Reklama

Reklama

Pokémon: První film

  • Japonsko Pocket Monsters: Mewtwo no gyakushū (více)
Trailer

Obsahy(1)

Animovaný film založený na úspěchu japonských televizních seriálů a Nintendo her je situován do fantastického světa obydleného vedle lidí také 150 druhy imaginárních příšerek, nazývanými Pokemon. Každá z nich má nějaké speciální schopnosti a dovednosti. Čekatel na titul Mistr Pokemon Ash Ketchum, jeho přítel profesor Oak a další přátelé spojí své síly s elektricky nabíjeným Pokemonem zvaným Pikachu. Jejich rivalové Jesse, James a Meowth, známí jako Raketový tým se snaží Pikachu ukrást a s jeho pomocí získat nadvládu nad všemi Pokemony. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

MM11 

všechny recenze uživatele

První samostatný film počítačové legendy a posléze známého fenoménu Vás asi překvapí jen stěží. Je vidět, že scénář někdy ani není zapotřebí, stačí parazitování na dočasné slávě, ale až taková arogance ze strany tvůrců, to se vidí málokdy. Ale co, filmu se v žebříčku návštěvnosti klaněli i mnohem známější jména, takže kdo je ten chytrý? Ani animace mně za srdce nechytla, takže jediné co žádá jednu hvězdu je nespochybnitelná originalita, která ostatně provází celou tuhle podivnou sérii. ()

adamo_znk 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, že pro normálního člověka neznalého pokémonů je tenhle film nepochopitelná kravina, bez špetky inteligence. Na druhou stranu je první pokemonský celovečerák celkem podařený film, se zajímavým příběhem vyprávějící legendu o nejtajemnějším a nejsilnějším pokémonovi ze všech. Nebo tak nějak..... : ) ()

Reklama

Mayers 

všechny recenze uživatele

Když jsem na to šel tenkrát do kina, nějaký milý pán u vstupu mi daroval kartičku (ohnivou energii). Zatímco jsem si pochrochtával blahem, můj Paras se vyvinul v Parasecta. Ultravýplach dětských mozečků, totální úpadek racionality a obrovská pumpa na penízky. Šikmoočáci se prostě POKÉMONEM zapsali do historie a o jeho oblíbenosti svědčí i fakt, že se pořád vymýšlejí nové a nové obludičky. Dneska už nemám odvahu se na to podívat ale jako mladíček jsem to žral. 65% ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

860. hodnocený film: Dříve hit, dnes důkaz kýče a zmaru tohoto dříve oblíbeného japonského seriálu o příšerkách a naivních hlavních postavičkách. Dříve jsme po tomhle filmu toužil, abych se na něj mohl podívat. Dneska jsem chtěl jenom tenhle animák odškrtnout ze svého seznamu. Příběh není z nejhorších, ale naivita, kterou divákům poskytuje, mne nutí hodnotit maximálně 2*. Víc by si ani nezasloužil. 2* ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Dobrovolně se přiznávám, že i já to jako malý žral a teď se tomu směju, takže mě to v podstatě baví pořád. Pustil jsem si film už dlouhých deset let po velké pokémánii a našel jsem ty důvody, proč mě to jako děcko bralo, protože to bylo pitomí a barevný a bylo toho hodně. Zřejmě mi dřív stačilo ke spokojenosti opravdu málo. Dnes mě už ani nepřekvapilo, že jsem si pořád jména některých "zvířat" pamatoval. Opravdu fascinující blbina s opravdu fascinujícím příběhem a dialogy. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (3)

  • Ve filmu navazujícím na seriálová dobrodružství můžeme slyšet Pokémona poprvé doopravdy mluvit, přestože neotvírá ústa. Pokémon Mewtwo používá ve filmu lidskou řeč namísto vydávání obvyklých pokémonních citoslovců, často totožných se jménem daného Pokémona. (FFilipCZ)
  • Keď sa Brock pozerá na obraz sestry Joy, v detailnom zábere naň Brock vrhá tieň, ale v predchádzajúcom zábere nie. (patrik1177)
  • Keď ide Fergus ku Gyaradosovi po tom, čo Mewtwo odrazil jeho Hyper Beam, môžeme vidieť na zadnej strane Nidokinga, ale Fergus má Nidoqueena. (patrik1177)

Reklama

Reklama