Reklama

Reklama

Bambi

Ukázka z filmu 5

Obsahy(1)

S prvními slunečními paprsky, které probouzí k životu vše kolem, začíná slavný Bambiho příběh. Díky nejmodernějším technologiím Vám jej studio Walt Disney nyní přináší ve vyčištěné a remasterované podobě! V samém srdci lesa žije malý Bambi, který dělá první nesmělé krůčky životem a poznává svět kolem sebe. Společně se svými kamarády, roztomilým zajíčkem Dupíkem a ostýchavým skunkem Kvítkem, pak zažívají velká dobrodružství. Bruslí na "ztuhlé" vodě, dovádí v lese a seznamují se se všemi jeho podivnými obyvateli. Jejich moudrý průvodce Výr, který má královský původ, jim předává své zkušenosti o lásce, ztrátách a životě. Bambi je jedno velké dobrodružství plné humoru, nádherné animace a hudby nominované na Oscara. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Ukázka z filmu 5

Recenze (145)

chrispe 

všechny recenze uživatele

Já samozřejmě věděla, kdo je Bambi a jaký je jeho příběh, ale pokud jsem ho už někdy viděla, tak to můj mozek odsunul někam do hloubky zapomnění, takže tento film hodnotím jako dospělý člověk, koukající se na něj poprvé po více jak sedmdesáti letech po jeho vzniku. A jako milovník klasických Disney příběhů. Je to půvabné, okouzlující, ale ne strhující nějakým akčním dějem (na což jsme dnes už tak nějak zvyklí). Strašně by mě zajímalo, jak na tento film reaguje dnešní dětský divák - a těším se, až se na to s dcerou v budoucnu podíváme a já se to dozvím - protože Bambi mi chvílemi přišel ponurý (a i takový život v lese je) a zkrátka z toho všeho, na co jsme dnes zvyklí, místy nudný. Ale i přesto, že nevidíme graficky zpracovaný každý Bambiho chlup na čumáku, tak je to rozhodně nadčasový snímek, který stojí za vidění. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Cynismus stranou, Disneyova armáda okaté lesní zvěře mě dokonale odzbrojila. Animátoři odvedli neuvěřitelnou práci a film má, řekl bych, stále podstatnou část toho zvláštně podmanivého kouzla, jímž před více než sedmdesáti lety ohromil svět. Zvířata se chovají opravdu jako skutečná a je vidět, že je disneyovci pozorně studovali, navíc toho příliš ani nenamluví a žádné nich nezazpívá. Dokonce ani citového vydírání, jímž jsem byl předem strašen, jsem si nakonec nevšiml. Zato jsem slyšel bombastický hudební doprovod a na hodinu a kousek si připadal jako v úplně jiném světě. Což bylo fajn. ()

Reklama

Richie24 

všechny recenze uživatele

Vzpomínky na krásné rané dětství - Bambi byla snad první knížka, kterou jsem přečetl a láska k tomu příběhu ve mně zůstává dodnes. Hejtrům vzkazuji jediné - znovu se podívejte na rok vzniku filmu, uvědomte si, že to fakt nemůžete srovnávat s novodobým Pixarem, dejte si facku a smekněte před Waltem Disneym. 4 ****. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Lyrický snímek o dětství a dospívání kolouška Bambiho končí stejně, jak začíná - narozením dalšího prince lesa se kruh uzavírá a koloběh života pokračuje. Jak jednoduché a nenásilně prezentované poučení dětem, to se dnes už nevidí. A navíc téměř beze slov, dialogů ve filmu opravdu moc není. Prostě i po téměř 70 letech neztratil Bambi ani stopové množství kouzla (a navíc se nedá než tiše žasnout a s otevřenou pusou obdivovat kvalitu animace). ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Dnes už akoby ani nešlo natočiť rozprávku takto, v absolútnej rýdzosti, jednoduchosti príbehu malej srnky spoznávajúcej svoje okolie a životný kolobeh, úplne úprimnej infantilnosti, s nekompromisným optimizmom. Bambi teda akoby práve vďaka svojmu zastaralému prístupu pôsobí absolútne nadčasovo, aktuálne, ako poetická symfónia lesa, jeho harmonickej večnosti, do ktorej nepríjemne zasahuje snáď iba ten negatívny ľudský prvok. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (32)

  • Jeden z tvůrců filmu Mel Shaw popisuje vývoj příběhu takto: „Bambiho příběh měl tolik možností, že jste mohli jít miliony různými směry. Pamatuji si, když se do toho zapojil i Walt. Řekl: 'Představte si, že by Bambi stoupl do mraveniště. My bychom mohli udělat záběr do mraveniště a podívat se, jakou škodu mravencům napáchal.' Strávili jsme týdny kreslením mravenců a jejich příběhu, až jsme najednou zjistili, že jsme úplně v jiném příběhu, že to nemá s Bambim co dělat. Také jsme měli rodinu kobylek, a ty se handrkovaly o všechno možné. A Bambi to celé sledoval, a tak najednou vidíme Bambiho velkou hlavu mezi kobylkami. Ale co má tohle co dělat s příběhem? A tak jsme se dohadovali stále dokola." (Keldak)
  • Kde malému jeleňovi zastrelia poľovníci matku, sa spája psychologická porucha, neoficiálne nazývaná "Bambiho komplex". Ľudia trpiaci touto poruchou sú sentimentálni, silno inklinujú k prírode a prežívajú výrazne negatívne pocity v spojitosti s lovom, kontrolovanými požiarmi a ďalším nehumánnym zaobchádzaním so zvieratami. (Raccoon.city)
  • Film mal v premiéru v roku 1942, no štúdio Walt Disney začalo na ňom pracovať už v roku 1937. (Hystory)

Související novinky

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Disney plánuje hraného Bambiho

Disney plánuje hraného Bambiho

25.01.2020

Další ze série oznámení, které byly jen otázkou času. Studio Disney oficiálně chystá hraný remake pohádkové klasiky Bambi. Snímek píšou Geneva Robertson-Dworet (Captain Marvel) a Lindsey Beer (Chaos… (více)

Reklama

Reklama