Reklama

Reklama

Gomora

(seriál)
  • Itálie Gomorra - La serie (více)
Trailer
Itálie / Německo, (2014–2021), 48 h 20 min (Minutáž: 42–57 min)

Předloha:

Roberto Saviano (kniha)

Hudba:

Mokadelic

Hrají:

Marco D'Amore, Fortunato Cerlino, Salvatore Esposito, Fabio De Caro, Christian Giroso, Giovanni Buselli, Carmine Monaco, Lino Musella, Marco Palvetti (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(58)

Obsahy(1)

Gomora, seriálová adaptace úspěšného románu Roberta Saviana, nás zavádí do temných a nebezpečných uliček Neapole, kde se nachází centrum zločinecké organizace Camorry. Poté co je Pietro Savastano, jeden z největších a nejobávanějších kmotrů neapolské mafie, zajat a poslán za mříže, jeho prává ruka, třicetiletý Ciro Di Marzio, spatřuje svou příležitost v tom, že se konečně stane novým vůdcem. Jeho čas však ještě nedozrál. Zatímco je Pietro ve vězení, velení zpočátku přebírá jeho manželka Imma, protože jejich syn Genny - Pietrův právoplatný dědic - se v Hondurasu zaučuje v "řemesle". Soupeřící klan vedený Salvatorem Contem mezitím spřádá plány, jak zneškodnit Savastanovy jednou provždy. Válka o převzetí kontroly nad "systémem" právě vypukla, a to na území, které stále bojuje, aby nadvládě zločinu a bezpráví nepodlehlo. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (156)

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší realistický gangsterský filmový počin ever - s knihou to moc společného nemá a s tím nemastným filmem z roku 2008 moc taky ne. Naprosto famozní brutální popis fungování Camorry v Neapoli, není to americká huráá akce s velkými výbuchy, ale postupný popis fungování organizovaného zločinu zobrazený na jedné čtvrti, kde vládne panáček jménem Savastano. Hlavním hrdinou je jeden z jeho pěšáků hraný Marcem DAmorem, který je velmi podobný autorovi knižní předlohy Savianovi - náhoda? ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Realistická sonda do neapolské mafie se skvělým průvodcem, perfektně zahraným Cirem Di Marziem, jehož vzestup a pád připomíná antickou tragédii. Poslední slovo má však opět on jako Nesmrtelný a setkává se s přítelem i nepřítelem v jedné osobě - Gennarem Savastanem. Poslední díl páté série je nekompromisní hlavně ke svému divákovi, protože přichází loučení se všemi v extrémní podobě. ()

Reklama

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Dali jsme si to letos komplet, po kouscích, střídmě, aby se nám to příliš nezajedlo. A dobrý to bylo. První tři série jsou taková mafiánská soap opera říznutá bromancí dvou hitmanů a v té čtvrté se konečně rozjedou drtící kola intrik, korupce a systematického vraždění naplno. Finální záběr s pohledem Gennara upřeným do kamery byl už jen hřejivou třešinkou na dobře odvedené práci italských borců od filmového fochu. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

zde se ukázaĺo v praxi jako pravdivé pořekadlo "Ševče drž se svého kopyta "Italové si to natočili podle svého bez obvyklého randálu a chaosu který točí jiné země..Neznámé neotřelé tváře,vynikající kamera.prostředí do kterého je seriál zasazen.Potěšilo že šly dva díly za sebou protože čekat týden na svých padesát minut otráví a tak nějak si člověk rozmyslí jestli to chce podstupovat půl roku ()

Romario 

všechny recenze uživatele

Ani jsem nečekal, že mi tenhle seriál přiroste až tak k srdci, že mi bude líto, když dohraje poslední 12. díl první série. Příběh mi sedl od prvního dílu, ale pod kůži se dostával stále víc, nemalou zásluhu na tom měla i fantastická hudba. V rámci žánru dokonalost. Skvěle natočeno, perfektní vývoj postav, hlavně u Gennyho Savastana, ale i jeho matka a Ciro jsou zajímavé charaktery. Chci víc! ()

Galerie (957)

Zajímavosti (20)

  • Nakrúcanie prvej série trvalo 30 týždňov a okrem Neapola prebiehalo v Miláne, Ferrare, Ríme a v Barcelone. (Sufferer)
  • Počas filmovania prvej série sa kaskadéri a odborníci na zbrane zúčastnili na 100 dňoch nakrúcania. (Sufferer)
  • V scéne, kde Malammore (Fabio De Caro) sleduje z výšky sídliskového balkóna opätovný rozbeh drogových obchodov dona Pietra (Fortunato Cerlino), hrá skladba od talianskeho rapera Enza Donga s názvom „Secondigliano Regna“. (Patrik200s)

Související novinky

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Itálie na nic nečeká

Itálie na nic nečeká

29.06.2014

Především díky senzačnímu mezinárodnímu úspěchu Velké nádhery se dostává italské filmové produkci v posledním roce velké pozornosti, důvěry sponzorů a zástupci domácí scény se snaží, aby tento úspěch… (více)

Reklama

Reklama