Reklama

Reklama

Akta X - Návrat

(série)
Trailer 4
Drama / Horor / Thriller / Mysteriózní / Sci-Fi / Komedie
USA, 2016, 4 h 18 min (Minutáž: 42–44 min)

Tvůrci:

Chris Carter

Kamera:

Joel Ransom

Hudba:

Mark Snow

Hrají:

David Duchovny, Gillian Anderson, Mitch Pileggi, William B. Davis, Lauren Ambrose, Robbie Amell, Joel McHale, Annet Mahendru, Annabeth Gish (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Téměř 14 let po odvysílání původního seriálu se otevírá další strhující kapitola Akt X v šesti epizodách, za kterými tradičně stojí tvůrce a producent Chris Carter. V hlavních rolích slavných agentů FBI, Foxe Muldera a Dany Scullyové, se opět představují David Duchovny a Gillian Anderson. V roli Waltera Skinnera, náměstka ředitele FBI a nadřízeného obou agentů, který zručně balancuje na hraně mezi loajalitou k oběma detektivům a odpovědností vůči nadřízeným, se jako obvykle objevuje Mitch Pileggi. Užijte si návrat jednoho z nejdéle vysílaných sci-fi seriálů v televizní historii, popkulturního fenoménu, který se může pyšnit cenou Emmy i Zlatým glóbem. (Magic Box)

(více)

Videa (8)

Trailer 4

Recenze (134)

Heero 

všechny recenze uživatele

Bohužel, starý dobrý X-files jsou pryč a jiný už to nebude. Od této nové série, která mohla hodit po 14 letech neuvěřitelný come-back, potenciál a námět na to měla, jsem čekal opravdu hodně. Skalní fanoušky X-files musím zklamat. Toho, kdo nechce být zklamán, odrazuji. Z X-files S10 se stala trapná komedie, která ovšem v popisku žánru chybí. Problém je to, že kdybych si chtěl pustit komedii, tak si nepouštím Akta X. Z mysterióznosti, záhadnosti a paranormálních jevů nezbylo vůbec nic. Mulder je znuděný, nebaví ho to, a vlastně sám řekl, že ničemu z toho, co bylo, již nevěří. Na Scullyovou je žalostný každý pohled, já nevím co to je, jestli nějaký botox, či co, ale ta její držka nám naznačuje, že je čas se na to vykašlat a říct X-files papa. Viděno 5 dílů a the end. I dont want belive. ()

Tom_Lachtan

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle nová série je jako taková docela super, vrací se vlastně všechno, co bylo v minulých sezonách a to v dobrém i zlém, jen jedna věc tu chybí a to pro mě jedna z nejpodstatnějších - tajemno. Od prvního dílu (první a poslední díl jsou ryze mytologické) je všechno ukazováno... Až příliš, čemuž nepomáhá ani televizní cgi, které někdy bije do očí, přitom by stačilo neukazovat všechno a něco nechat zakryto, prostě princip Čelisti. A stejně tak mi přijde škoda, že se znovu jede na jednotlivé epizody, vždyť tohle má jen šest dílu, do pytle, kdy jindy najet na celistvý příběh a to i za cenu, že bychom přišli o neskutečně sebeparodickou třetí epizodu (o=´. A co je super? Scullyová a Mulder jsou zpátky, znělka úplně stejná jako před dvaceti lety a chytrý mysteriozně-detektivní seriál s notnou dávkou skepticismu tu prostě žádný jiný stejně kvalitní od konce seriálu stejně nebyl a dost možná ani nebude. Dal bych čtyři, ale nejde to, ten odpornej clifhanger je natolik hnusplný, že by si jeho tvůrce zasloužil vykostit bez použití anestetik. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Důstojné pokračování ikonického seriálu. A to se vším všudy. Takže i s nezaměnitelnou atmosférou, obrovskou nápaditostí a nevyrovnanou kvalitou epizod. Jen jedna věc se změnila. Mytologie, která byl dříve tahounem, je dnes brzdou. První a poslední díl jsou jednoznačně nejslabší z půltuctu příběhů. A je na nich nejvíc cítit, jak je celý koncept zastaralý a dnes už téměř naivní. Naopak, když tvůrci hodili za hlavu křečovitou snahu nezklamat a natočili i něco pro radost, vyprodukovali nejlepší díl celého revivalu. I proto, že jsem ji podvědomě neporovnával se současnými, po všech stránkách sofistikovanějšími projekty. Řečeno s nadsázkou. Když postavím do ringu Akta X a Games of Thrones, tak je GoT sežerou zaživa. Jenže když vznikal koncept Akt X, tak fantasy seriálům vládla Xena. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takže návrat Aktov X prebehol vo veľkom štýle a sexi Scullyová dozrela ako víno do krásy tak aj do chuti. Herci síce zostarli - aj keď v tomto prípade skôr dozreli, no to neubralo ani na šťave a dokonca ani na zaujímavosti celého seriálu a už prvá epizóda dokazuje, že pôjde o veľmi kvalitnú minisériu. Celkovo je ale škoda, že celá séria sa skladá len zo 7 epizód (prípadov) a z toho majú na príbeh vplyv asi len prvá a posledná epizóda, nakoľko len tieto dve epizódky rozvýjajú hlavnú myšlienku o pravde niekde vonku a celkovo ten vládny komplot, ktorý tvorcovia celé roky taja. Ostatné prípady či už vtipné, depresívne alebo tajuplné nemajú na príbeh ale na zaujímavosti im to neubralo. Finálna epizóda je neskutočne zaujímavá a má pár perfektných momentov - to ten cliffhangerovský koniec, z ktorého mi padla sánka až do samotného ufónieho pekla bol teda pekný flus do tváre. Ostáva mi len dúfať, že 11.sezóna je na ceste. (Hodnotenie - Epizóda 1,4,5,6 ***** / Epizóda 2,3 ***) ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Nechápejte mě špatně, jsem absolutně pro, aby se Akta X vrátily do TV a pevně doufám, že to nekončí touhle šestidílnou sérií, zatím mi ale přijde dost zvláštní a totálně roztříštěná. První dva díly na sebe navazují, pak zničehonic ten bizarní (ale fakt dost vtipnej) díl s plazem, pak zase nenavazující drama díl a teď takovej podivnej polo-humornej polo-vážnej (nejlepší scéna rozhodně Mulderův trip, ten chlap sakra vááálí). Dost by mě zajímalo, jak tohle hodlají inteligentně uzavřít. Nejlíp, kdyby se rovnou pustili do plnohodnotný série. Rozhodně jsem z toho ale dostala chuť začít se zase koukat pěkně od začátku. ()

Galerie (140)

Zajímavosti (3)

  • Ve 22. minutě dojde k vypnutí ventilátoru (umělé plicní ventilace) sestrou, hodnoty se změní a dojde k zástavě srdce. Během chvilky vstoupí do pokoje dva agenti, sestra ventilátor opět zapne a pacient je během vteřiny opět stabilní, což nedává smysl. (Winster)

Reklama

Reklama