Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když nehoda zanechá právnické eso Henryho Turnera (na Oscara nominovaný Harrison Ford) zcela bez paměti, musí on i jeho žena (na Oscara nominovaná Annette Bening) čelit obrovské výzvě a znovu vybudovat svůj vztah a začít znovu. Společně zjistí, že druhá šance na život může být druhou šancí na lásku. (Magic Box)

Recenze (59)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jeden z tych menej znamych Fordovych filmov, ktory nepravom zapadol medzi jeho ostatnymi hitmi. Drama o tom ako sa z klasickeho slizkeho pravnika po par gulkach do xichtu a naslednej straty pamäti stal lepsi clovek, manzel a otec. Proste zas jeden z filmov v ktorom Ford dokazuje, ze vie aj hrat a ked predvadza vystraseneho bezbraneho chlapika, ktory sa absolutne v nicom neorientuje, tak je neskutocne roztomily. Najkrajsie je jeho postupne zblizovanie sa s manzelkou a dcerou s ktorymi bol uz aj predtym dost odcudzeny. Manzelku hra Annette Bening v jednej z mala uloh v ktorej mi je sympaticka. Okrem nich este zaujme postava pohodoveho ukecaneho osetrovatela (Bill Nunn), ktory pomaha Fordovi sa zotavit. Je pravda, ze tento zaujimavy namet je spracovany idealisticky a vsetko sa skonci skoro az rozpravkovo dokonale, ale kedze to po kazdej stranke funguje, tak s tym nemam najmensi problem. 8/10. ()

Antek 

všechny recenze uživatele

Utrpení bohatého Werthera. Dravý právník s tváří Harrisona Forda je postřelen, jeho mozek se zresetuje a on přichází na to, že chce žít jiný život než ten dosavadní. Naneštěstí pro  nás jako diváky nemá jeho volba  oporu v náhlém prozření, ale pouze v události a následcích, které nemůže nijak ovlivnit. Obvykle neřeším miscasty, ale v tomhle případě mi bylo Forda vyloženě líto – ve fázi žraločího právníka byl skvělý, když měl ale přepnout do dospělého člověka s čistou duší, narazil na své herecké limity. A rozhodně to není pěkný pohled. Ta bezradnost z něj totiž doslova sálá – a ne, tvůrčí záměr to nebyl. Podobně laděný příběh musí stavět na emocích - ty ale nepřicházejí. Těžko řešit existencionální otázky v prostředí exkluzivní adresy na horním Manhattanu v apartmánu o rozloze tří rodinných domů. Takto z pohledu Hollywoodu vypadá krize a skutečný život. Respektive si jej takto představoval tehdy třiadvacetiletý JJ Abrams. Buďme vděční za to, že časem dospěl. Jsou filmy, co s roky zrají. V tomto případě tomu tak skutečně není. Ten film možná počítá s tím, že jsme všichni jako hlavní hrdina: s kulkou v hlavě jsme přišli o některé funkce mozku.  Je mi líto. Nepřišli. ()

Reklama

cab 

všechny recenze uživatele

Ohavne bezcitny pravnik (Harrison Ford) je nebezpecne postrelen, coz mu obraci zivot vzhuru nohama, protoze se znovu musi naucit chodit, cist, mluvit a vzpomenout na minulost, jez se mu po nestastne nehode cim dal vic nelibi, kdyz se detaily ze sveho zivotniho stylu doslycha ze sveho okoli. Typicky americka cesta vykoupeni a najiti perfektniho modeloveho rodinneho souziti podle doporucene osnovy. Zli a hrabivy lide nepatri do americke spolecnosti 60% ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Průměrný americký film se zajímavou myšlenkou.  Co byste dělali vy, kdybyste měli hodně peněz jako hlavní postava a mohli s tím dělat, že s tím nic nebudete dělat ? :D Zvláštní role pro Forda, Bening je kus - na tu se dá dívat v jakékoliv roli :) A taková životní situace, do které se kdykoliv kdokoliv může dostat. Jednou shlédnuto a již více není potřeba. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Nevýrazný film, v němž Ford dokázal jediné, a sice že není ani Hoffman (Rain Man), ani De Niro (Čas probuzení). Ve Státech, kde se každý soudí s každým a právník patří k nejnenáviděnějším povoláním, možná ve své době tahle vyprávěnka rezonovala, ale mě při posledním záběru napadla tatáž otázka, co na konci Nicholsova Absolventa: A co jako dělali dál? Paní Turnerová se vrátila ke zvedání telefonů v Harper´s Bazar? Fakt ale je, že vrátit se k Annette Beningové z rehabilitačního střediska bych se na místě titulního hrdiny nezdráhal, naopak, běžel bych jako o závod. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (6)

  • Malé cameo si zahrál JJ Abrams. Dělal poslíčka, co donesl do Henryho domu jídlo. (Terva)
  • Ve filmu si měl zahrát i Rob Reiner. Jeho scéna však byla vystřižena. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v americkém státě New York ve městech New York, White Plains a Millbrook. (Terva)

Reklama

Reklama