Reklama

Reklama

Alias

(seriál)
USA, (2001–2006), 73 h 30 min (Minutáž: 42 min)

Tvůrci:

J.J. Abrams

Hrají:

Jennifer Garner, Ron Rifkin, Kevin Weisman, Victor Garber, Carl Lumbly, Michael Vartan, David Anders, Merrin Dungey, Bradley Cooper, Mía Maestro, Lena Olin (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(105)

Obsahy(1)

Sydney Bristowová je na první pohled obyčejná vysokoškolská studentka, která si přivydělává v bance. Ve skutečnosti však pracuje jako agent pro tajnou organizaci. Když zjistí, že vlastně pracuje pro nepřátele státu, začne působit jako dvojitý agent... (TV Prima)

Recenze (168)

liuk 

všechny recenze uživatele

HODNOCENÍ POUZE PRVNÍCH TŘÍ SÉRIÍ! První řada je velmi povedený rozjezd, druhá to pomalu vylepšuje a první půlka třetí sezóny je excelentní, drůhá půlka "padá" opět na super úroveň druhé řady. Díly Phase One z S2 a Full Disclosure z S3 považuji za jedny z nejlepších epizod všech seriálů, co jsem měl možnost vidět. Teď mám rozkoukanou čtvrtou řadu a absolutně nechápu, co s tím tvůrci provedli (asi to bez J.J. Abramse, který se přesunul spíše k Lostu, nejde, dokonce sám řekl, že S4 Aliasu se moc nepovedla :)). Kdybych ji měl hodnotit samostatně, tak jí dám tak 2*, a to za ně může být ještě ráda. Není v ní žádná hlavní dějová linka, není zde žádný hlavní záporák, všichni jsou epizodní a na konci je Sydney dostane, scénáře jsou něco na způsob céčkových akčních sci-fi seriálů, která Nova dává ve tři ráno. Bohužel na mě působí seriálové prokletí a kvůli zalíbení k předchozím řadám jí stejně asi pomalu dokoukám. Potom tedy upravím i tento komentář. Update (8.7.2006) - Jak jsem očekával, kvalita rozporuplné čtvrté řady se postupně zvyšovala, finále bylo sice docela fajn, ale mezi ostatními je jasně nejhorší. Počkám si až vyjde na dvd S5, bohužel už jí moc nevěřím, vědět jak to celé dopadne ale chci. Kvůli 4. sezóně snižuji hodnocení na 4*. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou k nám konečně dorážejí opravdové seriálové skvosty, ať je to série CSI nebo právě Alias, máte konečně jistotu, že se bude na co dívat. Rozhodně musím pochválit tvůrce za mistrný střih, bezvadný scénář a ještě lepší herecké výkony. Díl s hostujícím Quentinem Tarantinem se velice vydařil, ale ani ostatní za ním nezaostávají. Tvůrci vsadily na poněkud telenovelovský dramatický konec, který vás připoutá do křesla a přinutí nahlas si zaklít, vžyť příště budete muset sledovat znovu a pokud o díl přijdete, bude to asi velká smůla... Nejhorší je však to čekání mezi jednotlivými epozodami. ()

Reklama

Fancipal 

všechny recenze uživatele

Alias je jedním z těch vzácných případů, kdy se sejdou fantastičtí herci, skvěle napsané postavy, vizionář za kamerou a člověk, který při vymýšlení děje přemýšlí za horizont jedné série. Můžu jenom dodat, že bych dokázal spočítat na prstech jedné ruky seriály, jejichž cast by se mohl rovnat naprosto fascinující a impozantní sbírce, kterou zde máme celá ta léta před očima. Navíc žádný seriál se nemůže chlubit tak úžasnou sbírkou záporáků: Irina Derevko, Arvin Sloan nebo Julian Sark jsou všechno jenom ne černobílé postavy, jejich komplexní vývoj je radost sledovat, stejně jako ústřední motto celého seriálu: osud vs svobodná vůle. Sydney a její tým mi změnily život, protože mi ukázali, kam až může člověka dovést neotřesitelná víra v sebe sama. A s tím přirozeně přichází vědomí o tom, že vlastní jedinečnost je vždycky dvoustranný meč, který dokáže pustošit i zachraňovat. Jeden z nejlepších seriálů všech dob a stálý člen mojí seriálové síně slávy. Oblíbené postavy: Sydney Briston, Julian Sark, Jack Bristow, Arvin Sloane, Irina Derevko. 1. Série: 90 %, 2. Série: 100 %, 3. Série: 90 %, 4. Série: 85 %, 5. Série: 90 % ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Alias jsem začal sledovat v době Lost mánie, abych věděl, jak J. J. Abrams zakončuje ty svoje seriály, abych zkrátka odtušil, jak zhruba naloží s Lost. Dnes vím, jak moc jsem byl vedle. Ovšem díky tomuto pokusu jsem objevil skvělý špionážní akčně dramatický a místy až skoro fantasy seriál s velice milou představitelkou Jennifer Garner. Seriálu nechybí napětí a nečekané zvraty, které způsobují především všelijací double agenti. Dokonce i pro humor se najde místo. Všechny postavy si člověk časem velice oblíbí. Dokonce se seriálem mihne spousta známých umělců. Druhý Alias už asi Džejdžej nenatočí a po skončení Lost (i když prý za to nemůže) si už moc nedělám iluze, že se někdy něco na konci seriálu vysvětlí, aby to pochopila opice jako já. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Alias nie je bezchybný. Bolo by jednoduché vyčítať mu to alebo to, je totiž pravdou, že logika ide niekedy bokom a miesto špionážneho seriálu niekedy pripomína scif-fi respektive mysteriózny žáner. Ale vyčítať toto dielu J.J. Abramsa je absolútnym nepochopením jeho vízie, koniec koncov na podobných princípoch neskôr postavil svoj ešte úspešnejší seriál Lost (áno, Djkoma má pravdu) Pozvoľnejší začiatok graduje skvele a po oddychovom čase, ktorý nastáva ešte počas tretej série a trvá takmer dve tretiny štvrtej sa to znova rozkrúti na plné obrátky až kým sa na obrazovke nezjaví veta "Thank you for five incredible years. " Neustále pendlovanie Sloana medzi dobrou a zlou stranou a jeho finálny prerod na hlavného záporáka sprevádzaný zbytočnou obeťou vlastnej dcéry patrili k veciam, ktoré ma príliš nebrali, lenže...pri posledných epizódach nabitých emóciami som si uvedomil, že vo mne Sydney zanechala istý a nezanedbateľný dojem. A keď so mnou seriál dokáže takto emočne zamávať, zákonite to musím odzrkadliť aj v hodnotení. ()

Galerie (522)

Zajímavosti (49)

  • Jennifer Garner v seriáli absolvovala svoj režisérsky debut. Stalo sa tak v roku 2005 v epizóde "In Dreams" (Snívanie). (martin1m2)
  • Jennifer Garner během prvních dvou sezon brala za epizodu 45 000 dolarů, potom rovných 150 000 dolarů. (Roman.Ticka)
  • Teroristu McKenase Colea si ve třech epizodách (12. a 13. epizoda v 1. serii a 13.epizodě 3. serie) zahrál režisér Quentin Tarantino, který je velký fanoušek seriálu. (Narcis)

Související novinky

Hollywood touží po Abramsovi

Hollywood touží po Abramsovi

04.11.2018

Podle čerstvých zpráv se několik velkých studií v těchto dnech uchází o režiséra a producenta J.J. Abramse (Star Trek, Star Wars: Síla se probouzí). Ten by tak podle všeho měl v nejbližší době… (více)

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

12.12.2016

Režisér Star Treku a sedmých Star Wars zatím neoznámil svůj další celovečerák, na televizní scéně ale zůstává plně činný. Ačkoliv se o Westworld staral hlavně Jonathan Nolan, jednalo se o Abramsovu… (více)

Hon na Kennetha Branagha

Hon na Kennetha Branagha

30.03.2012

Nebo také Vysoká hra Kennetha Branagha či Jasný Kenneth Branagh. Už asi tušíte, co naznačujeme. Studio Paramount Pictures se už několik let pokouší vrátit na plátna kin agenta Jacka Ryana. Kandidáty… (více)

Rodinná špionáž od J.J. Abramse

Rodinná špionáž od J.J. Abramse

04.10.2009

To už tady přece bylo, řeknou si fanoušci Aliasu. Kdepak, tam šlo o otce a dceru. V novém seriálu od zázračného tvůrce a producenta budou pro špionážní agenturu pracovat manželé. Zkrátka, něco jako… (více)

Reklama

Reklama