Reklama

Reklama

Pokémon: První film

  • Japonsko Pocket Monsters: Mewtwo no gyakushū (více)
Trailer

Obsahy(1)

Animovaný film založený na úspěchu japonských televizních seriálů a Nintendo her je situován do fantastického světa obydleného vedle lidí také 150 druhy imaginárních příšerek, nazývanými Pokemon. Každá z nich má nějaké speciální schopnosti a dovednosti. Čekatel na titul Mistr Pokemon Ash Ketchum, jeho přítel profesor Oak a další přátelé spojí své síly s elektricky nabíjeným Pokemonem zvaným Pikachu. Jejich rivalové Jesse, James a Meowth, známí jako Raketový tým se snaží Pikachu ukrást a s jeho pomocí získat nadvládu nad všemi Pokemony. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

Bukiet 

všechny recenze uživatele

Mám rád mangu a anime a bohužel ti pitomí Pokémoni do tohoto ranku taky patří. Celou dobu prudili v televizi a nešlo je aspoň na chvíli nezahlédnout. Film jsem viděl na HBO při nějakém záchvatu masochismu, kdy jsem očekával stejný blivajz jako u seriálu, ale v delší stopáži a nutně tedy vedoucí k mé sebedestrukci. A přežil jsem to a dokonce se i mírně bavil. Za to, že to snad bylo první japonské animované dílko uvedené v našich televizích dávám hvězdičku. Za přežití pak druhou. A doufám, že někdy budu moci v TV sledovat i hodnotnější japonské anime seriály a filmy. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Na Pokémonech jsem byl odkojen, ale toto byla teda děsná zápletka. Pikachu, můj miláček dětských let, mne většinu stopáže akorát vysíral svým věčným pika pika. Skvělá nostalgie byli Rakeťáci a vzpomínání na jména jednotlivých Pokémonů. Jinak Ash má v angličtině děsně teplej hlas a jak už jsem zmínil, "scénář" je příšerný... 40% ()

Reklama

MRK odpad!

všechny recenze uživatele

oproti seriálu, ktorý bol aspoň občas zaujímavý je toto hodina a pol hovadiny kompletne s dejom, ktorý sa dá zhrnúť na dve vety otravným pikachum a nechutne akože dojemnými scénami, ktoré kazili aj seriál škaredou animáciou hudbou out a ešte aj deti budú sklamané, keď zistia, že sa utratené vreckové a rozbité prasiatko dostali len ďalší diel seriálu ()

acn 

všechny recenze uživatele

Jsem debil. Tedy, dle tvrzení několika desítek nejmenovaných lidí. Mám v sobě malinké dětátko. Metaforicky, samozřejmě. A jako tajný fetišista EZO.TV, Volejte Prasnice, Kolotoče a podobných výtvorů, které soudný člověk pošle do hlubin pekelných během vteřiny, musím i z nepsaného zákona mít nějakou náklonnost k Pokémonům. Yeah, i když jsem je všechny nechytil, tak mě to bavilo. Dokonce se nechám ovládnout i tou nostalgií a pořádně nasypu hvězdičky. I k těm dílům co jsem viděl to nasypu. Dokud tam šlo o to, jak dojmout dětičky, rozsévat hrdinství a všechny blbosti, tak to bylo dobrý. Dokonce i hezký lidský příběh. Teď mě omluvte, jdu vytáhnou Game Boy. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem tento počin hledal a konečně našel. Nemůžu si pomoct, ale Pokémon je prostě moje srdcovka. Ať už mi je "náct" nebo "cet", pořád mě to baví a udrží u obrazovky, o čemž jsem se přesvědčil již po několikáté zopakovaným zhlédnutím původních seriálových dílů (pozn.: pouze těch základních, než se počet Pokémonů nesmyslně navýšil na několik set). Na tomto filmu je zajímavé, že Pokémon poprvé mluví, místo aby hekal nebo v nekonečných smyčkách opakoval své jméno. I když to není mluva jako taková (neotevírá ústa), připomíná to spíše hlas z podvědomí. Co se týče "filmovosti", tak si snímek nevede vůbec špatně. Mewtwo a jeho hledání sama sebe, důvodu bytí a stvoření, a závěrečné uvědomění s poselstvím. Zajímavý a neodfláknutý děj. Začátek, který nás uvede do děje a posléze do něj samozřejmě zamotá i partičku našich známých hrdinů. Nesmí chybět ani dvojka Rakeťáků s Meowthem, kteří už mě ale nebaví tak, jako když jsem byl malý (stejně, jako mě teď nebaví ani v seriálu, jejich party jednoduše přetáčím). A ten happy end? No skoro i SLZIČKA ukápla :)). U mě spokojenost a považuji to za velice povedený film s pěkným soundtrackem doplňující seriálová dobrodružství našich pokémonových hrdinů. Dávám 3* plus 1* za ty odpady od lidí, kteří tento film beztak ani neviděli. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (3)

  • Keď sa Brock pozerá na obraz sestry Joy, v detailnom zábere naň Brock vrhá tieň, ale v predchádzajúcom zábere nie. (patrik1177)
  • Keď ide Fergus ku Gyaradosovi po tom, čo Mewtwo odrazil jeho Hyper Beam, môžeme vidieť na zadnej strane Nidokinga, ale Fergus má Nidoqueena. (patrik1177)
  • Ve filmu navazujícím na seriálová dobrodružství můžeme slyšet Pokémona poprvé doopravdy mluvit, přestože neotvírá ústa. Pokémon Mewtwo používá ve filmu lidskou řeč namísto vydávání obvyklých pokémonních citoslovců, často totožných se jménem daného Pokémona. (FFilipCZ)

Reklama

Reklama