Reklama

Reklama

Pán much

  • Velká Británie Lord of the Flies (více)
Trailer

Skupina britských školáků ztroskotá po havárii letadla na opuštěném ostrově. Nikdo z dospělých nepřežil a chlapci si tak vybudují svou vlastní mikrospolečnost. Náčelníkem je zvolen Ralph, který se stará o přístřeší a oheň. Jack, vedoucí školního sboru, bere své chlapce na lov potravy (divokých prasat). Mezi Jackem a Ralphem se vyvine hořká rivalita, neboť oba chtějí stanout v čele. Z "Lovců" se pod Jackovým vedením stanou barbarští divoši, zatímco Ralph se snaží držet svou skupinu na civilizované úrovni. Narůstající nenávist mezi nimi vede ke krvavému a děsivému vyvrcholení. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"WE ARE NOT A SAVAGES!" --------------- Neobľubujem prítomnosť malých faganov v mojej blízkosti. Nemám rád deti všeobecne, takže keď sa na obrazovke zjavili takéto emancipované deťúrence, skoro ma odviezla pohotovosť. Koncept Pána Múch je skvelý, to sa musí nechať, ale nabudúce si tie deti vezmi so sebou do preč. Objektívne 2* to rozhodne nie sú, ale v určitých chvíľach si proste bezmocný divácky konzument ako ja nedokáže pomôcť. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

to by ma zaujímalo za co dostal ten film zlatu palmu :(. Čakal som lepši príbeh aj scenár, také nejaké moderne poňatie Verneoveho tajuplného ostrova, alebo dva roky prázdnin, ale scenár postavili na myslienke ze filogeneticky silnejší agresívnejší druh vyhráva a postupuje ďalej, nad duchom inteligencie a kolektivity hold nesie to myslienku rokov kedy ten film vznikol. Škoda. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Příběh dětí, které po ztroskotání letadla na opuštěném ostrově přebírají vzorce chování dospělých, shlukují se do "kmenů", volí své vůdce a soupeří mezi sebou. Velmi zajímavý námět, silná myšlenka a některé herecké výkony dětských představitelů. Ale také místama zmatený střih, kdy divákovi, neznalého knižní předloze, unikají souvislosti. ()

Exkvizitor 

všechny recenze uživatele

Slupka civilizace je nepříjemně tenká. I to je poselstvím tohoto britského snímku podle slavné Goldingovy novely, kterou jsem stále nečetl. Viděl jsem však kdysi dávno novější filmovou verzi, a přišla mi docela působivá. Tato verze nikoliv. Brookova režie je totiž nezajímavá, místy dokonce chaotická, a většina dětských hereckých výkonů je v lepším případě nepřesvědčivá. Což je mi líto. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Filmy pro děti a mládež mám obecně v oblibě, posledních pár let možná i víc, než v době, kdy jsem věkově plně spadal do cílové skupiny, a skutečně jen nerad jim dávám nízká hodnocení, zvláště když film nepostrádá své kvality a hlavně osobitost. Nakonec určitě rozhodl i povedený závěr, který na mě dost zapůsobil a díky kterému na poslední chvíli v mých očích Pán much trochu stoupl tak, že alespoň 3 hvězdičky můžu s čistým svědomím dát. Jinak nemohu si pomoct, ani přes to atraktivní prostředí opuštěného exotického ostrova si mě to nezískalo a povětšinou naprosto míjelo. Mám zde podobný problém jako u Záhady hlavolamu (hlavně té novší filmové verze) a sice že celý děj působí jako z čistě fantaskního světa, kde existují pouze děti bez jakéhokoliv vztahu k rodičům nebo jiným dospělým (dobrá, asi jednou tu zničehonic zmíní jeden kluk, jak mu táta něco kdysi povídal o nějakém zvířeti...) a jak si tak žijí, vedou si vlastní společnost včetně válečných bojů mezi sebou. Nepůsobilo to na mě ani kousek uvěřitelně tak, abych se do onoho „fantasy“ světa pořádně dostal a nechal se pohltit děním v něm, navíc – a to byl ještě větší problém, celkový dojem zabíjela většina zoufale prkenných hereckých výkonů dětských protagonistů, které na celé neuvěřitelnosti a rozpačitosti jenom přidávaly. Je celkem sympatické, že si v tomhle filmu našli někteří komentující i různá hluboká podobenství, a ještě víc, jaké chvály se zde dočkává knižní předloha. Já zatím budu doufat, že pokud po ní někdy v budoucnu sáhnu, snad mi předá ve své případné hloubce víc, než tenhle Brookův film. [55%] ()

Galerie (52)

Zajímavosti (13)

  • Také na základě tohoto filmu vznikl americký pořad Kdo přežije (od r. 2000). (Vxxx)
  • Hlavní postavy knihy mohou být považovány za metaforu k Freudově teorii o idu, egu a superegu. (Krub)

Reklama

Reklama