seriál (narozdíl od zmíněných) klouže po povrchu a jednoduše není uvěřitelný. Průměr. Bohužel:-( Zlatý Boardwalk Empire - TO je pravý retro seriál z prostředí mafie! ()

Galerie (341)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo na Miami Beach. (prokda)
  • Tlustý svazek, který si v posteli v druhém díle seriálu čte Vera Evansová (Olga Kurylenko), je kniha Exodus, nejznámější a nejprodávanější dílo amerického autora Leona Marcuse Urise. Kniha o 626 stranách s židovskou tématikou byla prvně publikovaná v roce 1958 Doubleday & Company. (Conspi)
  • Seriálová role Bena Diamonda je producentem a tvůrcem seriálového námětu Mitchem Glazerem psaná přímo pro dispozice herce Dannyho Hustona. (Conspi)

Reklama

Reklama