Reklama

Reklama

Picard cestuje časem a snaží se zabránit zničení lidstva. (SkyShowtime)

Recenze (46)

Lamount 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Holt finale kultovniho serialu, jak se patri. Posadka kapitana Picarda si nemohla prat lepsi rozlouceni - tedy rozlouceni s TV obrazovkou, protoze posadku cekalo jeste nekolik filmovych eskapad. Zavrseni serialu s cestovanim v case a vyobrazenim oblibenych postav v budoucnosti ci "alternativni budoucnosti" se vydarilo! ()

Gemini 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úderný dvojdíl TNG, ve kterém se dostaneme až ke kořenům nejen lidské civilizace, ale přímo života na naší planetě. A kdo jiný by si s tím mohl pohrávat než starý známý Q? ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi jsem seriálovou Novou generaci sledoval už hodně dávno a pamatuji si jí trochu jinak. Závěrečný film má celkem zdařilý námět, ale tomu naivnímu zpracování plného logických děr a tradičních technokeců se nešlo nesmát. Asi nejvíc mi zavrtalo hlavou rozrůstající se anomálie v budoucnosti. Pobavil mě i záběr Jonathana Frakese skrz telekomunikační okno, kde snad tvůrci použili záběry z pilotního filmu, aby docílili jeho mladického zjevu....a Q mi skutečně moc nesedí, jeho řeči, obzvláště ve Francii před 3mi a půl miliardy let o aminokyselinách, byly slušně mimo. Mimoto, co tam dýchali? :-) Nebo to byla jen představa? Jako vlastně celý tenhle díl? Jo jo, jsem pruďas, je to Star Trek, chápu :-) ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mírné zklamání, že toto dlouhé vesmírné dobrodružství ukončil díl s Q, ale nakonec to nebylo tak špatné. První polovinu jsem se sice dost nudil ale druhá stála zato. Každopádně mi bude Nová generace chybět. 70% ()

malylada

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobrá rozlučka, i když bych čekal větší emocionální nostalgii s lepším příběhem. Loučení přicházelo už v předchozích dílech s touto nezapomenutelnou partou. Určitě to patřilo k těm lepším dílům.......7/10 ()

Terva 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

CITÁT - To bylo víc jak sen. Ty vůně........... Mimozemšťani a cestování časem, co více chtít? Jen škoda, že příběh je natočen v roce 1995. Dnes by to byl supr pilotní příběh. CITÁT - Q? No to je písmeno v abecedě, myslím.......... ()

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, přesně. Konči to tam, kde to začalo. My, co jsme v 90tkách vyrůstali či lépe řečeno byli ST formováni, jsme co vím, z toho byli dosti odvaření, byť někdo více, někdo méně. To už tak bývá. A stejně jako u pilotu, i zde existuje director´s cut, který obsahuje několik sice krátkých ale parádních scén, které pro ty, co to viděli mnohokráte, tvoří ještě větší zážitek. Možná by se zpětně dnes dalo i říci, že STP začíná tam, kde se odehrává část děje. Velké plus za doplněné části v době Farpointu, což pro ST maniaky už tak vysoký zážitek ještě zvýrazňuje. Jasně, že se též nedá moc srovnávati pilot a tento film/díl, když TNG urazilo za těch 7 let dlouhou cestu plnou výmolů, vývoje a nutných škobrtnutí, které jsou ovšem dnes u některých nových ST s., až příliš časté. V každém př. jde o co se týče ´´závěru´´ (proč ty úvozovky? Inu, páč zakončení TNG je až v ST VII, který se ovšem kvalitou na tento počin nehrabe ani omylem) jsme nemohli dostati lepší vizitku, než tuto. Jsem o tom přesvědčen. Proč už dnes není zřejmě nikdo ochoten či schopen dodati takovýto kvalitní trek, netuším, nevím. Přece to snad už navěky nebude jen o lensflérech a nadbytku modrých neonových světel a odfláklých a nezřídka nesympatických postavách? Čest zatím jediné 2 roky staré, vyjímce. ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Originálna dvojepizóda s cestovaním v čase, nie však fyzicky, ale mentálne. Piccard sa tak skokovo ocitá ako čerstvý kapitán Enterprise (stretáva (už o poznanie staršiu) Tashu Yarovú z 1. série) či ako senilný starec na dôchodku. Tú senilnosť výborne zvládol a ja som sa nej príjemne bavil. Data je zasa istota v každom čase. S Q sme začali a aj s ním končíme. Veľmi dôstojne zakončenie kultu a nevadí, že prevažne zamerané na kapitána. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak to kdysi začalo, tak to i skončilo. Q si zase hraje s kapitánem Picardem, který cestuje tam a zpět časem. Zajímavý nápad, výborné masky a asi nejlepší efekty ze všech dílů TNG. Nejvíc se mi líbila ta část z budoucnosti, kde jsme se dozvěděli, jak se naše postavy budou vyvíjet dál, ovšem i zbytek byl jedinečnou podívanou, která se jen tak nevidí. Ten konec na mě zapůsobil. Rozhodně jedno z nejlepších finálových dramat. A děkuji Johnovi De Lanciemu, bez kterého by Q nikdy nebyl takový, jaký byl. 100%. ()

T-pack 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A končí to tam, kde to začalo. Obeznámen s celým seriálem, jsem vlastně spokojen, jak to končí. Poslední epizoda se nese v duchu seriálu lehce nad tím průměrem. Ačkoli se pohybuje ve víceméně vymletém korytu, slouží jako to nejdůstojnější zakončení celé show. I když je mírně Picardcentrická, každá velká postava Star Treku se (až na Wesleyho, naštěstí) dostane ke slovu a skutečně tu pozorujeme onen vývoj postav. Na jednu stranu trocha kritiky na technickou stránku scénáře (nesmysly a bláboly), na druhou stránku vyzdvihnutí techniky natáčení (střihy kamer s ohledem na cesty v čase). Ohodnotím tedy stejně, jako celý seriál. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

All good things must come to an end. A tak skončila i TNG. Epickým dvojdílem se spletitým dějem a fantastickou vizí budoucnosti i minulosti. Chce se mi věřit, že něco podobného měli scenáristé v hlavě už od první série, protože vše do sebe logicky zapadlo a poslední scéna vypadá jako přirozený závěr jednoho dlouhého dobrodružství. Á propos, všimli jste si, že čas je ke všem hercům milosrdnější než maskéři? ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Závěrečný dvoudíl, ve kterém mě potěšil hlavně návrat mé oblíbenkyně Tashy Yarové (i když mi přišla méně přísná, než v první sérii). Kapitán Pickard tu pobíhá v čase, což sice přináší nějaké ty logické nesrovnalosti (jako v podstatě každý příběh zahrnující cestování v čase), ale také nám to ukáže budoucnost členů posádky - zejména Data:-) ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bez zbytočného komentára a vysvetľovania dôvodov prečo také hodnotenie, nikoho nepresviedčam o správnosti môjho názoru, ale patrí to jednoducho medzi moje naj seriály a tým je povedané všetko... ()

Reklama

Reklama