Reklama

Reklama

Pokémon: První film

  • Japonsko Pocket Monsters: Mewtwo no gyakushū (více)
Trailer

Obsahy(1)

Animovaný film založený na úspěchu japonských televizních seriálů a Nintendo her je situován do fantastického světa obydleného vedle lidí také 150 druhy imaginárních příšerek, nazývanými Pokemon. Každá z nich má nějaké speciální schopnosti a dovednosti. Čekatel na titul Mistr Pokemon Ash Ketchum, jeho přítel profesor Oak a další přátelé spojí své síly s elektricky nabíjeným Pokemonem zvaným Pikachu. Jejich rivalové Jesse, James a Meowth, známí jako Raketový tým se snaží Pikachu ukrást a s jeho pomocí získat nadvládu nad všemi Pokemony. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Pokémon je moje láska, která umře až se mou na smrtelné posteli (možná mě srazí vlak, přejede auto, spadne se mnou letadlo, sežere mě žralok, nebo dostanu infarkt ze zdejšího hodnocení, no prostě dokud neumřu, budu je milovat :o) Takže můj první zhlédnutý film s Pokémony neskončil jinak než, že se moje láska více prohloubila :o) Přiznám se bez týrání a beze studu, já tu žlutou potvoru, co dělá Pika-pika miluji i ty ostatní zrůdičky, kvůli kterým dokáži vyloudit slzičky, tak jako ony pro Ashe :o) A díky ty příšerce Mňu si snad i oblíbím růžovou :o) Rakeťáci zase mizí ze scény :o) ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Když jsem film viděl prvně asi v 10 letech, byl jsem unešen, i ono citové vydírání na mě zbralo a řval jsem jak želva. Jenže teď po devíti letech, jsem film našel ve skříni a musím říct, že je to opravdu pakárna. Ash s Pikachu jsou tak kladný, až mi byli protivný, a tak postavou mi neblíž byl záporák MewTwo. Dost jsem se v během filmu ztotožňil, s jeho filozofií, vymýtit všechny trenéry i pokemony.. :-D ()

Reklama

Bieseger 

všechny recenze uživatele

Po 13 letech jsem se rozhodl že si zase připomenu dobu kdy jsem miloval kreslené pohádky a různé příšerky a rozhodl jsem se podívat na první Pokémon film. Je to skutečně dlouhá doba kdy jsem naposledy ráno hltal příběhy Ashe a jeho roztomiloučkých příšerek a tudíž můžu říct že jako nezaujatý divák jsem si po těch letech film naprosto užíval. Kouzelná animace + perfektní akční scény a jemný humor tomuto filmu nelze vytknout. Proč má tento film hodnocení pod 40% jde mimo mé chápání a nestydím se přiznat že já si film užíval. ()

tbb 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že koukat na kapesní příšery v této době (16 let po vydání) trochu bolelo, člověk si za tu dobu zvykl sledovat kvalitnější věci (no i když ne vždy to s tou kvalitou přeháním). Zpět k pokémonům. Nadšení vybudované úvodní sekvencí, kde sleduje myšlenkové pochody úhlavního poke-padoucha, rychle opadá při prvním zaslechnutí "pika-pika-pí". Vše však zakope do země až finále, to by nenapravili ani léčivé pokemoní slzy. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Nakoľko som posledné týždne skutočne mal chuť pozerať Pokémnov na kompletku ... pozrieť všetky filmy a série... postupne budem hodnotiť jendotlivo asi všetky tieto projekty. K samotnému seriálu sa ešte nevyjadrím, nakoľko prvých 5 sérii je tu spojených do jednej, takže k tomu sa dostanem trochu neskôr. Ako sú na tom ale filmy si môžeme povedať. A kde lepšie začať, než s "Pokémon: The First Movie". Je vidno, že už vtedy asi vedeli, že filmov bude viac. No na štart by som povedal, že ak ste nevideli zo seriálu nič, toto určite nie je pre vás. Ak ste hltali všetko, určite vám to doplní určité medzery z Indigo série. Mňa osobne prvý film bavil celkom dosť. Príbeh Mewtwo a Mewa je spracovaný dosť solídne a film má momentky, ktoré považujem za silné a dobre napísané. Všetci čo to videli si určite pamätajú na záver, kedy jedna postava skutočne urobí veľmi silné a zásadné rozhodnutie a vidíme jeho najlepšieho priateľa, ako sa snaží mu pomôcť. Myslím si, že ani v čase, keď som to videl prvýkrát som nebol na niečo také pripravený. Mewtwo je tu ale takisto dobre zachytený ako postava. Je super, že narozdiel od klasických pokémonov vie rozprávať a vďaka tomu ho vieme v mnohom aj pochopiť. Je to síce zloduch filmu, ale dá sa povedať, že keď ho človek pochopí, má niečo v svojom zmysle do seba. A nakoľko je to projekt najmä pre fanúšikov série (čo boli hlavne deti) sa to samozrejme skončí happyendom, no ten temný námet, ktorý sa tu dostal bol a je pre mňa dodnes celkom rezonujúci. Nedá sa povedať, že sa s tým nedalo urobiť niečo viac, ale snaha sa cení. Na štart celkom dobré. Ale len ak ste fanúšikovia Pokémonov. Hodnotenie: C+ ()

Galerie (71)

Zajímavosti (3)

  • Ve filmu navazujícím na seriálová dobrodružství můžeme slyšet Pokémona poprvé doopravdy mluvit, přestože neotvírá ústa. Pokémon Mewtwo používá ve filmu lidskou řeč namísto vydávání obvyklých pokémonních citoslovců, často totožných se jménem daného Pokémona. (FFilipCZ)
  • Keď ide Fergus ku Gyaradosovi po tom, čo Mewtwo odrazil jeho Hyper Beam, môžeme vidieť na zadnej strane Nidokinga, ale Fergus má Nidoqueena. (patrik1177)
  • Keď sa Brock pozerá na obraz sestry Joy, v detailnom zábere naň Brock vrhá tieň, ale v predchádzajúcom zábere nie. (patrik1177)

Reklama

Reklama