Reklama

Reklama

Bambi

Z natáčení 1

Obsahy(1)

S prvními slunečními paprsky, které probouzí k životu vše kolem, začíná slavný Bambiho příběh. Díky nejmodernějším technologiím Vám jej studio Walt Disney nyní přináší ve vyčištěné a remasterované podobě! V samém srdci lesa žije malý Bambi, který dělá první nesmělé krůčky životem a poznává svět kolem sebe. Společně se svými kamarády, roztomilým zajíčkem Dupíkem a ostýchavým skunkem Kvítkem, pak zažívají velká dobrodružství. Bruslí na "ztuhlé" vodě, dovádí v lese a seznamují se se všemi jeho podivnými obyvateli. Jejich moudrý průvodce Výr, který má královský původ, jim předává své zkušenosti o lásce, ztrátách a životě. Bambi je jedno velké dobrodružství plné humoru, nádherné animace a hudby nominované na Oscara. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Z natáčení 1

Recenze (145)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Možná jsem sentimentální, nebo co, ale tenhle film mě neskutečně dostal. Ne ani proto, že je dojímavý, ale proto, jak se podařilo krásně zachytit dospívání jednoho kolouška. Jsou zde city, jsou zde emoce silné, a to jak pozitivní, tak i negativní, je zde dobrá animace a hlavně krásná kresba. Ta pozadí jsou nádherná, stejně tak i hudba, které dokázal a dokáže Disney, respektive jeho studio s filmem nádherně propojovat. Místy hororová atmosféra, a to není až tak přehnané, je naprosto skvělá. Více jak 70 let starý kousek, ale naprosto zaslouženě zlatý fond animovaného filmu. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších, nejpopulárnějších a zároveň jedna z nejstarších a nejklasičtějších Disneyovek a to bez pochyb. Jako malý jsem to sice neviděl, nebo spíš takhle neměl-i jsem (jsme) možnost ale i teď po shlédnutí a to z odstupem několika roku jsem byl příjemně překvapen a unesen určitou sentimentalitou která z tohoto snímku vyzařuje. Po spíše experimentálním filmu Fantazie a více konvenčním Dumbovi se tento snímek od obou odlišuje svou až naturalistickou věrohodností. Krásná dobrodružná pohádka která obsahuje detailní a vysoce realistické ztvárnění života v lese, a více než humornými akcenty (které byli příznačné a dominantní spíše u ostatních disneyovských filmů) oplývá právě již tou zmíněnou sentimentalitou. ()

Reklama

Madison 

všechny recenze uživatele

Nádherný disneyovský zázrak, ktorý chytí za srdce, pohladí a už nepustí. Vďaka Bohu, že sa vo filmovom archíve nachádzajú takéto animované kúsky, ktorým sentiment v žiadnom prípade neuškodí. Nádherná animácia + nádherné prevedenie. Milujem klasického Disneyho a dnešným moderným animákom, bohužiaľ, chýba najdôležitejší ľudský orgán = srdce. ()

haluska11 

všechny recenze uživatele

v tierlistu traumatizovanejch sirotků Bambi nesahá Nemovi a Simbovi ani po kotníky (a to je co říct, když Nemo jako rybička doslova kotníky nemá), vizuálně je to ale nádherná podívaná. pomalé tempo a děj, kde se prakticky nic nestane, kompenzuje roztomilý skotačení králíčka, jelínka a nejvíc cute skunka (kéžby mi ho nezkazili furries :( ). crossover se Stokorcovým gangem a Krtečkem kdy? ()

dANo 

všechny recenze uživatele

Podobne ako v prípade Dumba, ide o netradičnú a prekvapivo veľmi úspešnú animovanú rozprávku, ktorej hrdina v knižnej predlohe nelámal žiadne rekordy v popularite, ale jeho filmové spracovanie malo naopak veľký úspech. Príbeh o malom jelenčekovi, ktorý príde o svoju matku, je miestami dosť sentimentálny, no aj napriek tomu je krásny a zaujme malého aj veľkého diváka hlavne čistotou a prirodzenosťou všetkých postáv. Poteší aj pekná animácia a hudobná stránka filmu. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (32)

  • Americký filmový institut v roce 2012 označil Bambiho za 3. nejlepší animovaný film v historii. (vyfuk)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenné knihy rakouského spisovatele Felixe Saltena, který získal inspiraci pro svůj román během cesty do Itálie, kde ho zaujalo italské slovo "bambino" (dítě). (Terva)
  • Kde malému jeleňovi zastrelia poľovníci matku, sa spája psychologická porucha, neoficiálne nazývaná "Bambiho komplex". Ľudia trpiaci touto poruchou sú sentimentálni, silno inklinujú k prírode a prežívajú výrazne negatívne pocity v spojitosti s lovom, kontrolovanými požiarmi a ďalším nehumánnym zaobchádzaním so zvieratami. (Raccoon.city)

Související novinky

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Disney plánuje hraného Bambiho

Disney plánuje hraného Bambiho

25.01.2020

Další ze série oznámení, které byly jen otázkou času. Studio Disney oficiálně chystá hraný remake pohádkové klasiky Bambi. Snímek píšou Geneva Robertson-Dworet (Captain Marvel) a Lindsey Beer (Chaos… (více)

Reklama

Reklama